Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy

golinda true true pani - jak nienawidzilam sosny, tak znalazlam taka w zimnym odcieniu i chyba my tez polozymy taka jasna - ciemne mi sie podobaly zawsze i podlogi i drzwi, ale na takich powierzchniach to mozna sie pozegnac :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

no ja własnie też myślę żeby jasną, a co powiecie na bambus?? i jeszcze powiedzcie mi co wtedy z dzwiami?? też jasne?? czy wszystkie drzwi wewnętrzne powinny być w tym samym kolorze?? bo mam taki problem: w sypialni załóżmy bedzie jasna podłoga, a w kuchni i pokoju gdize jest aneks chce: białe meble kuchenne, czerwoną kanapę i  do tego meble wenge w których się autenczycnie nie wypre bo są piękne i szalenie mi sie podobają (na razie lol) i pomyślałam żeby tam zrobić też taką czekoladową podłogę, co wtedy z drzwiami?? i jakie kafelki do aneksu i przedpokoju??

golinda

Mika, chodziło mi o taki kolor jak na tej próbce, ten na podłodze jest za ciemny i za ciepły jak na tą sypialnię
no drzwi zdecydowanie w tym samym kolorze
nie muszą być w całym mieszkaniu takiego samego koloru, ale jeśli mają ten sam wzór to już jest ok

co to jest to wenge, bo czytam już któryś raz i ciągle nie wiem? ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 nasz remonciarz namawia nas na bambus - twierdzi, ze kladl i widzial i ze trwale i fajne :) zastanawiamy sie bardzo powaznie

ja tez kiedys chcialam wenge wszedzie i inne bajery - ale teraz dojrzalam do tego, ze wyrzucam w kat podlogi i drzwi ciemne - wszystko walimy jasne - ewentalnie inny przedpokoj i czesc wydzielajaca kuchnie

www.annawilk.pl

mika

Golinda tak ten jaśniejszy bambus, strasznie mi się podoba
Wenge to takie kolor
http://www.allegro.pl/item361867099_meble_kuchenne_front_wenge.html
jest trochę w różnych odcieniach

mika

Zwierzak a do wenge będzie pasowała jasna podłoga??

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 a do czego wenge? :D

ja tam mysle, ze bedzie - wenge z zalozenia jest zimnym kolorem, jak zrobisz zimna jasna podloge to dlaczego nie? ja nienawidze nasyconych brazow i cieplego ;) dlatego tak walcze o ta zimna sosne, czy co tam bedzie na podlodze ;) drzwi tez znalezlismy jasne zimne ale nie biale, wiec niech bedzie ;)

www.annawilk.pl

golinda

aaa, czyli wenge to takie połączenie zimnego brązu ze śliwką, ok
jasna podłoga (ale zimny odcień) będzie idealnie pasowała do wenge
nie widzę tylko do takiego koloru bieli - jak dla mnie zbyt kontrastowe połączenie (czysta biel w ogóle mi się nie podoba)

mika

Zwierzak też tak myślę, ale myślałam że jestem jedyna :D te meble które nam sie podobają do jadalni oprócz wenge są też w kolorze takiego jasnego bambusu z zimnym jasnym zebrano... może się zastanowie... choć mężowi znacznie bardziej się podoba wenge... jeśli zostanie wenge to do niego dodamy jakąś jasną podłoge i takie same drzwi jak w sypialni

mika

golinda no właśnie ja widziałam takie połączenie w gazecie: moje białe meble kuchenne, te same meble wenge które ja chciałam z tej samej kolekcji w jadalni i do tego czerwona kanapa, wyglądało to super, jedyne co mi się nie pdoboało to to, że w aneksie kuchennym płytki na podłodze były białe... to chyba nie praktyczne... może dziś wieczorem zeskanuje to Wam wkleje to zestawienie z gazety. I słabo tam było widać blat kuchenny w jakim jest kolorze

golinda

Mika, ja też widziałam takie połaczenia, mimo wszystko biel mi jakoś nie pasuje

mika

ja lubię biel, bardzo mi się podobają biale meble kuchenne, choć ostatnio zachwycam się też zebrano... więc jeszcze się wszystko może zmienić hehehehe

golinda

Cytat: mika9983 w 12 Maj 2008, 13:31:57
ja lubię biel, bardzo mi się podobają biale meble kuchenne

ja mam i ich nie znoszę :)

mayagaramond

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Maj 2008, 13:17:21
mika9983 a do czego wenge? :D

ja tam mysle, ze bedzie - wenge z zalozenia jest zimnym kolorem, jak zrobisz zimna jasna podloge to dlaczego nie? ja nienawidze nasyconych brazow i cieplego ;) dlatego tak walcze o ta zimna sosne, czy co tam bedzie na podlodze ;) drzwi tez znalezlismy jasne zimne ale nie biale, wiec niech bedzie ;)

ja mam pare mebli wenge i moim zdaniem jest to baaaaaaaardzo ciemny braz i jest cieply...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: mika9983 w 12 Maj 2008, 13:31:57
ja lubię biel, bardzo mi się podobają biale meble kuchenne,

tylko nie białe do kuchni.......

mika

zwierzatko_mojej_mamy

mayagaramond to w takim razie ja poluje na ten zimny ;D jakkolwiek sie zwie :D

www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: mika9983 w 13 Maj 2008, 11:08:57
Zuziak czemu?
dla mnie białe meble nie nadają się do kuchni. Głównie ze względów praktycznych. Są straszne w użytkowaniu. Miałam białe meble w pokoju wiec coś o tym wiem. a kuchnia jest dużo bardziej eksploatowana niż pokój.

mika

no ale np. moja szwagierka ma białe meble w kuchni i to z rowkami!!! już 4 lata i są jak nowe, to chyba zależy od materiału z jakiego są wykonane... dziś widziałam fotki białej kuchni na innym forum zrobionej na systemach bluma... no i miodzio... zakochałam się ale kosztowała ok 13 yyś :(

riannka

Cytat: mayagaramond w 13 Maj 2008, 10:49:57
ja mam pare mebli wenge i moim zdaniem jest to baaaaaaaardzo ciemny braz i jest cieply...

ja również mam kilka mebli wenge, ale w moim przypadku ten kolor to conajmniej 4 różnekolory :)

mika

Riannka jaką masz podłoge do tych mebli??

golinda

no ja mam właśnie coś takiego jak na drugiej fotce tylko matowe, te elementy metalowe też są matowe
jak dla mnie okropieństwo!
w ogóle nie pasuje do reszty mieszkania

sznapkowa

Od razu likwiduj to pomieszczenie gospodarcze i powiększaj pokój. Zbór to na etapie budowy to potem bedziesz miała mniejszą rozpierduchę.