JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

Cytat: szelma w 22 Lut 2011, 06:50:57Jeśli miałaś 70E, to teoretycznie to się przekłada na 65 FF - w sensie że jeden obwód w dół, dwie miski w górę.
dlaczego dwie?

szelma

Tak zawsze czytałam na LB - kręcę coś maksymalnie?

zuzia

Cytat: szelma w 22 Lut 2011, 07:10:00
Tak zawsze czytałam na LB - kręcę coś maksymalnie?
nie wiem czy kręcisz, może ja coś ominęłam
ja pamiętam zasadę o 1 misce.

szelma

Ja od zawsze żyję w przekonaniu, że dwie miski :D. I u mnie się to sprawdzało. Ale już nic nie mówię, bo pewności nie mam, a nie chcę mącić.

konwalia

2 miski zazwyczaj
jako przykład ja-mam 106cm w cycu, noszę 65J, mogłabym też 70H

tu tabela brytyjczyków:
http://www.dopasowana.pl/data/include/cms/tabele-rozmiarow_copy.jpg

inkageo

Ja wychodzę z założenia, że jedna miska jednak, bo jak ktoś ma 70 pod biustem i 90 w biuście, to ma biustu mniej niż osoba, która ma 60 pod i 90 w, czyli jednak przeskok dwumiskowy jest przesadą  :hmm:
Imagine there is no hate

szelma

Ale z tabeli widać, że jeśli ktoś ma pod 60 i w 79, to ma rozmiar 60D. A jeśli ma 65 pod i 79 w, to 65B. Więc przeskok dwumiskowy.

inka, ale porównujesz dwurozmiarową różnicę w obwodach.

inkageo

No bo ja mam 70 pod, a czasem kupuję rozmiar 60, dlatego tak napisałam ;) No i 60dd, które jest wg tabelki na moje "w" jest na mnie za duże, gdybym miała mniej pod biustem, a tym samym większą objętość biustu, to by pewnie pasowało :)
No ale u mnie się sprawdza taki dziwny przeskok 70B czasem nawet C, 65C, 60D.
Imagine there is no hate

konwalia

golinda mi się wydaje, że im "sztywniejsze piersi" tym większa szansa, ze ten przeskok jest o 1miskę
przy bardziej miękkich o dwie
ale to moje wnioski(na podstawie biustu mojego i młodej-ja przeskakuję o dwie, ona o jedną)

wis

Zamówiłam z Avy 3 rozmiary tego samego modelu stanika - 70G, 65H i 65I
70G dobre. 65H również. W 65I moje cyce mogły pływać. U mnie to przeskok o 1 miskę :)

wrobelek0403

Cytat: golinda w 22 Lut 2011, 17:36:15te maskaradki są podobno dość duże jak na swoje nr

zgadza sie, ja sie mieszcze czesto w obwód 60, miski od f do G choc niestety krój misek mi nie odpowiada i konczy sie na mierzeniu.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

A to na mnie maskaradki pasują jak ulał - wszystkie trzy mam 65FF. Następna będzie 65G, bo mi przeemigrowało trochę ;). To moja najulubieńsza stanikowa firma i postanowiłam już, że tylko maskaradki będę kupować :).

justynaaaa2

szelma moja też  :beer: ładne, ładniusie :D ceny mają tylko trochę porażające :(

wis

Cytat: golinda w 23 Lut 2011, 11:40:00i nic mi raczej nie przeemigruje, chyba że mąż znowu za to zapłaci LOL

:rotfl: :rotfl: :rotfl: iluvu opluty

justynaaaa2

szelmon widziałaś nową kolekcję maskaradek ;) mi się bardzo podoba i muszę coś z niej upolować :D
http://www.zeberka.pl/art.php?id=11637

szelma

Łoooooo, nie widziałam! Boskie są! Wszystkie mi się podobają, ale ostatni chyba najbardziej.

justynaaaa2

no mi ostatni też bardzo i nawet go znalazłam w jednym polskim sklepie już z prawie pełną rozmiarówką :)
i jeszcze pierwszy i przedostatni bardzo bardzo :)
ale zobaczyłam też że mój ulubiony model znowu doprodukowali i jest 60G i waham się czy nie zamówić bo te co miałam 65E są już zużyte mocno :D on był raczej z tych małomiseczkowych, obecne mam 60FF więc jest szansa że byłby dobry  :hmm:
http://www.dopasowana.pl/product-pol-1859-Biustonosz-usztywniany-Hestia-ivory-Panache-Masquerade-4541-.html

szelma

W Bravissimo jest ten ostatni - już mam w koszyku, tylko muszę zapłacić w domu, bo Visy nie mam przy sobie :D.

justynaaaa2

Cytat: szelma w 24 Lut 2011, 15:47:49
W Bravissimo jest ten ostatni - już mam w koszyku, tylko muszę zapłacić w domu, bo Visy nie mam przy sobie :D.
cieszę się że zrobiłam ci dobrze :D
własnie widzę że macie też fioletowy, piękny  :dreaming: który wzięłaś?

szelma

Ten jasny jednak, bo nie mam jasnych staników - wszystko mocno kolorowe :).

justynaaaa2

Cytat: szelma w 24 Lut 2011, 15:54:57
Ten jasny jednak, bo nie mam jasnych staników - wszystko mocno kolorowe :).
to ja się wstrzymam do momentu jak będziesz go miała i mi powiesz jak rozmiarowo wypada w porównaniu do innych i czy faktycznie jest taki ładny :) może niebawem się pojawią w sklepach i będzie można przymierzyć

mobka

konwalia

tylko te maskaradki są do G  :crying: więc nawet nigdy nie mierzyłam a wy tak chwalicie

szelma

Zamówiłam. Jak przyjdzie, to zdam relację, ale będę musiała poczekać, bo zamówiłam też majtki, a dopiero czekają na dostawę "dołów" ;).

Dodany tekst: 24 Lut 2011, 21:49:06

Jak mniemam, tym razem liczba mnoga nie odnosi się do mnie, bo ja noszę 65 ;).

inkageo

Ja już teraz nie noszę 60-tek, sprzedałam chyba wszystkie. Za ciasne, za długo pręgi zostają, 65 jest dla wystarczająco ciasne ;)
Imagine there is no hate