JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

aja

konwalia da rade
ja z takiego sztywnego zrobiłam i mam warzezenie ze  z każdego sie da

zwierzatko_mojej_mamy

ja z takich tylko fasonowo mialam, bo takie lubie, ale ja nie ta liga rozmiarowa, ale jesli bez przerabiania w takim dobrze sie czujesz i pasuje to po przerobieniu nie widze problemu ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

suegro

Ale ładny!

Niech no mi tylko kasę zaległą przeleją ... :)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

mary

mam pytanie do znawczyń tematu
właśnie kończę przygodę z biustonoszami do karmienia (65E), muszę zakupić coś nowego ale kompletnie nie kumam w jakim rozmiarze, gdyż w tym 65E zapinam się na wszystkie haftki bez problemu i w ogóle nie czuję, że stanik w obwodzie podtrzymuje biust a więc niby jest za luźny? ale mam widoczne buły na plecach i bokach. Któraś ma na to receptę?

konwalia

mary wymierz się pod ciasno, w biuście wyprostowana i w zwisie
i na migrację buł nie kazdy fason jest ok,  zaakceptujesz bardziej zabudowany? to 65e to z czego jest?

mary

65e to alles mama. Buły z pleców to jak migrują do przodu?
Ja zaakceptuję każdy stanik, w którym buł nie będzie ;) Może poza przezroczystym ;)
co znaczy "w zwisie"?

no i dzięki za szybki odzew  :beer:

aniak1211

mary

aniak1211

Cytat: konwalia w 09 Maj 2012, 08:56:50w biuście wyprostowana i w zwisie

Wydaje mi sie ze powinnas zdjac stanik,stanac prosto i wtedy sie zmierzyc:)
Ja samam mam problemy z doborem stanika;)
Ale glownym problemem sa nierowne cyce;) :D

mary

aha, a ja już myślałam, że "zwis" to trzeba się pochylić do przodu by faktycznie zwisało :D i tak się zastanawiałam co da taki pomiar ;)

Dodany tekst: 09 Maj 2012, 21:23:42

no to zmierzyłam:
73 pod
90 w biuście

w zwisie nie widzę różnicy, no może 89cm.

Norka

Mary, niektóre firmy rzeczywiście zalecają, żeby "zwis" był mierzony, jak się jest pochyloną. Jeśli tak się zmierzysz, to będzie ci łatwiej wmasować buły do środka (zostanie miejsce na to). Jak się zmierzysz na stojąco, to najprawdopodobniej weźmiesz miski "na teraz" i w trakcie migracji zrobią się za małe.

U mnie przed migracją była różnica 4 cm.

mary

dzięki Norka!
w takim pochylony zwisie mam 93cm.
Czy ktoś mnie teraz oświeci co z tymi wymiarami da się zrobić? Bo potrzebę nowego stanika mam dość pilną już.

mary

ale czemu 65F? Teraz mam 65E i w miskach raczej ok, tylko obwód luźny. No i buły :/

a i jeszcze jedno pytanie - ile czasowo trwa ta "migracja"? bo nie ukrywam, że buły mi się bardzo nie podobają

golinda

oceniam wg siebie
mam pod jakieś 69 i w 92 i pasuje mi 65F, choć bardziej 60G
więc domniemam iż dla Ciebie byłoby dobre 65F
może to E jest za małe, stąd buły?

mary

raczej chyba nie, bo miałam jeden 65F (z tej samej firmy) i ani razu go nie założyłam, bo odstawał.

Norka

Mary, każda firma ma swoją tabelkę i często gęsto wymiary się nie pokrywają. Ja sobie mierzę tutaj: http://www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html i mam 65E, ale z freyi najlepiej leżą na mnie 60E/F, a panache w ogóle nie leżą :P Z polskich firm brałam raz nawet 60GG. IMHO lepiej najpierw trochę poprzymierzać na żywo.

aniak1211

Cytat: mary_popins w 09 Maj 2012, 22:20:5073 pod
90 w biuście

Ja mam 73 pod biustem i obwod stanika 70 kupuje,
w 65 nie dam rady sie zapiac;D
Musisz mierzyc,
najlepiej znajdz sklep w ktorym jest pani ktora dobiera staniki :)

mary

Cytat: aniak1211 w 09 Maj 2012, 23:38:58Ja mam 73 pod biustem i obwod stanika 70 kupuje,
w 65 nie dam rady sie zapiac;D

a ja w 65 zapinam się na wszystkie haftki bez większego problemu. Dziwna sprawa.
No i dalej nie wiem co z tym zrobić.
Na urlopie wych. masowe przymierzanie staników nie realne - moje dziecko nie znosi sklepów i zachowuje się w nich b. głośno.

aniak1211

Cytat: mary_popins w 10 Maj 2012, 16:03:48a ja w 65 zapinam się na wszystkie haftki bez większego problemu. Dziwna sprawa.
Staniki rozciagaja sie ;)
Musisz ponierzyc,moze maz zajalby sie malym a ty szybko na zakupy:)
Ja bez przymiarki nie kupilabym:)

wrobelek0403

Cytat: mary_popins w 10 Maj 2012, 16:03:48Na urlopie wych. masowe przymierzanie staników nie realne - moje dziecko nie znosi sklepów i zachowuje się w nich b. głośno.

to zostaw dziecko z mezem, na prawda nie masz nawet chwili dla siebie??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

mam, teraz właśnie, jak mąż usypia dziecko.

golinda

weź do sklepu w godzinach małego natężenia ruchu zakupowego
niech się drze przed 20 minut, co się stanie?

aniak1211

Cytat: mary_popins w 10 Maj 2012, 16:03:48Na urlopie wych. masowe przymierzanie staników nie realne - moje dziecko nie znosi sklepów i zachowuje się w nich b. głośno.
Babcie,dziadkowie,ciocia,kuzynka,
ktokolwiek z rodziny nie moze zajac sie dzieckiem???
Albo zapinasz pasy w wozku,dajesz cos mniej zdrowego a co dziecko lubi i masz 15 min. ciszy:D

mary

nie wyobrażacie sobie jak się ludzie nawet w głupim lidlu na nas gapią, jak N. siedzi w wózku i wrzeszczy (nie płacze tylko krzyczy na cały sklep - jego to chyba bawi).
Nie wybrałabym się z nim na wielkie przymiarki, bo nerwowo bym nie wyrobiła. Mi jest od razu głupio, jak widzę te wszystkie spojrzenia.
Z rodziny wszyscy pracują zatem opcja zostawienia dziecka jest naprawdę mało realna.
No i nadal nie wiem czego bym miała szukać? Bo nie znam się na tych migracjach. Moim problemem są tylko te buły, bo rozmiarowo 65e jest ok. Ale czy w ogóle w jakimś rozmiarze ich nie będzie?