piosenki dla pokolenia rodzicow

Zaczęty przez elizapj, 06 Maj 2008, 22:22:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

ukladamy juz bardzo dlugo liste nagran na wesele....powoli idzie bo nam zginely WSZYSTKIE plyty podczas przeprowadzki, i wszystko bierzemy z pamieci..:(((

z muzyka nam mila, jakos sobie radzimy, od tesciow mam juz kilka ich ulubionych (oni sa sprzed wojny wiec lata ich mlodosci nie krzyzuja sie z moimi rodzicami)

teraz chcialabym jakies podpowiedzi dla pokolenia urodzenego w latach 50tych:), czyli fajne kawalki z lat 70, glownie potrzebuje pomocy z polskimi utworami. kogo szukac? jantar, krawczyka? niemena?
musza byc taneczne, zeby podczas nich ta mlodziez zdazyla sie wyszalec;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

radiowiec_wawa

Jantar, Krawczyk, Niemen, Rodowicz, Rynkowski, Dąbrowski, Gąsowski, Wodecki, Czerwone Gitary, Seweryn Krajewski, Grechuta, Skaldowie i tak dalej :)

p.s.
a jak dluga planujecie zrobic liste piosenek? Warto pamietac ze na weselu przewaznie nie gra sie wiecej niz okolo 120 piosenek :)

elizapj

Cytat: radiowiec_wawa w 06 Maj 2008, 22:40:37
Jantar, Krawczyk, Niemen, Rodowicz, Rynkowski, Dąbrowski, Gąsowski, Wodecki, Czerwone Gitary, Seweryn Krajewski, Grechuta, Skaldowie i tak dalej :)

p.s.
a jak dluga planujecie zrobic liste piosenek? Warto pamietac ze na weselu przewaznie nie gra sie wiecej niz okolo 120 piosenek :)

dzieki serdecznie za te nazwiska - piwko!
120 TO STARSZNIE MALO HAHAHA!!!
nie wiem jak dluga...na razie jestesmy na etapie zbierania swoich faworytow, jesli sie okaze, ze ich jest 240, to zrobimy odsiew;) - i wtedy zostanie creme de la creme faworytow:)

radiowiec_wawa

120 to i tak zaszalalem :) Przewaznie jeszcze mniej. A macie djeja czy kapele? :)

elizapj

Cytat: radiowiec_wawa w 06 Maj 2008, 22:53:12
120 to i tak zaszalalem :) Przewaznie jeszcze mniej. A macie djeja czy kapele? :)
mamy zespol 6os, ale nie nazwalabym ich kapela;) beda grali wersje instrumentalne tych kawalkow, kt  fajnie brzmia bez wokalu;) sinatre etc

potem bedzie dj

radiowiec_wawa

Ojj na legendarny Queen ktory wprost uwielbiam tez mowie, ze to kapela byla :)

No to bogato bedziecie mieli :) A skoro bedzie takze dj to bez problemu powinien sobie poradzic z propozycjami dla pokolenia 50 :)

elizapj

no moze i sobei by poradzil..
ale jesli chodzi o pewne aspekty slubu i wesela charakteryzuje mnie micromanagement
nie potrafie zaufac
i wole wszystko na czym sie znam sama jakos przewidziec, zapanowac, zorganizwac - przynajmniej od str kreatywnej, wykonawcza zostawiam wykonawcom;)

radiowiec_wawa

Cytat: elizapj w 06 Maj 2008, 23:21:07
i wole wszystko na czym sie znam sama jakos przewidziec, zapanowac, zorganizwac - przynajmniej od str kreatywnej, wykonawcza zostawiam wykonawcom;)

Haha, no i cale szczescie ze przynajmniej dajesz komus pograc :) Przeciez gdybys jeszcze stanela za sprzetem to ja nie wiem czy Twoj wtedy juz maz bylby happy :)

elizapj

Cytat: radiowiec_wawa w 07 Maj 2008, 07:10:05
Cytat: elizapj w 06 Maj 2008, 23:21:07

Haha, no i cale szczescie ze przynajmniej dajesz komus pograc :) Przeciez gdybys jeszcze stanela za sprzetem to ja nie wiem czy Twoj wtedy juz maz bylby happy :)
ja bym stanela za sprzetem, on by stanal za barem drinki szykowac;) podzial pracy jest w kazdym malzenstwie haha;)