JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

Kasia

zwierzatko_mojej_mamy wkleiłas idealne zdjecia  :thumbup:  przeciez na tym pierwszym zdjeciu jest czterocyc, tak krytykowany na stanikomanii ;)

szelma

Na tym pierwszym to chyba brzeg topu tak się odznacza.

Zresztą - wybór należy do Ciebie ;). Ja nie wyobrażam sobie powrotu do starych staników, bo to była masakra - i w kwestii noszenia, i kondycji biustu. Ale nie mam osobiście zapędów, żeby prowadzić stanikową krucjatę - własnej mamy i siostry nie udało mi się dobrze ostanikować. Taki lajf ;).

nionczka

Z tych drugich co wkleila Zwierzak moim zdaniem zmiana jest na niekorzysc, ale ja sie nie znam. Co innego obwisle, roklapciane czy wylazace bokami piersi a co innego wcisniete pod gardlo. Nie wiem...
Kurcze, najgorzsze jest to, ze ogladam te strony ze stanikami i wcale mi sie nie podobaja taka ja te, ktore kupowalam do tej pory. Musze poszukac sklepów z poprawna politycznie rozmairówka ale innym wzornictwem bo te mi nie odpowiadaja zbytnio :-(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Na początek polecane są niestety dość zabudowane modele, żeby buły mogły się wchłaniać ;). Ale są też ładne staniki. Popatrz np. tu: http://www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets Ja najbardziej lubię Masquerade - odpowiada mi wzornictwo i budowa. Jednak faktem jest, że dobrych rozmiarowo staników w ciekawym kroju jest dużo mniej niż tych wszystkich 75B. Ale też jeśli faktycznie będzie Ci pasować 70D, to masz szansę na znalezienie takiego rozmiaru w normalnych sklepach :).

sonja

zwierzatko_mojej_mamy ona ma bułę tak poza tym (ta z pierwszego Twojego zdjęcia)! Mi też zawsze te piersi sterczące na wysokości pach się nienaturalne wydają. A na to całe masowanie mam teorię, że jest to wpychanie sobie tłuszczu z pleców do stanika ;D ja niby zmieniłam rozmiar ale mam do całej tej stanikologii podejście bardzo lajtowe i bardziej mnie ona irytuje niż inspiruje.

justynaaaa2

oooo zwierzak dobre  :thumbup: też jak przeglądałam tego bloga miała wrażenie, że zmiany niektóre są małe korzystne  :bad: już wolę obwisłe niż takie sterczące cyce pod szyją  :bad:
dobrze, że mi nie ma co na razie zwisnąć :D
szelma zgadzam się aragon jest piękny i robi fajny biust ale dla mnie nr 1 jest hestia  :thumbup:

Dodany tekst: 18 Wrz 2009, 12:09:45

nionczka gdzieś na tym wątku są też moje jęki, że te staniki są w większości brzydkie  :blush: i nie przeraź się ich mocnym zabudowaniem ;) dla kobiet o małych piersiach to wygląda tragiczne imho i niestety nie wszystko się nadaje :( a wręcz mniejsza część ;)

inkageo

Ale wiecie co... Była z nami na wakacjach dziewczyna kolegi, rozmiar biustu bardzo imponujący i miała fatalnie dobrane staniki. Miski ewidentnie za małe, a obwód podjeżdżał jej na plecach na kark. Nie wiedziałam jak zagaić o lobby, no bo co taka płaska deska może wiedzieć o dużym biuście. Nie chciałam jej urazić zwracając uwagę, że ma złe staniki, ale kurde tak by jej się przydała ta wiedza. Widać było, że ciężko i niewygodnie jej z tym biustem. A kostium kąpielowy miała tak za mały i za luźny w obwodzie, że w ogóle biedna pływać nie mogła.. Jakieś ulotki lobby powinny być, to bym podrzuciła ;)
Imagine there is no hate

nionczka

Znalazlam ladny biustonosz w rozmiarze 70D :-)
http://www.allegro.pl/item719200792_calvin_klein_biustonosz_arabesque_t_czekolada_70d.html
Przejde sie moze jutro do Corte inglés i pomierze. Oni maja Kleina i inne marki, moze nawet te z pelna rozmiarówka???

Kasia

inkageo moze podeślij jej linka ;)

ja to w podobnych sytuacja zagajam ze cholera znowu musze stanika szukać bo 60g to nie jest "typowy" rozmiar

no i wtedy jak ktos nieuświadomiony usłyszy to 60g to rozmowa sie zaczyna zawsze lol lol lol

inkageo

No próbowałam, bo rozmawialiśmy o zakupach przez internet i zagaiłam, że staniki to tylko tak, bo w sklepach wąska rozmiarówka i 65c trudno znaleźć, ale nie pociągnęła tematu. Pewnie stwierdziła, że ja taka drobna to mam problemy ;)
Imagine there is no hate

magoo

inkageo a moze poprostu nie chce uswiadomienia. Ja kiedys poruszylam temet w gronie kolezanek (chyba 4 dziewczyny i wszystkie 75B) ale stwierdzily, ze im jest dobrze z ich stanikam, no to nie drazylam tematu jakos wybitnie, bo skoro nie chca  ;D

inkageo

Ale ja się nie przełamałam i nie powiedziałam nic o dobieraniu staników. Myślę, że byłaby zachwycona nowymi, ale ja się jakoś krępowałam o tym mówić ;) Może rzeczywiście podeślę linka. Najwyżej uzna mnie za wariatkę ;)
Imagine there is no hate

justynaaaa2

inkageo a znacie się dobrze ? czy to po prostu jest dziewczyna waszego kolegi, widziałyście się parę razy, ale same sie nie kumplujecie ;)
ja przy swoich bliskich koleżankach nie mam oporu, żeby mówić o uświadamianiu stanikowym, ale już np. gdybym miała to powiedzieć dziewczynie np. jakiegoś kolegi to bym się 2 razy zastanaowiła ;)

inkageo

Cytat: justynaaaa2 w 18 Wrz 2009, 13:03:47
inkageo a znacie się dobrze ? czy to po prostu jest dziewczyna waszego kolegi, widziałyście się parę razy, ale same sie nie kumplujecie ;)
ja przy swoich bliskich koleżankach nie mam oporu, żeby mówić o uświadamianiu stanikowym, ale już np. gdybym miała to powiedzieć dziewczynie np. jakiegoś kolegi to bym się 2 razy zastanaowiła ;)
No właśnie poznałyśmy się dzień przed wyjazdem na wakacje i tam byłyśmy razem 9 dni. Dlatego się nie odważyłam, ale kurde to by była dla niej nowa jakość życia ;)
Imagine there is no hate

sonja

inkageo ja ze swojego dużobiustowego punktu widzenia podpowiem, że zupełnie nieświadomie drążeniem tematu mogłabyś jej zrobić przykrość. Także dobrze, że tego nie robiłaś. Ja np. na tym punkcie jestem przewrażliwiona.A z tym linkiem to delikatnie, np. podać link do peachfield i podpytać czy podobają jej się te staniki - że niby dla siebie szukasz, a maila zakończyć np. linkiem do stanikomanii.

inkageo

Sonja dzięki  :beer: Pomyślę nad jakimś pretekstem, że niby chodzi o mnie, albo podeślę, że są super wyprzedaże i że ja już sobie nakupiłam, a może ona też zechce ;) Bo na brastop jest ostatnia wyprzedaż.

Dodany tekst: 18 Wrz 2009, 13:16:24

A link do stanikomanii, że tam można się zorientować, jaki rozmiar brytyjczyków zamawiać ;)
Imagine there is no hate

nionczka

Inkageo, skoro juz rozmawialyscie o tym, ze trudno staniki znalezc to mozesz jej wyslac linka z rewelacja, ze znalazlas fajna strone i na dodatek pomagaja dobrac lepiej rozmiar i ty sobie zmienilas i ejstes bardzo zadowolona. Co z tym zrobi to juz zalezy od niej samej.

sonja

inkageo o no coś takiego! myślę, że jeśli jest chociaż trochę ciekawska to zajrzy, zobaczy te wszystkie rozmiary i zacznie szukać, czy tam wyślij jej link do tego elektronicznego bra-fittera, że niby lepiej jak się zmierzy na nowo zanim zamówi ;) coś w ten deseń  :beer:

Kasia

inkageo tylko jak podeślesz jej linka do samego sklepu to może się okazać, ze i owszem, dziewczyna kupi sobie nowe staniki ale w rozmiarze 75B ( tak dla przykładu ;)  )

nionczka

justynaaaa2, Zuzia, Szelma...
Ale faux pas! Nie postwilam Wam wczoraj piwka za doradzanie. Teraz nadrabiam piwko i kawe dla kazdej!
:beer: i  :coffee:

konwalia

chciałam tylko powiedzieć, ze lobby ma jakąś ulotkę dla "niewiernych" w 75B

nionczka

Bylam w Corte inglés i widzialam biustonsoze C. kleina rozmiar 70D. Trzy modele powalily mnie z nog swoja uroda, ale ten rozmiar to na glowe mi pasuje a nie na cycki. Nie mierzylam bo mialam Irene w nosidle na sobie, ale wroce. Tylko chyba raczej przymierze ten 70C bo D naprawde byl gigantyczny. Dla upewnienia sprawdzilam, ze to brytyjski 32D byl. Ja naprawde nie mam czego tam wsadzic nawet jakbym zebrala caly tluszcz z pleców i zapozyczyla troche z brzucha...

inkageo

Nionczka próbuj, bo jak się mocno skróci ramiączka i obwód jest odpowiednio ciasny to miska się spłaszcza i na ciele taka duża się już nie wydaje ;) Pamiętaj o porządnym skróceniu ramiączek, bo wtedy Ci buły górą wyjdą ;)
Imagine there is no hate

szelma

Inka dobrze gada! :beer: Ja byłam pierwszym stanikiem przerażona, bo on taki wielki :). Ale jak się dobrze założy, skróci, dopasuje, to zupełnie inna bajka :).

nionczka