Suknia zamówiona proszę o pomoc w dodatkach

Zaczęty przez isabelles, 12 Kwi 2008, 18:56:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malybob

Jaka ładna sukienka! Ja jestem za welonem z haftem, tak jak bu_hoooka :) 
Fajne bukiety, bardziej mi się podoba nr 2. 

tachogti

isabelles a Ty wlosy chcesz rozpuszczone bo jakos niedoczytalam?  ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

isabelles

tachogti - włąściwie jeszcze nie wiem :) nie mogę się zdecydować :) a jak myślicie lepiej rozpuszczone czy np niski kok?

isabelles

dziś kupiłam buty i zamówiłam kwiaty - bukiet nr 2
przygotowania idą pełną parą - niestety goście niezbyt się kwapią aby potwierdzać przybycie - ale jest jeszcze troche czasu - liczbę gości mamy podać około 2-3 tygodnie przed uroczystością

Kasia

piękne te buty !!!!!!!!!!!!!

ja raczej na takie okazje preferuję upięte włosy :)

a ty jak się lepiej czujesz?

mika

śliczne buty, pierwszy raz widzę białe skórzane buty ktore zrobiła na mnie takie pozytywne wrażenie, gratuluję wyboru

isabelles

dzięki dziewczyny - nie byłam do końca zdecydowana w kwestii butów ale upewniłyście mnie że jednak dobrze wybrałam

włosy zwykle noszę rozpuszczone więc w sumie mogłabym je w tym dniu upiąć - ale na pewno niezbyt wysoko i kilka kosmyków wypuszczonych - bo mam niestety trochę odstające uszy :)

Kasia

ja też mam odstajace uszy :)

więc sie nie przejmuj :)

a wypuszczone kosmyki nie zawsze ładnie wyglądają - dlatego ja z nich zrezygnowałam ;)

mona_liza

feeling.good

suuuper buty:) zdradzisz gdzie kupiłaś??? :)

isabelles

Kupiłam je w małym sklepiku obuwniczym niestety ostatnia para (mam szczęście bo mój rozmiar - kupilam zupełnie przypadkiem i trochę na chybcika bo nie miałam zbytnio czasu na zastanawianie - ostatnia para więc już jutro mogło jej nie być :)  - ale może w innych sklepach też mają firma: KOTYL z Częstochowy (niezbyt chyba znana) model: 181 znalazłam ich stronkę: http://www.kotyl.pl/polska.html

malybob

piękny welon, ja marzę o takim wykończeniu..

isabelles

ten welon na zdjęciu? to tylko taki do przymiarki aby zobaczyć jak wygląda suknia z welonem - ale może tak jak radzą dziewczyny zdecyduję sie na taki z koronkowym obszyciem - wtedy chyba musi być dlugi :)

zosia2007

ja też miałam buty ślubne marki KOTYL - polecam, super wygodne :)

isabelles

Jajku mam problem - byłam w kwiaciarni dałam zdjęcie bukietu ma być taki sam tylko większy bo ten podobno jest bardzo mały (jak to zostało określone przez Pnią kwiaciarkę "komunijny" - mój ma być średniej wielkości) - tylko ja sobie tego nie potrafię wyobrazić - czy to nadal będzie wyglądało ok?

Monika

ja się nie znam, ale dla mnie ten bukiecik jest ok - jesteś szczuplutka więc dlaczego nie miałabyś mieć małego bukietu?? kto powiedział, że panna młoda musi mieć bukiet co ją prawie zasłania??

Monika

Monika

isabelles normalnie stawiam piwo, bo im dłużej patrzę na ten bukiet tym bardziej mi się podoba - muszę się mojego kwiaciarza spytać, czy mi takie cudo wyczaruje!

mika

ten bukiecik ze zdjęcia rzeczywiście może być malutki bo sa w nim kalle, jakaś odmiana storczyka i te kuleczki, wszystkie te kwiatki są drobne, więc jeśli zwiększy się ich ilośc wyjdzie śliczny bukiet normalnej wielkości, piękny jest i wyjdzie super na pewno

Monika

mika, pewna jesteś, że to storczyk? mnie to na lilię wygląda...

mika

może być i lilia ale jest to z pewnością jakaś miniaturka bo wygląda na bardzo małą przy tej kalli i kuleczkach

Monika

może, jak już mówiłam to się na tym nie znam, pewnie masz rację - ale w bukiecie się zakochałam, także isabelles będziesz miała naśladowczynię bukietową chyba :D

mika

śliczny jest ten bukiecik, ja bym dała więcej tych kwiatów, będzie bardziej wyrazisty wtedy :D

justynaaaa2

Ja rozwieję wątpliwości co do tego kwiatka :) to jest astromeria - dostępna teoretycznie cały rok w bardzo wielu kolorach, więc nie powinnaś mieć problemu z dostaniem jej :)
Bukiecik faktycznie śliczny - ciekawa kolorystyka.
I ja bym z tym rozmiarem nie przesadzała, bo na moje oko ten co jest na zdjęciu jest jak najbardziej ok dla Ciebie, więc jeśli pójdziesz go zamawiać do kwiaciarni to zaznacz, żeby Ci go nie powiększali.
Bukiet ma być dodatkiem i ma podkreślić urok panny młodej a nie zasłonić ją cała i być na pierwszym planie.

justynaaaa2

A te kulki to hypericum (po polsku dziurawiec).