Upiększanie - Dopieszczanie ;)

Zaczęty przez salsa, 11 Kwi 2008, 17:56:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

NO to dobrze moje drogie:
juz troche pobudowałyśmy, mamy te ściany, mamy kanapy łózka i szafki w kuchni
mamy nawet firanki:)

teraz pora na dopieszczanie naszych 4 kątów:)

co macie fajnego, jakie lubicie klimaty, moze duzo duperelek a moze surowe wnętrza?
czy z duchem czasu czy raczej przytulne retro?

ja ostanio obstawiam dom świeczkami i ozdobami w stylu afryka dzika;)

natomiast w przeładowanych wnętrzach czuje się zdecydowanie zle. Zamierzam dopieścić swoje mieszkanie od nowa;)

podobają mi sie najnowsze trendy wnętrzarskie-wzory i esy floresy;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

niewiemjaka

ja nie mam jeszcze co narazie dopieszczac.. ale widzialam jak pieknie prezentuje sie u kolezanki wazonik z Voxa - orinoko; polecam przejrzec :)
http://www.meble.vox.pl/artykuly-dekoracyjne/--ceramika--/

salsa

ale piekne te dodatki:) uwielbiam taki styl:)

nionczka

Ja uwielbiam styl bourgeois bohème. Czyli miejsko, troche snobistycznie i troche po pamiatek po babci, z podrózy, etc. Jakis detal industrialny, dizajnerskie krzeslo przy babcinym biurku. Ale nie wypicowane, czyste, puste mieszkanie, w ktorym widac pieniadz. Kocham retro. W ogole lubie jak we wnetrzu widac pasje i zycie jego mieszkanców.

Gdybym miala dwa mieszkania jedno napewno chcialabym zrobic cale w bieli, kremach i jasnym drewnie. Ale nie sterylne laboratorium :-)

Gole drewniane podlogi, jasne otwarte przestrzenie, duze okna.

Nie lubie:

- wnetrz rystykalnych
- przeladowanych dywanami, firanami, suszonymi kwiatami.

salsa

nionczka, tez tego nie lubie-moja mama na koleżanką, ktora lubuje sie w suszkach, dla mnie to jest straszne i do tego siedlisko kurzu:P

nionczka

Kocham tez stylistyke loftów, ale tych autentycznych zrobionych w odzyskanych magazynach, fabrykach a nie zbudowanych na dachu luksusowego apartamentowca.

calla

A ja mam zamiar zabrac sie za dekoracje scian. Obrazy co prawda juz wisza, ale sciany nadal sa biale.
W pokoju dziennym mam duza kremowa/bezowa narozna kanape i za nia chce pomalowac sciane na brazowo (czekoladowo), a pozostale beda waniliowe. Na tej ciemnej scianie bedzie jeszcze jakis wzorek, ale narazie jeszcze nic nie wymyslilam;)
Nie lubie strasznego przepychu w mieszkaniu, dlatego nie mam za wiele mebli (glownie szafy w sypialni) no i oczywiscie meble w kuchni i lazience:)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

marax

cicho dziewczyny wlasnie mi dzisiaj przyszlo moje docupage(czy jak sie to tam psize) zamowilam sobei w komplecie deseczke do zdobienia-myslalam ze to bedzie taka deska do krojenia w kuchni-a to przyszla jakas deszczulka taka 15 cm-10cm  jupi jupi jupi jupi jupi-no ale od czegos trzeba zaczac

jo_miekka

Ja jestem dopiero na etapie meblowania i widzę, że daaaaaleko jeszcze do tego upiększania. Zawsze będzie co upiększać zresztą.
Nie mam jakiegoś wyznaczonego stylu. Podoba mi się bardzo wiele rzeczy, często wybór trudny. Część z nich na szczęście podoba mi się tylko zewnętrznie - w sensie: sama ich u siebie mieć bym nie mogła. Np. ascetyczne wnętrza. Okej, nawet bardzo okej, ale nie u mnie :) Na nieszczęście natomiast podoba mi sie mnóstwo rzeczy, których mieć nie mogę: i tu np. meble kolonialne - brak przestrzeni je niestety wyklucza. Lubię kwiaty, zdjęcia, świece i świeczniki. Lubię ładne donice. Lubię, jak już wiadomo, firanki. Lubię trochę wiochy: szydełkowane obrusiki, żakardowe narzuty... Lubię ładny esflores na ścianie czy meblu.
Nie lubię wnętrz rustykalnych i supernowoczesnych. Narzucających się kolorów.
I w ogóle lubię, kiedy jest po prostu domowo, a nie "katalogowo" :)

mayagaramond

Uwielbiam duze zdjecia na scianach, tak od metra dlugosci. Wydrukowana na canvas i powieszone bez ram.

Lubie kupic cos na targach staroci (nasze dwa telefony i walizka), ale nie meble w stylu ludwika tylko cos z okresu przedwojennego albo z lat 40/50.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

A ja sie przymierzam do tej lampo-szafki:)

bu_hoooka

Cytat: mayagaramond w 12 Kwi 2008, 18:39:16

Uwielbiam duze zdjecia na scianach, tak od metra dlugosci. Wydrukowana na canvas i powieszone bez ram.

maya, a wiesz gdzie mozna kupic jakies fajne duze zdjecia?? strony, ktore wyskakuja po wpisaniu w google jakos mi nie podchodza.. tzn. sa fajne rzeczy, ale jakos nic mnie nie zachwyca..
Just married...

mayagaramond

Cytat: bu_hoooka w 13 Kwi 2008, 17:59:32

maya, a wiesz gdzie mozna kupic jakies fajne duze zdjecia?? strony, ktore wyskakuja po wpisaniu w google jakos mi nie podchodza.. tzn. sa fajne rzeczy, ale jakos nic mnie nie zachwyca..

jedno mamy stad:

http://www.melody-pictures.com/Limitierte-Auflagen/Erotik-Akt/Lesbia::398.html

Mozesz tez powiekszyc wlasne zdjecie i dac je do druku. Nie orientuje sie w cenach w PL, ale to na pewno nie jest tania impreza.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

bu_hoooka

dziękuję za linka i do Twoich 130 piw dostawiam jeszcze jedno :)
Just married...