JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA adresy sklepów internetowych w poście nr 1

Zaczęty przez salsa, 03 Paź 2007, 12:28:45

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Callija-nie polecam bez fiszbin
bo fiszbina porzadnie trzyma i zbiera biust
no chyba ze ktos lubi musi i koniec
ale stanik z fiszbina to jednak wyższa półka
moze byc miekki i z sama tylko fiszbiną
dalej
nie sadze zbeby 65 D był dobrym pomysłem raczej C\
jesli mocno się scisnełas to raczej nie zejdziesz do 60-tki, choc cuda się zdarzaja i moze te bardziej rozciagliwe się nadadzą
ale ejsli masz same żebra to moze byc ciezko
miseczka D do 65 zaczyna się od 84,5 ale ja np przy 86 nosiłam D a nie E, choc z rozmiarówki wynika cos innego-dopiero teraz , po dłuzszym czasie z dobrym stanikiem, zaczynam czuć ze do 65 przydałaby sie wieksza miska
póki co jednak zeszłam na 60 E

co do pytania natka 26: to jest włąsnie efekt przemieszczenia biustu wyżej no i nauczenia sie chodzić z ciasnym stanikiem, gdzie piersi trzymaja sie na odwodzie, ktory lubisz czuc przy głębszym oddechu;)
prawda ejst taka ze nawet bujny biut nie opadnie ejsli bedzie sie nosiło dobry staniczek:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

callja

Cytat: salsa w 09 Kwi 2008, 18:20:45
Callija-nie polecam bez fiszbin
bo fiszbina porzadnie trzyma i zbiera biust
no chyba ze ktos lubi musi i koniec
ale stanik z fiszbina to jednak wyższa półka
moze byc miekki i z sama tylko fiszbiną
dalej
nie sadze zbeby 65 D był dobrym pomysłem raczej C\
jesli mocno się scisnełas to raczej nie zejdziesz do 60-tki, choc cuda się zdarzaja i moze te bardziej rozciagliwe się nadadzą
ale ejsli masz same żebra to moze byc ciezko
miseczka D do 65 zaczyna się od 84,5 ale ja np przy 86 nosiłam D a nie E, choc z rozmiarówki wynika cos innego-dopiero teraz , po dłuzszym czasie z dobrym stanikiem, zaczynam czuć ze do 65 przydałaby sie wieksza miska
póki co jednak zeszłam na 60 E

co do pytania natka 26: to jest włąsnie efekt przemieszczenia biustu wyżej no i nauczenia sie chodzić z ciasnym stanikiem, gdzie piersi trzymaja sie na odwodzie, ktory lubisz czuc przy głębszym oddechu;)
prawda ejst taka ze nawet bujny biut nie opadnie ejsli bedzie sie nosiło dobry staniczek:)

Ok, zatem szukam 65C z fiszbiną :) a w przyszłości (pewnie daleeekiej) wyceluję w 60 D albo E - tak wynika z mądrych forumowych rad... Ale na razie muszę zdobyć pierwsza 65-kę ;) Tak jak przypuszczalaś - pod biustem mam głównie żebra, więc jeśli na dzień dobry ścisnę się baaardzo mocno, dorobię się z marszu sińców i obtarć.

Salsa - dziękuję bardzo, i stawiam piwko :)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

Cytat: ze_nitka w 09 Kwi 2008, 16:57:27

Weszłam na forum dla małobiuściastych i znalazłam link do elektronicznego bra-fitter :D
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

dziwny ten bra-fitter, mi pokazał polski rozmiar jako 65H. No sa pewne granice... nie mam metra w obwodzie, tylko 91, grrrr
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

panikarola

melduje, ze zamowilam staniki!!! w avocado (jak zobaczylam rachunek to zbladlam), zeby w razie czego wymienic bez przeszkod. ktos pisal, ze bez mierzenia to nie bardzo - no niby tak, ale w sklepach nie znalazlam, wiec zostaje internetowy, bo z allegro to kupie jak rozmiar obczaje.

juz sie nie moge doczekac!!!!!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

zuzia

panikarola,
a co z avocado zamówilaś? ja już nawet nie wchodzę na ich stronę, żeby nie chorować :)

panikarola

zuzia, creole i elsa. creole w kolorze gorzkiej czekolady, no wez kurcze nie kup czegos, co sie tak nazywa, no! korcilo mnie na caly komplecik, ale maz juz i tak niemal zbazyliszkowal mnie wzrokiem za rujnowanie budzetu. bezwstydnie wysokie maja te ceny!

salsa

callja

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

callja

Już się rejestrujesz?? ;)

Tak się właśnie zastanawiam, może jakieś sprzysiężenie wrocławskie zamawiające hurtem z jednego konta, bo przecież w pięknym mieście nad Odrą kilka forumek mieszka, co staników szuka ;) i byłby pretekst do sabatu!!! Po odbiorze paczki jupi

wrobelek0403

Cytat: callja w 09 Kwi 2008, 23:34:33
Wklejam, co wypatrzyłam...

http://www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=6f6e081bf98792325a776f7ef2d967df&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=138&sortowanie=1

calija, super strona...

ale zauważcie dziewczyny jak rózne systemy mierzenia biustów. W jednej firmie wyszlo mi 70E, w drugiej 70F, a w trzeciej (sic!!!!) 75C ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

magdarynka

A ja wczoraj przy okazji zakupow zobaczylam na wystawie napis " rozmiary biustonoszy E, F, G ... " , wchodze jak zaczarowana pytam czy dostane 70E a pani mi podaje.... namiot :o :o :oMoja mama jak to zobaczyla to zaczela piac i spytala czy to na nas obie. lol lol lol Czy ktos mi to wytlumaczy?

callja

Złożyłam zamówienie... Ych, zobaczymy, co z tego wyniknie.... Jakby co, będę miała co "opychać" w strefie sprzedaży lol

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Kwi 2008, 23:43:19
callja - dzieki Ci dobra kobieto :D

a ty co??? przecież tam nie ma twojego rozmiaru!  :hammer:

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia - no dobra - pasuje... ;) jak juz drugi raz mnie upominasz, to chyba cos w tym jest ;D

www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: magdarynka15 w 10 Kwi 2008, 07:27:01
A ja wczoraj przy okazji zakupow zobaczylam na wystawie napis " rozmiary biustonoszy E, F, G ... " , wchodze jak zaczarowana pytam czy dostane 70E a pani mi podaje.... namiot :o :o :oMoja mama jak to zobaczyla to zaczela piac i spytala czy to na nas obie. lol lol lol Czy ktos mi to wytlumaczy?

no niestety - niektóre firmy nie rozumieją, że stanik nie musi się gać pod brodę i do brzucha :(

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Kwi 2008, 09:26:32
zuzia - no dobra - pasuje... ;) jak juz drugi raz mnie upominasz, to chyba cos w tym jest ;D

wystarczy na 5 minut spuścić cie z oka!

zwierzatko_mojej_mamy

zuzia - buehehe ;) a kupilabym ten 65 D i przekonala sie sama ;) i potem wrocila tu z placzem (malym bo to 20 zl) i mowila - "zuzia to medium stanikowe, wie jaki rozmiar nawet jak nie widzi - sluchajcie Jej zawsze, bo kupicie zle jak ja!!" - nie chcesz takich peanow ? :D

www.annawilk.pl

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Kwi 2008, 09:29:19
zuzia - buehehe ;) a kupilabym ten 65 D i przekonala sie sama ;) i potem wrocila tu z placzem (malym bo to 20 zl) i mowila - "zuzia to medium stanikowe, wie jaki rozmiar nawet jak nie widzi - sluchajcie Jej zawsze, bo kupicie zle jak ja!!" - nie chcesz takich peanow ? :D

no uśmiałam się serdecznie. Generalnie - z każdem firmy jest ciut inaczej. Ba! nawet czasami z tej samej zdarzają sie ewenementy :)
Jak chcesz to próbuj - a nóż widelec.... :)

panikarola

ja sie dzisiaj boje, ze to avocado bedzie niedobre. nie maja specjalnie precyzyjnej tabelki :(

zuzia

Cytat: panikarola w 10 Kwi 2008, 10:03:07
ja sie dzisiaj boje, ze to avocado bedzie niedobre. nie maja specjalnie precyzyjnej tabelki :(

panikarola spokojnie, pierwsze próby zawsze są ciężkie. Ale u nich możesz odesłać, zwrócić, wymienić i już. Nie jest tak, że zostajesz ze stanikiem w ręku i nie wiesz co z nim zrobić.

panikarola

dziekuje, zuzia, tak sobie tez tlumacze i dlatego ich wybralam, ale i tak jakos glupio sie stresuje. bez sensu zupelnie, i juz przestaje.

zuzia

Dziewczyny,
z ciekawostek:

Oto fragment maila od Pani z firmy Dalia:

"Staramy sie spelniac oczekiwania naszych klientek, aby w naszych produktach czuly sie komfortowo I elegancko. Dlatego w najblizszym czasie w naszej ofercie bedzie mozna znalesc rozmiary rowniez od 60.Nie moge jednak obiecac, iz rozmiary miseczek beda siegaly, az Po K. Mam nadzieje jednak, iz wiekszosc Pan z malym obwodem pod biustem beda mogly w naszych produktach znalezc cos dla siebie."