moje pierwsze decoupage-wiaderko zmienione w doniczke

Zaczęty przez marax, 26 Kwi 2008, 10:58:56

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

prosze o nie wysmiawanie mojej pierwszej pracy  brawo brawo brawo brawo z metalowego waiaderka zrobilam doniczke-wsadzilam kwiatka w doniczce (stad widac dodatkowa doniczke w srodku)zeby pokazac jak wygladac bedzie z kwiatem

mika

Marax moje wielkie gratulacje, pięknie Ci to wyszło, wiem ile to kosztuje czasu, cierpliwości i pracy dlatego tym bardziej gratuluje, piwko dla Ciebie jupi

mika

i jeszcze moje pytanie: spękań Crackiem nie robiłaś specjalnie czy Ci nie wyszły??

marax

technika wymaga udoskonalenie zacieki sie porobily ale ogolnie ejstem zadowolona z efektow  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:jeszcze zepuje pare wiaderek i bedzie ok

marax

Cytat: mika9983 w 26 Kwi 2008, 11:24:16
i jeszcze moje pytanie: spękań Crackiem nie robiłaś specjalnie czy Ci nie wyszły??

nie wyszly na drewnio wychodza swietne ale na metalu za cholere nie chcialy-zrobily sie takei male nieladne i je zamalowalam bila farba

marax

odkrylam ze farba akrylowa 500 ml kosztuje 12 zl a jak kupowalam w sklepie internetowym to za 50 ml zaplacilam 9 zl  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

mika

mika

no to dobry, nie wiem czemu Ci nie wyszły, chyba ze nie nakładałaś w jedną stronę?? albo nie pomalowałaś podkładową farbą??

marax

pomalowalam najpierw farba zlota podklad pozniej nalozylam lakier do spekan a na koncu biala akrylowa malowalam w jedna strone i dupa-wyszly tam jakies takie male ale beznadziejne

mika

a ten lakier do spękań nakładałaś w jednym kierunku?? hmmm może na tej złotej farbie jakoś słabo widać, albo może Ci nie wyschła?

marax

no moze nie wyschla bo jak tak szybko chcialam widziec efekt i to pewnie przez ten brak cierpliwosci

mika

jeśli nie wyschła to dlatego, ten lakier jak się zmiesza z farbą to nic nie widać, ale i tak super Ci wyszło jak na pierwszy raz :D moje pierwsze dzieło decourpażowe to była totalna masakra

marax

no ja jestem zadowolona z efektu -moj maz jak [atrzyl na to co ja robie to sie za glowe trzymal:):).Cala kuchnie mamy pomalowana na bialo hahah

marax

pokazswoje prace mika zaczniemy konkurowac z watkiem o stanikach -tamten mi sie juz znudzil jupi jupi jupi jupi jupi jupi jupi

mika

niestety dawno nic nie robiłam, a wcześniejsze prace mam porozdawane, ja lubie robić ale nie urządzam sobie pokoju w tym stylu, ale może dzieki tobie znowu zaczne coś robić w tym kierunku

bozena.dp

maraxela super  brawo
co prawda nic nie rozumiem z tego o czym gadałyście z miką, ani nie wiem jak to zrobiłaś, ale i tak mi się podoba ;)

inkageo

Imagine there is no hate

riannka

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

robi sie to bardzo prosto-malujecie farba akrylowa jedna warstwe(farba do dostania w kazdej castoramie) pozniej lakier do spekan(to juz trzeba kupic w specjalistycznym sklepie internetowym) pozniej jeszcze raz farba akrylowa innego koloru .po miedzy nakladaniem kolejnych ww warstw trzeba poczekac az to wszytko wyschnie,jak juz to wyschnie wtedy wisinamy motyw ze zwyklej serwetki takiej np http://www.allegro.pl/search.php?string=serwetka+decoupage.przykejamy to np bialkiem jaja kurzego (badz specjalnym klejem) a pozniej lakierujemy i gotowe.

Kasia

sweedee

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com