JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Cytat: wrobelek0403 w 25 Kwi 2008, 21:02:45
Cytat: mayagaramond w 25 Kwi 2008, 20:10:09
Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 20:08:50
ok, maya, niech będzie :) nie znam się :)

Troche czytalam kiedys na ten temat. Zobacz tu:

http://www.medizin-welt.info/wissen/wissen.asp?wissenID=9

to se poczytałam  ;D ;D ;D

to ja streszcze Prof. Dr. Volker Barth  z Innstytutu Diagnostyki Mammograficznej w Interdyscyplinarnym Centrum Memma w Esslingen mowi, ze "stanik nie ma zadnego wplywu na powstawanie raka, ani w przypadku malych ani duzych piersi, ani piersi po operacji. Domniemanie, ze stanik zwieksza ryzyko zachorowania na raka piersi pojawia sie jak widmo od ponad 35 lat w regularnych odstepach jednego do dwoch lat w prasie, chociaz nikt nigdy nie mogl tego wyjasnic. To samo dotyczy dezodorantow itp. Stanik nic nie powoduje"

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zuzia

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 20:10:38
przykładowo mam wąskie dżinsy, które uciskają mnie w pasie. i jakoś nie zmieniam kształtu w pasie od nich.
i tu się z tobą nie zgodzę. Jak nosić ciasne jeansy to bardzo często powstaje taka oponka na brzuchu. Jest to bardziej widoczne u takich osób "przy kości". Tak samo jak to jest widoczne w przypadku większego biustu.

salsa

Zuziaaa
ja juz ide spac
zostawiłm CI info na gg
wiesz co z tym zrobic:)
niestety tlena juz wyłaczyłam, wiec  sie logowac nie bede
pamietaj zeby dobrze ten stanik opisac (i problem)

cmokam

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elizapj

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 20:04:32
w każdym razie w zmianę kształtu biustu nie wierzę. nie mieści mi się to w głowie.
moje ciało nie zmienia kształtu od ubrań jakie noszę, nawet jak powiedzmy - bardzo uciskają.

a widzialas kiedys fotki kobiet z XIXw? jak wygladaly ich zebra i talia od gorsetow?:)

to akurat nie jest na stwierdzenie, ze przypadek tej pani na zdjeciu od lekarza to na 100% wynik stanika...ale to ze ubranie moze formowac cialo - si, absolutament si:)

inkageo

Przyszła dzisiaj moja Freya Retro 65C...totalna porażka. Ten stanik nie jest dla mnie. Ma za długie ramiączka i dziwne miski, których ja nie mam czym wypełnić..
Imagine there is no hate

elizapj

a ja tez dzis kupilam 2 kolejne nowe staniki:)  jupi

oba dzis, plus wczorajszy, to 70D, i wszytskie francuskei marki, wiec wiem juz na 100%, ze przynajmniej firmy z tego kraju wlasnie w takim rozmiarze potrzebuje:) bo 3 rozne modele, 2 rozne firmy, to chyba nie zbieg okolicznosci:)

w tym nowym sklepie pani tez mi usilnie wciskala ze we francji nikt nie szyje mniejszych niz 85 (czyli nasze 70). i ze w ogole ich 85 (nasze 70) jest duzo mniejsze niz 70 z innych krajow wiec powinnam byc zadowolona i odczuwac je ciasniej niz zwykle..a ja czuje luz na plecach...tzn nie za duzo...ale jednak luz. wiec nie moge sie doczekac jak bede w wawie i sprobuje wreszcie jak sie czuje w 65:)

mayagaramond

Cytat: inkageo w 25 Kwi 2008, 23:37:14
Przyszła dzisiaj moja Freya Retro 65C...totalna porażka. Ten stanik nie jest dla mnie. Ma za długie ramiączka i dziwne miski, których ja nie mam czym wypełnić..

po weekendzie w londynie opowiem co tam maja dla malobiusciastych i pojedziemy razem :D :D :D

sukienka super!!!!!!!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 23:42:38
eliza, fakt, ja też pomyślałam o tych gorsetach.
jednak, nie wiem - może się mylę, ale nie sądzę, aby biust zmieniał kształt od stanika. wierzycie w to? :)

nie wiem czy to samospelniajace sie proroctwo...czy moj mozg kaze moim oczom widziec co by chcial widziec (czytalam o tym zjawisku w Stumbling on Happiness http://www.randomhouse.com/kvpa/gilbert/ , to nie przeze mnie wymyslone )...ale ja nawet po 1 dniu...widze ze (na razie jedynie zaraz po sciagnieciu) one pozostaja tak ulozone jak byly w biustonoszu...wiec mysle ze jelsi bede teraz tylko i wylacznie chodzi w takich to efekt trwalszy niz za raz po sciagnieciu jest mozliwy:)

elizapj

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 23:56:19

dziś się za to w sklepie dowiedziałam, że im większa miseczka, tym obwód musi być większy. ale nie dyskutowałam, tylko powiedziałam: no tak, tak, to do widzenia :)

hehhe dobre:)

ja tez wlasnie mezowi dzis tlumaczylam o co w tym wszystkim chodzi...i mu podalam dawne typ rozumowanie..uzywajac dokaldnie tych samych slow;)

elizapj

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 23:57:32
aha i wszędzie patrzą na mnie jak na głupka jak o te małe obwody pytam. cholera no!

nie martw sie..trafisz:)

moze zacznij od mniej 'skrajnych'... tu tez nikt nie slyszal o 65...stad zaczelam przymierzac 70...tyle ze z 2x wieksza miseczka...mimo ze rowno wszystkie babki w sklepach mnei lustruja jak sie pytam. i kazda na 'swoje' oko mi mowi ze mam brac 75 b:)
a potem jak wlaza mi do przymierzalni i mnie widza w 70C, ktroe robi kajzerke z piersi... to juz nagle zadna mi 75 b nie chce wciskac...tylko biegnie po reszte w 70D:)

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 00:06:44
aby walczyć o jakiś stanik :)

baby to sobie jednak zawsze znajda zajecie ;D ;)

ja w necie tez zamawiac nie bede, a juz na pewno nie z zagranicy. W razie czego zawsze moge chodzic bez stanika :D :D :D

elizapj

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 00:06:44
ale cieszę się eliza, że Ty sobie już dobrałaś odpowiedni :)
tzn ja licze, ze dobrze wybieram:) bo pewnie gdyby byla ze mna zuzia czy salsa kazalyby mi te 65E czy EE czy F przymierzac:) kto wie, moze tamte beda jeszcze lepsze...w kazdym razie te obecne sa rewolucja w porownaniu do dotychczasowych, i w zyciu bym na przymierzenie tych rozmiarow nie wpadla gdyby nie strefa i oswiecene zuziowosalsowe:) wiec uklony :thx: :thx:

nie trac wiary..idz gdzie po prostu i przymierzaj najrozniste:) ktorys musi byc dobry dla Ciebie, nie ma mowy!

mayagaramond

Cytat: dodaa84 w 26 Kwi 2008, 00:18:57
generalnie za dużo z tym zachodu jak dla mnie. i kilka godzin zmarnowanych jak nic :)

tez tak mysle, dlatego dopoki nie wyprobuje modelu to nic przez neta zamawiac nie bede. A teraz idziemy spac i beda nam sie snily sklepy ze stanikami :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Kwi 2008, 07:19:53
inkageo i co z nia robisz?  z ta freya? :>
Jak będę miała chwilkę to jeszcze raz go przymierzę, ale szans nie ma żeby dobrze leżał.. Pewnie wystawię na allegro i na lobby. Majątku nie zapłaciłam, bo 52 zł + wysyłka, ale gdybym kupiła go w intimo4you za 175 zł to byłabym zła ;)
http://www.intimo4you.com/_,k14/Biustonosz_Retro_3411,t31.html
Imagine there is no hate

inkageo

A jak on jest usztywniany to ja jestem czerwony kapturek :) I mój bawełniany t-shirt też jest usztywniany ;) I skarpetki też mam usztywniane, nie wspominając o majtkach ;)
Imagine there is no hate

marax

Cytat: zuzia w 25 Kwi 2008, 19:36:39
Cytat: mayagaramond w 25 Kwi 2008, 17:55:49
Ale czy zly stanik to problem medyczny? Estetyczny tak, moze nawet i kosmetyczny, ale chyba nikt sie od zlego stanika nie pochorowal...

nie???
http://www.locateadoc.com/gallery.cfm/Action/Gallery/GalleryID/13673

hah nie no dobre -nadaje sie do programu niezly numer  :hammer: :hammer: :hammer: jupi

mika

Inka moje staniki specjalnie dla Ciebie: dwa od góry to 65 a ten na dole najbardziej pancerny to 60

zuzia

Cytat: dodaa84 w 25 Kwi 2008, 23:42:38
eliza, fakt, ja też pomyślałam o tych gorsetach.
jednak, nie wiem - może się mylę, ale nie sądzę, aby biust zmieniał kształt od stanika. wierzycie w to? :)

Dodaa, nie chcesz to nie wierz. Przecież nikt Cie nie zmusza do kupna stanika w tym czy w innym rozmiarze. Tylko skoro nawet nie miałaś okazji spróbować to może nie wypowiadaj się w pewnych kwestiach bo moim zdaniem jest to nie fair. :)

adrianna79

czytam wasze posty i na dziwic sie nie moge ze zamiast przechodzic przez te perypetie jaki kto ma numer, nie mozna isc do sklepu i poprosic o dokladne zmierzenie? 

sonja

inkageo

Imagine there is no hate