Tachogti juz ma Meza ;)

Zaczęty przez tachogti, 08 Maj 2008, 11:03:09

tachogti

Slub za niecale dwa miesiace wiec zaczne podusmowywac co mam i pytac o rade w kwestiach ktore nie sa jeszcze rozstrzygniete  ;) Licze na Wasze wsparcie i swiatle rady  przytul

Mam :
Narzeczonego szt. 1  brawo

To my :

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  :love:

Diademo- opaske  szt. 1

Buty biale 2 pary ( jedne normalne drugie jakby lalo  ;) )
To te deszczowe:

To te wlasciwe:

Pomysl na fryzure:

Przod

tyl

plus welon dlugi do kosciola - mgielka, recznie sciubiony i krotki na wesele, tez hand made - zdjec nie posiadam bo jest schowany w szafie u mamy  ;) ale jak wyglada prosty welon kazdy wie tu chyba  :)

Pomysl na bizuterie ktora, mam nadzieje, dostane od Narzeczonego:

Suknie ktora aktualnie sie szyje u krawcowej ale ma w sobie cos z sukni Liv Tyler

cos z Danubio Pronovias

cos z Medusy:

I cos z Emmy wg Jane Austen:

Generalnie na drugiej przymiarce moze zrobie jakies fotki ;D

Obraczki tez sie robia i powinny wkrotce sie zrobic i sa to Yes, tytanowe nr. 602  :) ktore mozna znalezc tutaj: http://www.yes.com.pl/obraczki.htm

Samochod do slubu ktory mozna obejrzec tu:
http://www.allegro.pl/item332280422_warszawa_201_slub_wesele_wynajem_.html

I wywalczona ciezko sale (nie, juz nie odlot, ktory kosztowal mnie wiele nerwow i rozczarowan):
http://club99.pl/usluga10.html

Dwie piekne swiadkowe, ladny kosciol, przemilego ksiedza, dj'a, fotografa itd :D

Problem posiadam z:
Kwiatami i makijazem, przystrojeniem kosciola i samochodu

Z kwiatami mi namieszaly kolezanki, bo ja chcialam biale eustomy w kulke i koniec ;), ale one stwierdzily ze ja blada, biala suknia i blade kwiaty zleje sie to wszystko w biala plame. No wiec zaczelam szukac i znalazlam o takie:
http://picasaweb.google.pl/roliwka7/KwiatyOliwki
ale dalej nie wiem co chce. Wie ktoras czy frezje sa w lipcu dostepne?

Makijaz ogolnie kuleje bo jak juz gdzies pisalam zalatwiam to na codzien podkladem, transparentnym pudrem, bezbarwna pomadka, eyelinerem i czarnym tuszem, od duzego dzwona rozem i szminka albo bylszczykiem.

Kosciol nie wiem czy w ogole przystrajac ( mam na mysli boki lawek) - co o tym myslicie?
http://www.piotripawel.katowice.opoka.org.pl/foto/7d.jpg
http://www.piotripawel.katowice.opoka.org.pl/foto/4d.jpg

Auto bede widziala na zywo w sobote lub niedziele, ale myslalam o slonecznikach i zielonej wstazce  :)

Jak cos jeszcze mi sie przypomni to napisze  :D
Bede wdzieczna za kazda pomoc, dobre slowo, rade i pomysl  :thx:
Uf ale sie nagadalam  :P
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

rilla

oliwka podoba mi się bardzo twoja stylizacja:D mniam po prostu:D

dzięki za grzebyki:) mam tez tasiemkę na zawieszki na wódkę. Hm a z kwiatami nie pomogę, bo wszystkie mi sie podobają:D

mona_liza

A jakiego koloru będzie Twoja suknia? No i garnitur Młodego?

tachogti

rilla84 mam nadzieje ze moja mama i ciocia nie zadaly Ci 6 milionow pytan :D

Ciesze sie ze Ci sie podoba to co juz mam  :)
a co do kwiatow to moj tata wymyslil wlasnie ze powinnam pol kwiaciarni wlozyc do taczki i tak pojsc do kosciola  ;D

mona_liza suknia bedzie bialo- srebrna, tzn biala ze srebrna tasiemka pod biustem i na rekawkach :)
A granitur mlodego kremowo- jasnobrazowy w paseczki, bo jemu jest dobrze w cieplych kolorach a mnie w zimnych, co powieksza problem kwiatkowy, bo co bedzie pasowac do mojej sukni moze nie pasowac do jego garnituru ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

feeling.good

Śliczna fryzurka:) też o takim czymś myślę. Baardzo wdzęczna:)

Co do kwiatów to cały biały bukiet faktycznie może się zlać. Co prawda sama nie jestem zwolenniczką kolorowych bukietów, więc tylko jako dodatek zastosowałabym jakiś kolorowy kwiat. Frezje być powinny. Może ten drugi kwiat właśnie w jakimś ciepłym kolorze żeby do męża pasowało:) Jestem za ładną żółcią:)

tachogti

feeling.good no wlasnie mysle o zoltych frezjach tak niesmialo, nawet bardzo niesmialo  ;)

rilla

frezje są super, tylko trzeba chyba je dobrze abezpieczyć, bo robią się szybko ciemne...

panikarola

i tak pieknie pachna...

gdzies sie tu mam6lat krecila - ona by ci dobrala! a eustomz mozesz wziac moze jako dodatek, tylko nie biale, a takie zielonkawe.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

tachogti

rilla84 a jak sie zabezpiecza frezje?  :flowers:

panikarola myslisz ze to bedzie dobrze wygladalo?  brawo bo ja w sumie chce jak najmniej roz  :)

panikarola

a, myslalam, ze ci zalezy. nie wiem w sumie, rzeczywiscie, jakos nie przypominam sobie takiego polaczenia frezji i eustom.

tachogti

panikarola ja nie wiem co chce ;D widzialam ladny bukiet roze plus frezje ale dalej mam straszny metlik w glowie  :D

mobka

To ja sie wypowiem co do kosciola - co prawda lawek na wrzuconych przez Ciebie zdjeciach nie widac, ale ja jestem za minimalizmem - nie dawalabym nic :) No moze swieczki na drodze do oltarza ;)
I musze przyznac, bedziesz oryginalna PM. Swiadcza o tym chociazby buty ;D

feeling.good

Bardzo podoba mi się kolor tych róż, a Tobie?

feeling.good

Cytat: tachogti w 08 Maj 2008, 12:49:18
feeling.good no wlasnie mysle o zoltych frezjach tak niesmialo, nawet bardzo niesmialo  ;)

Piękne są zółte. W połączeniu z eustomą np. wyglądałyby pięknie:)

tachogti

mobka buty musze miec plaskie w miare i wygodne zeby tanczyc i nie byc wyzsza od meza ;D
No wlasnie kolezanka tam miala slub we wrzesniu i nie miala nic i bylo super a znow inna miala tylko przewiazane biale atlasowe wstazki na brzegach lawek i tez ladnie :)
Musze isc pogadac jeszcze z siostra zajmujaca sie kwiatami, moze ona ma jakis pomysl jeszcze, bo sam kosciol po remoncie wyglada super  :)

feeling.good bardzo ladny zolty  :D moze sie skusze na takie roze, myslisz, ze do tego frezje by pasowaly? No eustomy bylyby super do tego   brawo

feeling.good

Cytat: tachogti w 08 Maj 2008, 22:31:12

feeling.good bardzo ladny zolty  :D moze sie skusze na takie roze, myslisz, ze do tego frezje by pasowaly? No eustomy bylyby super do tego   brawo

Ja bym najchętniej połączyła żółte frezje z białymi eustomami, ale żółte róże + białe frezje na pewno też by pięknie wyglądały. Może najlepiej poradzić się kwiaciarki, ktory z kwiatów róża czy eustoma, bardziej wytrzymała, bardziej okazała etc:) Frezje muszą być! ;)

panikarola

ale zaufanych kwiaciarek pytaj. a najlepiej to miec wlasny pomysl, a kwiaciarki to pytac czy te pomysly sa do zrealizowania - czy na gieldzie kwiatow takie, jak sobie zaplanowalas beda. i uzgodnic wersje awaryjna.

tachogti

rilla84 a gdzie w koncu robisz kwiatki?

No ja wlasnie nie mam zabardzo zaufanej kwiacairki, bo pani osiedlowa mija sie z moim wyobrazeniem piekna i pieknych bukietow, a w czarodziejskim ogrodzie maja kosmiczne ceny :/

elizapj

tachogti, najb zachwycil mnie kosciol i suknia:)! mimo ze doladnei nie wiem jaka, oczami wyobrazni widze, gl ta Liv:)
i do niej najb pasuje mi 7 bukiet:)

ja bym tak pieknego kosciola nie stroila...jesli juz chcesz to bardzo delikatnie:)

tachogti

elizapj dzieki za mile slowa :)  no dzis wymyslilam zeby tylko pierwsze lawki jakos ubrac i nic wiecej  :) kosciol jest piekny po remoncie rzeczywiscie  :D

z sukni bedzie cos widac  gdzies za 2 tygodnie, jak tylko cos bede miala to wkleje  jupi

Bukiet te fioletowo biale eustomy (podobny dostalam na zareczyny i mam sentyment wielki)? hmmm wlasnie tak sie waham czy zolte czy fioletowe, bo czerowne kwiaty i pomaranczowe narazie chyba wykluczylam  :)

Tak przy okazji od dzis mamy obraczki:

:flowers:

rilla

Cytat: tachogti w 09 Maj 2008, 19:24:42
rilla84 a gdzie w koncu robisz kwiatki?

w małej bardzo niepozornej kwiaciarni na Korfantego, już prawie przy teatrze. Wąłścicielka ma jeszcze chyba inne kwiaciarnie, bo umawiałam się z nią na konkretny termin, żeby to ona była i mi zrobiła bukiet. Byłam w wielu , ceny duże, panie wciskały mi kity. A ta jedyna ze spokojem mówiła mi nawy każdego wskazanego kwiatka w katalogu. Dlatego się na nią zdecydowałam. Plusem jak dla mnei jest niewielka odległość do mojego domu... ciekawa jestem czy będę żałować...

No ja wlasnie nie mam zabardzo zaufanej kwiacairki, bo pani osiedlowa mija sie z moim wyobrazeniem piekna i pieknych bukietow, a w czarodziejskim ogrodzie maja kosmiczne ceny :/

tachogti

jak na Korfantego to musze mame tam wyslac...

rilla

ale jak nie ma właścicielki to nic sie nei da ustalić, bo jets taka młoda dziewcyzna "bez polotu"... jak chcę moge ci wyslac numer do właścicielki na pw

tachogti