bukiet ślubny mary_popins

Zaczęty przez mary, 01 Kwi 2008, 19:26:07

ze_nitka

Cytat: mary_popins w 02 Kwi 2008, 11:53:26
i kolejne

O tym bukiecie z zielonych storczyków z tej własnie strony myślę i ja. Mój N. bedzie mial brazowy garnitur i wszystkie fiolety, roze, borda chyba odpadaja w takiej sytuacji...

ze_nitka

A jaki garniak bedzie miał Twój narzeczony ?

mary

ja nie wiem jaki mój N. będzie miał garnitur, bo on jeszcze nie wybrał ;) Ma czas ;)

kathrines

Cytat: mary_popins w 02 Kwi 2008, 12:49:36
ja nie wiem jaki mój N. będzie miał garnitur, bo on jeszcze nie wybrał ;) Ma czas ;)
Rany skąd ja to znam!!!

ze_nitka

aha... ;) faceci to chyba żyją w jakiejś innej czasoprzestrzeni... bardziej rozciagliwej ;)

mary

zaraz zobaczę czy gdzieś znajdę garnitur jaki chcę dla P. Może mi od razu doradzicie kwiaty?
Zenitka, święta prawda, faceci żyją w znacznie rozciągliwej czasoprzestrzeni ;)

ze_nitka

Dodaa, taka była pierwotna wersja, ale ciągnie mnie do takiej wiosennej zieleni. Tylko nie mam pewności czy aby na pewno dobrze sie zgrywa moja karnacja z takim kolorem.

mary

Zenitka, karnacja będzie podrasowana na solarium?

ze_nitka

Cytat: mary_popins w 02 Kwi 2008, 14:27:06
Zenitka, karnacja będzie podrasowana na solarium?
Ano będzie... głównie ze względu na moje "niedoskonałości" na plecach i dekolcie ;)

mary

moją też będę udoskonalać na solarium ;)
Czy planując zielony bukiet zamierzasz swojego N. ubrać w krawat w tym kolorze?

ze_nitka

Nie, crawat i camizela będą cremowe. A bukiet chcialam wzorować na tym: http://www.decorado.pl/main/img.php?f=pict_max&i=000771, tylko że zamist eustomy wiecej róz kremowych.
Spora ilosc kremu mam pomoc dopasowac sie do krawata i sukni

ze_nitka

A ty masz jakies preferencje co do kształtu i koloru?
czy czekasz aż coś wpadnie w oko?

mary

co do koloru to wiem jedynie, że odpadają borda i różowe (ciemne). A kształt raczej mały, na pewno nie wiszący.

ze_nitka

Zielenie, kremy, pomarańcze?

A niebieski, fiolet?

mary

cumberland

Cytat: mary_popins w 02 Kwi 2008, 11:04:01
Tulipany na koniec czerwca to chyba niemożliwe, więc z tulipanów muszę zrezygnować ;)

no co Ty mary! teraz tulipany holenderskie są w PL cały rok !!! ja jestem dziecko zimy i już  nie pamiętam własnych urodzin bez domu całego w tulipanach ;) to w czerwcu miałoby ich nie być..? eeeeee nie wydaje mi się  :-\

zwierzatko_mojej_mamy

cumberland masz racje - na imieniny moj chlop swojej przyszlej tesciowej - Ewie, czyli w Wigilie wysylal kwiaty i byly to tulipany - poczta kwiatowa ma je na stronie caly rok bez ograniczen - kwestia wiekszego kosztu ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mona_liza

mary, jakoś nie pasują mi do tej sukni białe czy tez kremowy kwiaty, chyba, że byłyby przełamane jakimś kolorowym akrentem - moze jednak zieleń + ten sam kolor w biżuterii...

mary

biżuterię mam perłową. Więc o kolorach nie ma mowy w niej ;)
A jakie kwiaty Tobie pasują do mojej sukni?

mona_liza

Jeśli chcesz coś delikatnego, romantycznego, to bym wymieszała białe kwiaty, subtelny i mocny róż! Jeśli natomiast suknia Twoja wpada bardziej w krem, to zamiast białych kwiatów dałabym kremowe, by suknia nie wyglądała na brudną przy śnieżnej bieli.
Jeśli natomiast chcesz mocniejszy akcent, to ja bym wybrała jeden z tych co wkleiłaś:

ze_nitka

Doda ja myślę o zielono kremowym bukiecie.

ze_nitka

Narzeczony będzie miał kamizelkę i krawat kremowy/ecrue, do tego ciemny brązowy garnitur. Tak to by wyglądało mniej więcej:
http://images31.fotosik.pl/202/c1e348e8b8f867e0.jpg
Teraz mi chodzi po głowie ta środkowa wiązanka... pomarańczowa mi się odwidziała.

Mary, przepraszam za śmiecenie ... dziś już drugi raz ;)

kathrines

A mi sie właśnie podoba pomarańcz w tym zestawieniu :)
Ale skoro Ci się to już odwidziało to co powiesz na herbaciany kolor kwiatów ?