Nasze wymarzone, wyczekane ciasne ale własne M :D

Zaczęty przez mika, 07 Maj 2008, 11:11:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

no ja właśnie chcę połączenie starych rzeczy z nowoczesnymi
w pokoju chcę miękkie bardzo jasne kanapy, ławę z podkładów kolejowych i do tego kryształowy żyrandol :)
samych antyków w domu nie lubię, są przytłaczające

inkageo

Ja lubię połączenie starego z nowym :) Podobają mi się stare solidne okrągłe stoły w nowoczesnych kuchniach, ale skąd taki stół wytrzasnąć..
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: golinda w 09 Maj 2008, 08:46:50
w pokoju chcę miękkie bardzo jasne kanapy, ławę z podkładów kolejowych i do tego kryształowy żyrandol :)

no, dobra, jak wygląda ława z podkładów kolejowych???

marax

ta lawa to jest mistyczna nikt nie wie jak wyg;ada:) mis ie podobaja kanapy takie lekko jakby rozwaljace sie jak ta
http://www.allegro.pl/item361482556_sofa_rozkladana_tomelilla_ikea_polecam_.html
takei miekkie

golinda

Cytat: inkageo w 09 Maj 2008, 08:52:33
ale skąd taki stół wytrzasnąć..

z rzeczy przywożonych z Holandii i Niemiec - cudeńka!

golinda

Cytat: zuzia w 09 Maj 2008, 09:13:56
Cytat: golinda w 09 Maj 2008, 08:46:50

no, dobra, jak wygląda ława z podkładów kolejowych???

wygląda zajebiście!!!
oczywiście to nie są podkłady, po których jeździły pociągi, tylko belki, z których są robione
jak zeskanuje zdjęcie to wkleję

marax

mi juz je skanuje 2 tydzien  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

mayagaramond

Ja lubię połączenie starego z nowym :) Podobają mi się stare solidne okrągłe stoły w nowoczesnych kuchniach, ale skąd taki stół wytrzasnąć..

W domu dziadka H. jest taki stol, co prawda nie okragly, ale debowy. Tylko nie wiem jak go ruszyc z miejsca...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: maraxela w 09 Maj 2008, 09:34:19
mi juz je skanuje 2 tydzien  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

bo ciągle zapominam tej gazety z domu zabrać

marax

u mnie to wystarczy ze wyjde za plot  juz mam stol z podkladow gotowy  brawo brawo

malutenka

golinda

ja na pewno podobny parawan sobie postawię w sypialni

mika

Zwierzak i Kffiatek dzięki za zdjęcia polałam... widzę że dyskusja nabiera rumieńców

maroonbug

Na targach staroci. Ja jezdze do Francji i Belgii i bardzo mi sie to podoba :)Na pewno jest jeden w Jeleniej Gorze, bylam i kupilam szafke i krzeslo, a samych sklepow ze starociami na Dolnym Slasku mnostwo (blisko Niemiec i ludzie stamtad przywoza roznosci). Rodzice P. mieszkaja w Szklarskiej Porebie i tez czasem jezdza popatrzec na osobliwosci.

brawurka

na pewno giełdy staroci są w kutnie i włocławku i u mnie jest sklep z takimi "śmieciami" kupiąm ostatnio 6 fioletowych doniczek ( tylko kwiatów brak)

brawurka

golinda jak spotkam taki żyrandol to wyśle mmsa i jak Ci sie spodoba to kupie. w sklepie bede w pon, a na giełdzie w kutnie chyba w sobote.podaj nr na priv jak jesteś zainteresowana

golinda

brawurka132, wielkie dzięki!
kochana jesteś!
piwo (Karmi oczywiście!) dla Ciebie!  :drunk:

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Zwierzak jesteś wielka... większa niż moje mieszkanie hehehehhehe

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983 powierzchnia moich jelit na pewno ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

no dobra Lachony powiedzcie mi jaki kolor podłogi będzie mi pasował do sypialni w której ściany będą w takich kolorach (wybierzemy dwa) i do tych mebli

golinda

Mikuś, podłogi bym tu dała jasna sosna, na to jakiś jasny kremowy niewielki dywanik
ciemne podłogi też by pasowały, ale to zmniejsza optycznie powierzchnię