tartinki, przekaski, bawimordki

Zaczęty przez elizapj, 16 Kwi 2008, 18:07:09

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

jo_miekka dzieki serdeczne!

skoro nawetniedorozwiniety potrafi, to moze ja sama sprobuje:)
stawiam piwko za przepis!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

I ja stawiam piwo - jo za przepisy, elizie za bawimordki :)

Ja robie pieczarki, ale one sa duze, na raz sie takiej do geby nie wsadzi;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

#27
to niech mi ktos wrzuci kiedys jak przyrzadzi takiej wielkie pieczarki fotke...
bo na serio wielkie to ja znam tylko grzyby...
ale i tak nie wiem jak mozna grzyby nadziewac - przeciez tam w srodku nie ma miejsca??

a poza tym one sie rozwalaja, jak wybrac to ze srodka a scianki zostawic??
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

elizapj oj bo to się nie nadziewa samego kapelusza tylko tak naprawdę "obkłada" go do góry :)

elizapj

Cytat: jo_miekka w 17 Kwi 2008, 21:08:43
elizapj oj bo to się nie nadziewa samego kapelusza tylko tak naprawdę "obkłada" go do góry :)

:chef:
ah rozumiem :eureka:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

No i jak sie wykroi ogonek a zostawi sam kapelusz to sie zrobi wiecej miejsca :)

didi_loczek

Tak mi sie przypomnialo: robilam kiedys m.in. taka przekaske
Ser feta ucieralam z pieprzem i chili, nadziewalam nim wedzona sliwke wegierke (kupowalam takie duze, bez pestek) a na koncu sliwke owijalam plastrem szynki parmenskiej. Wbijasz wykalaczke i masz na raz do buzi :)
Swietna kombinacja: slona szynka, ostry ser i slodka sliwka

jusia

jo kocham Cie za te babeczki  :chef: :chef: :chef: i piwko
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jo_miekka

Cytat: jusia79 w 18 Kwi 2008, 15:19:50
jo kocham Cie za te babeczki  :chef: :chef: :chef: i piwko

Będę nieskromna: nie Ty jedna :)

goga

#34
jo_miekka ja włąśnie chciałam napisać o babeczkach - tylko że ja leniwa - więc kupuję :) świetne są chyba z lajkonika - zaraz znajdę zdjęcie nadzianych :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

jo_miekka

goga a jakie nadzienia preferujesz?

goga

jak mi się chce bawić - to kombinuję podobne do twoich - łosoś, feta itp, a jak chcę szybko to podobnie jak na zdjęciu - zielony ogórek, serek almette ziołowy, trochę czerwonej papryki do przybrania,listek pietruszki lub oliwka
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

goga

aaaa i jeszcze awokado z krewetkami - pycha
awokado - wykroić miąższ - skropić cytryną, dodać krewetki również skropione cytryną, ananasy i polać sosem - majonez, jogurt, curry i whisky - niebo w gębie!!!!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

jo_miekka


goga

a tu fragment awokado na zdjęciu
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

elizapj

Cytat: didi_loczek w 18 Kwi 2008, 12:16:25
Tak mi sie przypomnialo: robilam kiedys m.in. taka przekaske
Ser feta ucieralam z pieprzem i chili, nadziewalam nim wedzona sliwke wegierke (kupowalam takie duze, bez pestek) a na koncu sliwke owijalam plastrem szynki parmenskiej. Wbijasz wykalaczke i masz na raz do buzi :)
Swietna kombinacja: slona szynka, ostry ser i slodka sliwka

dzieki didi_loczek, tej wersji akurta nie znalam. planowalam podobnie, sliwke suszona zawinieta w boczku, na cieplo
mysle ze sliwka wedzona w szynce, na tyle bedzie miala inny smak, i wyglad, ze mimo podobienstwa mozna oba zaserwowac:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

#41
Cytat: goga w 18 Kwi 2008, 16:02:59
aaaa i jeszcze awokado z krewetkami - pycha
awokado - wykroić miąższ - skropić cytryną, dodać krewetki również skropione cytryną, ananasy i polać sosem - majonez, jogurt, curry i whisky - niebo w gębie!!!!

goga ja zladam srednio 7 awokado tygodniowo...mam normalnie uzaleznienie chyba;( (stad te zmartwenie o diete na chlopca;)
i to tak juz od 8 lat, odkad sie z domu wyprowadzilam po prostu nie moge bez nich zyc haha , i na swoim weselu moglabym miec wszystko z awokada. gdymym je robila pod swoje gusta wylacznie
bylyby:
awokada
koriander we wszystkim, np w zupie tom ka kai
pomidory we wszytskich postaciach
sashimi z duza doza imbiru i wasabi
sledzie pod pierzynka
gazpacho
ruskie pierog (duzo pieprzu)
rogaliki nadziewane konfitura z rozy
lody z zielonej herbaty


ale podobno maja przyjsc inni ludzie poza mna;) haha, i panu mlodemu tez musi smakowac, wiec odkladam swoje upodobania na bok. a poza tym uparlam sie,  :( ze chce sie pochwalic ta polska kuchnia....i chce miec glownie polskie skladniki, i te przekaski, musza byc na raz (max2) i do buzi. wiec niestety awokado odpada:(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka


elizapj

Cytat: jo_miekka w 19 Kwi 2008, 11:54:47
elizapj zajrzyj tu: http://www.smakimprezy.pl/category/znajomi-na-imprezie/fingerfood/
Jedna z moich ulubionych inspiracji w necie  :D
o dzieki!

i wiedzialam, ze w tytule brakowalo jeszcze jakiegos okreslenie;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

Cytat: jo_miekka w 19 Kwi 2008, 11:54:47
elizapj zajrzyj tu: http://www.smakimprezy.pl/category/znajomi-na-imprezie/fingerfood/
Jedna z moich ulubionych inspiracji w necie  :D

juz kocham ten serwis - chocby za samo motto:
Nie stój przy garach,
gdy goście za stołem!

brawo brawo brawo

jo_miekka

#45
Odświeżam wątek, bo wartościowy. A mi ładne foty wyszły :P
Zdjęcia z soboty.
Znane wszystkim śliwki w boczku.
Pierożki z groszkowym nadzieniem.
Nieśmiertelne korasy.
Bakłażan zapiekany z szynką i kozim serem (absolutna pychota!)

zwierzatko_mojej_mamy

jo_miekka żmień nażwy na mniej ż ż bo sie nie ścą otwierać
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

zwierzatko_mojej_mamy zmienione
ja lubię "ż"!

gioseppe

http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

martullek