JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

callja

Cytat: tachogti w 21 Paź 2009, 09:48:29moja Mamba dzika zwana czasem Matka ma w sklepie staniki, jakbys chciala, to trza zadzwonic 1.5 tygodnia wczesniej ona zamowi rozmiar odpowiedni

Aaaaaa, zbieram szczękę z podłogi !!! super !!! no, pomyślimy o tym, jak mi się tylko przyjazd wykrystalizuje :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

inkageo

Szukałam zdjęć stanika i trafiłam tutaj, fajna strona:

http://balkonetka.pl/katalog/

I jestem zaskoczona, że dziewczyny tak bez oporów wstawiają do ogólnodostępnej galerii zdjęcia w stanikach! W każdym razie może to być pomocne.
Zastanawiam się nad tym modelem, bo jest na ebayu w moim rozmiarze:
http://balkonetka.pl/katalog/bra/panache-cleo-beau
Imagine there is no hate

szelma

inkageo, a masz już jakiegoś z Panache? Bo one są szerokofiszbinowe - moje Confetii kończy mi się gdzieś na kręgosłupie... Jestem frejowo-maskaradkowa i Panache odpadają :(.

inkageo

Na mnie freye są trochę wąskie i ręcznie rozginam fiszbiny, więc jest szansa.. Trochę tych panaszaków już mierzyłam, ale z miękkimi daję sobie spokój ;) To jest sztywniak, to może źle nie będzie :)

Dodany tekst: 21 Paź 2009, 21:37:25

Szelma ja już przymierzyłam ponad 25 staników, a noszę tylko jeden model.. Jestem fatalnym przypadkiem ;)
Imagine there is no hate

szelma

inkageo, to powodzenia - może akurat będzie idealny :). Mnie te plecne fiszbiny obcierają...

inkageo

Przy małych miskach fiszbiny są wąskie, a ja jednak mam dosyć mocno rozbudowaną klatę i potrzebuję szerszych, a płaskich staników  :rotfl:
Imagine there is no hate

mayagaramond

Moje nowe staniki strasznie mnie obcieraja pod pachami (tzn, troche nizej ;) ), jestem cala czerwona, jakby papierem sciernym ktos przejechal :(
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

konwalia

maya a nie masz za małej miski? bo mi się tak działo, jak stanik zrobił się za mały

Dodany tekst: 24 Paź 2009, 08:15:08

a co do effuniaków, to do mnie one nie przemawiają kompletnie, na prawie wszsystkich zdjęciach jakie widziałam widać asymetrię między piersiami

justynaaaa2

pooglądałam sobie te zdjęcia na balkonetce ;) i zastanawia mnie jedno  :hmm: dlaczego osoby noszące mój rozmiar mają biust 2 razy większy od mojego oraz dlaczego noszące mniejszy rozmiar też mają większy  :knuje: ot zagadka :D

inkageo

No ja mam takie same obserwacje... Dziewczyny prezentujące staniki 60C mają dwa razy większy biust od mojego...
Imagine there is no hate

konwalia

bo wam on się taki mały tylko wydaje  :point_lol:

justynaaaa2

Cytat: konwalia w 24 Paź 2009, 22:18:13
bo wam on się taki mały tylko wydaje  :point_lol:
konwalia no właśnie nie ;) ja swój lubię i uważam za wystarczający, wcale bym nie chciała większego, już się przyzwyczaiłam i mi dobrze :) a jednak jak patrzę na te zdjęcia, szczególnie w miękkich stanikaach to te laski mają biust, a mi w miękkim prawie nic nie odstaje ;)

mayagaramond

Cytat: konwalia w 24 Paź 2009, 08:13:40maya a nie masz za małej miski? bo mi się tak działo, jak stanik zrobił się za mały

chyba nie, fiszbin ajest na srodku pachy, mnie obciera material, ten miedzy fiszbina a pacha (zaznaczylam na czarno) no i miedzy cyckami tez mi sie fiszbiny wbijaja. Wyglada na to ze moge nosic tylko i wylacznie plunge, ale plunge nie ma az tylu modeli...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

justynaaaa2

mayagaramond mnie też obciera w wielu stanikach to coś właśnie ;) fiszbina kończy się dobrze a materiał wchodzi pod pachę ;) ja myślę, że w rzeczywistości ten stanik jest o wele bardziej zabudowany i ten materiał sięga dalej tylko na foto jest tak sfotoshopowany, że wygląda na niby tak ładnie wycięty ;) oszustwo i tyle ;D

mayagaramond

justynaaaa2 - ten stanik na zdjeciu to tylko przyklad, moj to freya (ale nie pamietam, ktory model ;) )

zuzia

mayagaramond
jak dla mnie masz zle dobrany model stanika.
bo co jak co ale fizbiny na srodku nie powinny sie wbijac.

mayagaramond

Cytat: zuzia w 27 Paź 2009, 09:56:39
mayagaramond
jak dla mnie masz zle dobrany model stanika.
bo co jak co ale fizbiny na srodku nie powinny sie wbijac.

obawiam sie ze masz racje...Staniki kupilam w londynie, na poczatku byly wygodne, ale po kilkukrotnym noszeniu zaczely mnie obcierac. Wkurzona jestem, bo wydalam kase i guzik.

Kasia

Cytat: mayagaramond w 27 Paź 2009, 10:08:55bo wydalam kase i guzik.
a gdzie to staniki za guziki sprzedają? mam pokazny zbiór guzików, chetnie wymienie na stanik :)

inkageo

Imagine there is no hate

justynaaaa2

inkageo z tego co ja kojarzę, to u nas w kdt było mnóstwo bielizny tej firmy  :hmm: tylko rozmiarówka była typowa, ale widzę, że teraz chyba poszli z duchem czasu :) ciekawe jak na żywo, bo może jest szansa, żeby w końcu były to jakieś mniej zabudowane staniki a nie takie pancerze  :bad:

ddu

PYTANIE:
kupiłam dobry stanik. czyli mam 60 pod biustem. było to już jakiś czas temu, już się przyzwyczaiłam,
ale cały czas mam głębokie czerwone pręgi
pomijam, że nie wygląda to estetycznie. zastanawiam się, co na to moje ściśnięte  zebra, serce czy jakieś oskrzela....czy to im nie szkodzi, że są w takiej ciasnej klatce?
ja rozumiem, wygląd biustu ważna rzecz, ale....

zuzia

ddu
a "wygarnelas" z zeber wszystko co powinno byc w staniku?
moze tez byc tak, że 60 mimo wszystko nie dla Ciebie.

ddu

zuzia wygarniam, wygarniam , mam wrażenie, że coś tam jeszcze na plecach zostało ;)

wrobelek0403

ddu a moze spróbuj zastosowac przedłużke, moze brakuje Ci np. centymentra czy dwóch do pełnej wygody.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

chyba odkryłam powód. t moja glupota. od kilku dni nosiłam stanik '' najciaśniej", czyli jak wcześniej. wczoraj założyłam na ostatnią (albo pierwszą) i od razu lepiej