JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

Wrobel, bo firmy zaczynają szyć scislej

Dodany tekst: 29 Sty 2013, 06:18:37

Rudasek, a chcesz mierzyć czy zamawiać w necie?

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 29 Sty 2013, 06:17:52Wrobel, bo firmy zaczynają szyć scislej

bez sensu, w tym miesiacu to juz odpuszczam, ale w marcu ide na porzadne zakupy stanikowe do Yoshi. mają jednak najwiekszy wybór.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

rudasekawf, bez względu na to, co ci tu dziewczyny zaproponują, idź do sklepu i zmierz
ale ja mam radę: nie inwestuj w drogie staniki, tylko dlatego że akurat twój rozmiar jest
bo ten biust się będzie zmieniał
ja teraz kupiłam 3 pary w kappahl i dwa dałam do zwężenia krawcowej, a jeden sama zwęziłam i jestem bardzo zadowolona. mój portfel też ;)

ishka82

rudasekawf, to wrzuć sobie te wymiary tu np. (pod biustem ciasno): http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ i sama zobacz jakie masz piękne C lol jaki rozmiar teraz nosisz?

Dodany tekst: 29 Sty 2013, 10:10:04

tak, golinda ma racje ;) najlepiej się porządnie ostanikować po ciąży, bo teraz to rozmiar będzie ruchomy ;)

ishka82

ishka82

Cytat: rudasekawf w 29 Sty 2013, 10:46:11
Aktualnie mam stanik 75C
lol najbardziej popularny rozmiar, którego faktycznie prawie nikt nosić nie powinien ;) też taki miałam, zamieniłam na 70F ;D

wrobelek0403

ja tez nosiłam 75C lol lol zmieniłam na 65G ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: ishka82 w 29 Sty 2013, 10:59:44najbardziej popularny rozmiar

najbardziej popularny jest 75B
polki aż tak duzych biustów nie mają ;)

ishka82

Cytat: golinda w 29 Sty 2013, 11:04:45
najbardziej popularny jest 75B
polki aż tak duzych biustów nie mają ;)

nie wiem, nie wiem...kogo nie zapytam jaki rozmiar nosi, to 75C prawie zawsze lol widać, że i tu sporo z nas taki nosiło ;D

golinda

przecież nawet na tych wszystkich stronach stanikowych śmieją się z nieśmiertelnego 75B :D

justynaaaa2

ja też znam wersję, że 75B :D oczywiście to i mój rozmiar był :D

justynaaaa2

rudasekawf dużo zależy od modelu stanika, rozciągliwości
mogę się założyć, że za jakiś czas wylądujesz w 65 ;)
ja teraz mam pod biustem z 82 a dalej chodzę w jednym co ma obwód 60, choć już jest trochę rozciągnięty, w nowy bym pewnie nie weszła ;)

wrobelek0403

rudasekawf poza tym, do nowych staników uzywam przedłuzki,  jak mi centymetra czy dwóch brakowalo, a rozmiar wiekszy był juz za duzy. one sie i tak rozciagają, po jakims czasie przedłuzke mozna odłozyc.

inkageo

Ale nie każdy lubi mieć bardzo ciasno, jak Ci będzie źle i będziesz miała po zdjęciu stanika wyżłobione rowy, które schodzą po kilku godzinach to się nie katuj.
Ja tam noszę 65 i nie zamierzam schodzić niżej, z polskiego Konrada i mi pasuje.
Na przykład:
http://www.e-lady.pl/produkt/9386/biustonosz-greta-push-up.html
Po kilku praniach robi się mięciutki :D
Imagine there is no hate

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 29 Sty 2013, 11:50:57do nowych staników uzywam przedłuzki,
:crazy:ja to jednak stanikowy ignorant jestem, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest lol
Cytat: inkageo w 29 Sty 2013, 12:48:24
Na przykład:
http://www.e-lady.pl/produkt/9386/biustonosz-greta-push-up.html
Po kilku praniach robi się mięciutki :D
Piękny

wrobelek0403

inkageo ja po całym dniu mam czerwone slady, ale nie czuje zeby mnie cos cisneło w ciagu dnia. scisły obwód przy duzym biuscie jest konieczny, inaczej stanik sie przesuwa i to jest dopiero uciazliwe.

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 29 Sty 2013, 13:24:54inaczej stanik sie przesuwa i to jest dopiero uciazliwe.
Przy malym tez ;D Tyle ze malego zbytnio podtrzymywac nie trzeba ;)

ishka82

ja noszę 70 dlatego, że 65 bym nie zniosła, ale kto wie, co czas przyniesie ;)

konwalia

I mi w ciąży trochę obwod skoczył, bo brzuch wypychal zebra

niewiemjaka

Cytat: golinda w 29 Sty 2013, 11:04:45najbardziej popularny jest 75B
ooo mój średniawy rozmiar, przy czym ja to oszukuję troche z tym B jeszcze lol

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 29 Sty 2013, 13:24:54scisły obwód przy duzym biuscie jest konieczny, inaczej stanik sie przesuwa i to jest dopiero uciazliwe.

Tylko się nie śmiejcie, ale jak trenuję, siata czy inny sport ze skokami itd. to ubieram normalny, twardy stanik, mocno podtrzymujący i na to stanik sportowy. Twardy ładnie podtrzymuje, sportowy zapobiega podwijaniu się tego pierwszego i wyłażeniu biustu bokiem. Miałam milion sportowych usztywniających, z wkładkami itd, ale wszystkie były do bani.

wrobelek0403

Cytat: rudasekawf w 29 Sty 2013, 16:11:41milion sportowych usztywniających

mnie usztywnienie na siłce niepotrzebne, ale polecam shock absorbera, gdzies tu niedawno wrzucałam linki :)