JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Justa ja tez w nie wchodzę i sie w nich zapinam :)

ale one sie zapinaja pod biustem wiec w cyckach wystarczy żeby się nie rozłaziły :D

btw-ja mysle ze Ty sie zle pomierzyłaś albo nie wiem co i masz wiecej niz myślisz... ja chyba nie wejde w ten stanik - dzis na przerwie ide go zmierzyć bo widziałam ze jest w sklepie na dole :D 
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Moje marynarki z hm mają guziki dużo poniżej linii podbiuścia :)

Dodany tekst: 27 Paź 2010, 11:27:36

No i ja po przekrojeniu na pół pod biustem jestem walcem, o taka jestem "o" a nie spłaszczona "0" dlatego jak się na mnie patrzy z przodu, to jestem wąska, ale z boku jestem taka sama jak z przodu, a nie jeszcze węższa :D Ależ dogłębna analiza :D
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: inkageo w 27 Paź 2010, 12:25:39Moje marynarki z hm mają guziki dużo poniżej linii podbiuścia Smiley
moje też :)

justynaaaa2

inka boska analiza  :rotfl:
może dlatego ja nie wchodzę w 34 bo mam duże bary :D
salsa no to czekam na info, sama jestem ciekawa jaki rozmiar na ciebie pasi :)
a cm na pewno nie mam więcej, chociaż to dziwne bo kiedyś miałam  :hmm:
może znajdę jakiś swój stary wpis ile miałam kiedyś

Dodany tekst: 27 Paź 2010, 11:48:36

Cytat: justynaaaa2 w 28 Lip 2008, 23:39:10
salsa no podobno mam 70/90 - tak mnie zmierzyła Pani Marysia z peachfield, mi wyszło 71/87 ale pewnie ona ma racje :)
moja wypowiedź sprzed 2 lat zanim nosiłam dobre staniki ;)
wniosek mam jeden - dobry stanik = mniejszy biust ;D

sonja

Justa a nie schudłaś przypadkiem? Może dlatego obwód masz teraz mniejszy

justynaaaa2

Cytat: sonja w 27 Paź 2010, 11:51:16
Justa a nie schudłaś przypadkiem? Może dlatego obwód masz teraz mniejszy
nie, jestem taka sama jak wtedy :)
mój max osiągnełam w 2007 potem schudłam trochę ale od pomiaru w 2008 nic się nie zmieniło tzn jak widać zmieniło się biust mi zmalał ;D za to zwiększył się rozmiar stanika :D
ja wiedziałam że to są czary

sonja

To jest zemsta małobiuściastych ta debilna numeracja lol

Helena

a ja zebrałam ochrzan od pani w sklepie z bielizna :) uśmiejecie sie tu
weszłam i mowie zeby mi pokazała jakie ma staniki w rozmairze 6--65 F, G, a ona na mnie patrzy i mowi ze ja napewno takiego rozmiaru nie mam, ze mam 75B :P i ze takie zaciskanie sie jest niezdrowe ze kazdy lekarz mi to powie :)

emcia

Cytat: Helena w 19 Lis 2010, 22:12:18
a ja zebrałam ochrzan od pani w sklepie z bielizna :) uśmiejecie sie tu
weszłam i mowie zeby mi pokazała jakie ma staniki w rozmairze 6--65 F, G, a ona na mnie patrzy i mowi ze ja napewno takiego rozmiaru nie mam, ze mam 75B :P i ze takie zaciskanie sie jest niezdrowe ze kazdy lekarz mi to powie :)

bo te panie tak patrzą z politowaniem
:)

salsa

Cytat: Helena w 19 Lis 2010, 22:12:18i ze takie zaciskanie sie jest niezdrowe ze kazdy lekarz mi to powie Smiley
hehehe pewnie lekarz u niej na zapleczu ktory pomaga sprzedawać staniki w tych badziewnych rozmiarach :)

Helena

w ogóle to teraz jak byłam na Ukrainie, to czekając aż otworzą kasę biletową połaziłam po okolicznych sklepach
w sklepie z bielizną oczywiście natrafiłam na polską Kingę i kilka modeli bardzo mi się spodobało :)
wróciłam weszłam na strone i maja rozmiarówke od 65 z miskami d, e, f, g, h :) zakupiłam co nie co w sklepie internetowym :)

konwalia

Helena posla rozmiarówka jest trochę inna, bo brakuje w niej dd i ff

Helena

konwalia

wiem wiem, ale i tak sukces ze jest jkis wybór i na stronie jest kalkulator rozmiarów z którego mi wyszło 70G

wis

Byłam dzisiaj kupić mężowi skarpety ;) w najlepiej chyba zaopatrzonym sklepie z bielizną w mojej wsi, i laska pytała o stanik w rozm. 65f - 70e- fakt, babeczki mają tam taką rozmiarówkę, mają chyba do H (Gaia, Dalia, Kinga, Konrad itp.) ale jak wyjechały z tekstem, że w takim dużym rozmiarze to raczej nie ma nic całkiem usztywnianego to myślałam, że wpadnę pod ladę.
Miałam ochotę podnieść bluzkę i pokazać im usztywniane 65H i to polskiej Avy.

konwalia

wis jak wypada rozmiarówka i ściśliwość tej Avy w stosunku do brytyjczyków?

emcia

Cytat: konwalia w 20 Lis 2010, 18:14:12
wis jak wypada rozmiarówka i ściśliwość tej Avy w stosunku do brytyjczyków?
Ava jest bardzo fajna
rozciąga się bardziej niż Freya

konwalia

Angie

dobre pytanie :) Bo biustonosze bardzo ładne :)

emcia

Cytat: konwalia w 20 Lis 2010, 19:39:17
a miski jak wypadają rozmiarowo?
mogę pomierzyć swoje z avy i inne dla porównania

konwalia

Cytat: emcia w 20 Lis 2010, 21:16:51
mogę pomierzyć swoje z avy i inne dla porównania

chodizłoby mi o takie porównanie, że np freya, panache 65g to ava ??
cm głębokosci i wysokości miski nic mi nie mówią

Angie

Nie mogę znaleźć ich tabeli rozmiarów, a byłaby pomocna  :hmm:

wis

Konwalia, Angelos, ciężko mi powiedzieć, bo ja z brytyjczykami to jedynie z Arabellą miałam do czynienia.
Pod biustem mam jakieś 75cm, w biuście ok. 96cm i Arabella 30FF jest generalnie ok, choć to nie fason dla mnie.
Z Avy mam 70G i jest ok, chociaż mógłby być trochę ciaśniejszy. Ale biust ma w nim super kształt :)
http://www.kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=8453&kat_id=96&produkt=Ava%20649%20biustonosz&nr=28&SID=3a4779e6d5c18bb3c3ef7942edb3643c
Mam też 65H http://www.kontri.pl/index.php?action=produkt&prod_id=9502&kat_id=96&produkt=Ava%20694%20Kaaria%20biustonosz%20bia%C5%82y&nr=22&SID=3a4779e6d5c18bb3c3ef7942edb3643c i tu ciekawostka - biały jest ciaśniejszy od czarnego ! Szukałam czegoś w miarę gładkiego, ten mi się bardzo dobrze nosi - czarny, bo biały muszę ponosić po domu, żeby troszku się rozciągnął pod biustem - boję się, że od razu 9h noszenia w pracy może mnie coś uwierać. Albo przedłużkę muszę gdzieś kupić.
Myślę, że za taką kasę można spróbować.

emcia

jeden z avy mam 70D i ten jest ciasny, ale już mógłby być większy, w drugim obcięłam metkę, więc nie wiem co to
panache mam 65E, to samo z La senzy
wydaje mi się, że rozmiarówka jest typowa i teraz będę celować w 65 E

wrobelek0403

kurcze, sliczne te staniki :D :D

szkoda, ze nie mozna nigdzie poprzymierzac :hmm:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

na bradea jest promocja wybrane panache cleo za 79 i majty za 39 do tego