mam i ja - i suknię i problem z dodatkami

Zaczęty przez ewdomaga, 25 Kwi 2008, 22:36:53

ewdomaga

Hej dziewczynki. Wątek został przeniesiony z biżuterii.  Mam suknię i buty. Czasu coraz mniej a ja nie wiem co z dodatkami. Szukam welonu, biżuterii i bukietów. Zdjęcie sukni na stronie 3, bukiety, które mi sie podobają też wkleiłam. Proszę o rady.   :D

Witam. Uznałam, że najlepiej  coś tego typu będzie mi pasować do sukni. Jak do tej pory nie znalazłam nic godnego uwagi. Żyłki niezbyt mnie interesują, wydaje mi się, że wyglądałyby mało elegancko. Nie chcę też koli tego typu jak na zdjęciu - nie podoba mi się, zbytnio się świeci i nie pasuje do mojej sukni. I jeszcze jedno - musi to być srebro lub przynajmniej musi być wykonane z
metali nie zawierających niklu - niestety jestem uczulona. aha i łańcuszek z wisiorkiem raczej odpada - zbyt mało widoczny by był, a ja chcę trochę wzbogacić suknię.
Ale mam wymagania.   ;)

ewdomaga

Dzięki Mika. polewam za pomoc. podoba mi się ten pierwszy zestaw. tylko myślałam o naszyjniku, nie o łańcuszku i wisiorku i bez bransoletki. teraz się zastanawiam, może by wziąć bogatsze kolczyki, blansoletkę a do tego delikatny łancuszek z wisiorkiem??? aha. mam prosty dekolt, więc naszyjniki w kształcie litery V odpadają.

ewdomaga

A co myślicie o tym? odbiega od zamierzonego ale też mi sie podoba. choć jednak wolałabym cyrkonie lub kryształki.

ewdomaga

dzięki karolka. jesteś rewelacyjna.  :) ta pierwsza kolia zdecydowanie nie - za dużo i za mocno się świeci. najbardziej spodobał mi się naszyjnik "romantyczny" choć to nadal nie to.

ewdomaga

dzięki. dość ciekawe te kryształki, choć nie podoba mi się kształt niektórych. kolczyki są super, ale szukam bogatszych naszyjników, te zawieszki są piękne, ale obawiam się, że zginą na mojej szyi.

ewdomaga

hej dziewczyny. nadal szukam. zastanawiam się nad biżuterią z białej magii, ale odstraszają mnie ceny. rozumiem płacić tyle za srebro, ale za koraliki i żyłkę? nie na moje finansowe możliwości. mam nadzieję, że wkrótce znajdę coś ciekawego.

magdi29

hej hej :)
polecam Ci Apart sama kupiłam tam kolczyki z cyrkoniami styl "hiszpański" bogate trójkątne ale delikatnie wykonane  za 99 pln, są też komplety ale ja mam tak bogatą suknię że poprzestanę na kolczykach.
pozdrawiam

ewdomaga

super. kolczyki z corundum są świetne. tylko cięzko dobrać do tego naszyjnik, bo tam są przeważnie łańcuszki z zawieszką. karolka polewam po raz kolejny za pomoc.
magdi masz moze zdjęcie swoich kolczyków? chciałabym zobaczyć. byłam w Aparcie, ale nic mnie specjalnie nie zaciekawiło, ale przyznaję, że szczególnie się nie rozglądałam.

callja

Sporo ładnych wzorów z kryształkami widziałam wczoraj w Yes, niektóre naprawdę ciekawe i oryginalne, zawlaszcza quasi-barokowe; są też wzory stylizowane na Art Deco. Kupiłam tam wczoraj ładne kolczyki, ino że z onyksami  ;) - ale "kryształkowe" też mierzyłam: szlifowane w łezkowate pryzmy kryształy górskie w srebrze... cuudo, ale najpierw musze na przypływ gotówki poczekać ;) aczkolwiek cena średniopowalająca, około 50 zł.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

bozena.dp

ewdomaga ja miałam coś takiego, tzn. na ślubie miałam tylko kolczyki (tak mi doradziły dziewczyny) choć kupiłam komplet ;)

zuzia

bozena.dp,
komplet jest super. Ale nadal uważam, że dobrze zrobilaś zakladając na ślub tylko kolczyki :)