zaszpachlowalam dziury przez kt wlaza mi myszy!!!

Zaczęty przez elizapj, 07 Kwi 2008, 00:11:15

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

Dziewczyny badzcie ze mnie dumne! wlasnie przeszlam sama siebie, pokonalam swoj strach i podeszlam do dziur z kt wczoraj wczoraj widzialam bezczelnie wydostajaca sie kilka razy mysz!!! >:( >:( >:( >:(

ja nie cierpie mysze, i na swoje nieszczescie to jest moj 4 adres pod ktory sprowadzaja mi sie myszy:(((( (przeklenstwo cenzura ******)

myslalam, ze nie ma w domu sylikonu w tubie, a dzis u mnie wszystko sklepy gosp domowego zamkniete:((( i ze bede musiala czekac do pon by jechac kupic.

wczoraj siedzialam do 2 w nocy z otwartym oknem balknowym czekajac az ta (*****) mysz sie wyniesie, a ona tylko podchodzila pod drzwi raz na 2h i sie cofala pod biblioteke:(((! (*****) skad za chiny nie moglam jej wyrzucic....wkladam nawet dymiaca spirale anytkomarowa...nic:(

zmeczona, z halucynacjami,  ze szcota w 1, latara w 2 reku poszlam spac.

dzis rano balam sie oczu otworzyc i kazde swedzenie powodowala stan przedzawalowy w obawie, ze to ona, na mnie!!!:00000

szukalam jakiegos sylikonu w malych sklepikach, nikt nie mial. zrezygnowana wrocilam do domu, przekonujac sie do mysli, ze moge podejsc na tyle blisko i na tyle dlugo by zaprawa murarska zalatac te dziury. bo zaprawa byla w domu, ale wymagala wiecej czasu, precyzji i ODWAGI.

okazalo sie ze szukajac noza do zaprawy, znalazlam i sylikon!:)
ale taki lazienkowy, mala tubka, mala dziurka, wiec wychodzi powoli i mala srednica:( po pierwszej probie zdalam sobie sprawe, ze dluzej zajmie mi wypelnianie tej dziury teoretycznie szybkim sylikonem, niz szpachelka i zaprawa.

to byly 2 dziury podluzne, wzdluz szyn, po ktorych przesuwaja sie duze okna balkonowe (pomiedzy szyna a sciana), 1 dlugosci ca. metra, druga ca. 50cm. szerkosc dziury czasmai byla na cm:(

gdy sie ten paskudny dran wczoraj ujawnij bylo juz ciemno i nie mialam z reszta odwagi na to. poza tym liczylam ze wyjdzie sam:( bylam mniej zdesperowana niz dzis.

ale zrobilam! dziury zaszpachlowane! az mi zabraklo zaprawy...musialam wiec latac zaprawe sylikonem. Ktory mi pekl podczas operacji mysza! dobrze ze bylam w rekawiczkach:)

pijcie moje zdrowie... :drunk:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

pije - bo tez lubie zabawy ze szpachlowaniem :D wiec rozumiem ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elizapj

czulam sie troche jak dentysta uzupelniajacy plombe... tyle ze u dinozaura... i w panice ze zaraz pod szpachla pojawi mi sie lepek tego (***** cenzura)

Kasia

no gratuluję :)

i proponuję uzupełnić zapasy zaprawy i silikonu ;)

mysz sobie szybko poradzi z oczyszczeniem otworu wejściowego ;)

następnym razem potłucz szklankę
szkło wymieszaj z zaprawą
bedziesz miała wiekszą pewność że mysz TĄ dziurą już nie przejdzie

elizapj

o szkle nie pomyslalam...ale o tym, ze ona to przegryzie - tak:(

jak ktos ma jeszze jakies inne pomysly na myszy to bede wdzieczna.
jestesmy oboje uczulenie na koty - wiec sposob nr 1 odpada. pulapki wiem, ze dzialaja tylko na glupie myszy, ja mam jakies po doktoracie;)

trucizny spotykam tylko takie w postaci 'cukierkow' kostek, a zwierzaki sasiadow przychodza za czesto i obawiam sie, ze otruje je, zamiast myszy :(

a te lepce, na kt one umieraja uwazam za malo humanitarne, wiec nie kupie:(

kupie zaprawe i potluke butelke wina, kt swietujac odwage skonczylam:)

Kasia

na myszy to niestety i deratyzacja całego bloku może nie pomóc,

ja na działce mam psa :)

myszy goni a szczury zabija ;)

raz na jakiś czas mam rozkopana działkę i "niespodziankę z zębami i ogonem" na trawniku ... brrrrrrrrrrrrrrrrrrr

elizapj

wlasnie nie moge uwierzyc ze nasza cywilizacja, tak zaawansawana w innych dziedzinach, nie moze sobie poradzic z tym problemem... haha
nie moznaby wypuscic takich bilogicznie zmodyfikowancyh myszy bezplodnych ale super napalonych, kt by meczyly prawdziwe myszy...i wreszcie by wyginely wszystkie?. czy cos innego?;/

panikarola

brrrrrr, a fuj, a fuj, a fuj, bueh, az mnie trzesie!!!!!!!!!! nienawidze myszy i potwornie sie ich boje! trauma mojego dziecinstwa, to jak spalam u kolezanki, ktora hodowala bialego szczura z takich ohydnym sinym ogonem... a w nocy do jego klatki wlazily karaluchy, to bylo cos potwornego $§%"§&"$%&§$&/.

eliza, dzielna dziewczyna! masz, polewam Ci z rana!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

eliza - dumna jestem z Ciebie. Nic dziwnego, ze zostalas czlowiekiem roku  :)

A tak na marginesie - myszy nie boje, fajne sa:-)) za to panicznie boje sie pajakow. bleeeeeeeeeee
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

eliza, gratuluje odwagi :)

szpachlowanie poważna sprawa, a na przyszłosc - moze w sklepie typu obi beda wiedziec jak sobie poradzic, moznaby wymieszasz zaprawe np z kamyczkami, bedzie twardsze. 
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/