Podziękowania dla rodziców

Zaczęty przez magdarynka, 23 Kwi 2008, 09:47:43

magdarynka

Zaczynam sie rozgladac i powiem jedno  :o szok. Macie moze jakies namiary na ladne, gustowne podziekowania. Bez zlotych zdobien, sztucznych kwiatow?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

cumberland

magdarynka15 ale rozglądasz się za pomysłami na podziękowania czy za samym bilecikiem/kartką pt. podziękowania dla rodziców?

magdarynka

cumberland mysle o gotowych. Nie wiem jeszcze w jakiej formie bo jeszcze nic godnego uwagi nie widzialam ;)

vobi

magdarynka, w zeszlym roku robilam dosc dokladne "badanie rynku"  ;D w kwestii gotowych podziekowan dla rodzicow, ale nie znalazlam ani jednego nie przywolujacego na mysl stylistyki makatek z jelonkiem... Nie podejrzewam zeby sie cos w tej kwestii zmienilo.

magdarynka

Cytat: vobi w 23 Kwi 2008, 10:01:10
magdarynka, w zeszlym roku robilam dosc dokladne "badanie rynku"  ;D w kwestii gotowych podziekowan dla rodzicow, ale nie znalazlam ani jednego nie przywolujacego na mysl stylistyki makatek z jelonkiem... Nie podejrzewam zeby sie cos w tej kwestii zmienilo.

nie masz racji - jest gorzej  lol lol lol

vobi

magdarynka15, a nie myslisz o zrobieniu czegos wlasnorecznie? Musialabys poszukac, ale bylo juz sporo o tym. Pamietam ze ktos robil album ze zdjeciami, cos jeszcze bylo ale nie pomne.
Albo zamiast podziekowan, ktore beda sie kurzyc na polkach, jakies fajne prezenty dla rodzicow?

magdarynka

vobi moja mama jest strasznie sentymentalna i takie slowo pisane sprawi jej przyjemnosc, to ma byc dodatek do prezentu, kwiatow

vobi

jasne, w koncu to rodzicom ma sie podobac :)
tutaj jest kilka "bez sztucznych kwiatow i zlocen", moze cos znajdziesz
http://www.decorisus.pl/index.php?p=listings&parent_id=0&cat_id=6

cumberland

Cytat: vobi w 23 Kwi 2008, 10:14:55
magdarynka15, a nie myslisz o zrobieniu czegos wlasnorecznie? Musialabys poszukac, ale bylo juz sporo o tym. Pamietam ze ktos robil album ze zdjeciami, cos jeszcze bylo ale nie pomne.
Albo zamiast podziekowan, ktore beda sie kurzyc na polkach, jakies fajne prezenty dla rodzicow?

pomysł na podziękowania zamiast kartki ze złoceniami:
przyjaciółka dogadała się z fotografem, tuż przed wejściem na salę fotograf zrobił im piękne rodzinne zdjęcie; obie pary rodziców i PM
na podziękowania zdjęcie w dwóch egzemplarzach było już gotowe; młodzi umieścili je tylko we wcześniej kupionych ramkach a na samym zdjęciu napisali po prostu : Dziękujemy i ich imiona
Jest i słowo pisane i pamiątka i złoceń nie ma ;) takie 3 w jednym

mary

hmmm. Przyznać się muszę, że dotychczas nie pomyślałam ani o pisemnym podziękowaniu dla rodziców, ani o księdze gości.

Kasia

a może kwiaty i jakieś ładne albumy z Waszymi zdjęciami :)

i na pierwszej stronie albumu wklejony tekst dziękczynny

magdarynka

Kasia to jest mysl  brawo wszystkim za pomoc stawiam po piwie, winie , coli, soczku ( co kto lubi ) :drunk:

mary

Kasia, a te albumy to takie na wklejanie zdjęć?
Kurcze, zaczynam się poważnie zastanawiać co tu zrobić rodzicom za niespodziankę.

zuzia

my nie mieliśmy podziękowań. Moja mama nie chciała a rodziców K. nie było.
Może podpytaj rodziców czy chcą?

Kasia

mary_popins album możesz zrobić jaki chcesz

może to być album z wklejanymi zdjęciami lub fotoksiążka

a nawet taki zwykły (zdjęcia wkładane do "koszulek")

magdarynka

Cytat: zuzia w 23 Kwi 2008, 10:54:26
my nie mieliśmy podziękowań. Moja mama nie chciała a rodziców K. nie było.
Może podpytaj rodziców czy chcą?
Znam moich rodzicow i tesciow i doskonale wiem ze chca A moja mama wrecz bylaby nie pocieszona  ;)

mary

dopuszczam opcję z albumem dla rodziców. Tylko teraz nie wiem jaki album i na ile zdjęć. Może któraś coś doradzi?

Kasia

moja mama nie lubi sztucznych szopek ale wiem że będzie jej bardzo przyjemnie dostać takie podziękowania :)
więm że bedzie je traktować jak jakąś relikwię :)
wiem że bedzie to dla niej ważne
moja mama trzyma jeszcze kilka starych laurek ode mnie :)

Kasia

mary_popins to nie musi być jakieś wielkie albumisko

to mogę być nawet 2 strony :) na których bedzie jakiiś ciekawy kolaż zdjęciowy :)

magdarynka

Cytat: Kasia w 23 Kwi 2008, 10:59:20
moja mama nie lubi sztucznych szopek ale wiem że będzie jej bardzo przyjemnie dostać takie podziękowania :)
więm że bedzie je traktować jak jakąś relikwię :)
wiem że bedzie to dla niej ważne
moja mama trzyma jeszcze kilka starych laurek ode mnie :)

Dokladnie jak moja, i jak widze jak sie rozczula nad starymi pamiatkami i jak wspomina momenty w ktorych do niej trafily to wiem ze bez uroczystych podziekowan byloby jej bardzo przykro.

mary

kurcze, za bardzo nie mam czasu by coś takiego robić. Może więc album z myślą, że znajdą się w nim zdjęcia ze ślubu? Tylko czy to jest stosowny prezent dla rodziców?

zwierzatko_mojej_mamy

magdarynka15 ja kiedys dziadkom zrobilam taki przekroj na jakas tam rocznice - powyciagalam stare zdjecia i po kolei ukladalam - dziadka na studiach, babcie z gimazjum, potem slub, potem kilka z dzieciarami, potem dorosle dzieci i potem wnuki ;) - moze takie cos - tylko z obu rodzin zdjecia - a na koncu Wy?
takie slubne drzewo genealogiczne - skoro lubi wspominki to na pewno Jej sie spodoba ;) ja to robilam jak mialam lat 10 i oprawa albumu byla taka sobie, ale teraz sa takie mozliwosci - na przyklad jak te fotoksiazki albo rzeczy do robienia recznego, ze na pewno wyjdzie super :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdarynka

zwierzatko_mojej_mamy super pomysl. Tak mnie zmobilizowalyscie ze zrobie te albumy  :D
M. dzwonil przed chwila i jemu ten pomysl tez sie bardzo podoba, trzymajcie kciuki

Kasia

mary_popins a ile to czasu potrzeba aby w kilkukartkowy album powklejać kilka zdjęć :)

zawsze można zrobic projekt na kompie i oddać do wydrukowania w formie fotoksiążki.

Zreszta można podziękować dobrym słowem i kwiatami
nie trzeba dawać prezentu :)

mary

z kwiatów pamiątki nie będzie, a chcę aby coś rodzicom pozostało z naszego wesela ;)