Koparka wjechała :-) ostatnie fotki już są na str. 6 i 7, kominek - str. 10

Zaczęty przez golinda, 28 Mar 2008, 10:28:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

doda na całe szczęście grunt ciężko okraść, nawet taki drogi ;)

golinda

no wiesz, doda, jak piszę gdzie mam działkę, to każdy może sobie sprawdzić ile tam kosztują - żadna tajemnica :-)

mary

Golinda, ile pokoi będzie w Waszym domu? Wydaje się bardzo duuuży.

inkageo

Golinda geodeta (jeżeli nie jest ustalone inaczej) wyznacza obrys parteru z planu realizacyjnego, nie fundamentów (których wymiar jest węższy od wymiaru rzutu parteru), może stąd to nieporozumienie?
Imagine there is no hate

jusia

Cytat: golinda w 29 Mar 2008, 12:13:48
Cytat: foszek w 29 Mar 2008, 11:58:07
Ale tu bym chyba musiala 1 milion € zaplacic za grunt na ktorym by sie taki domek zmiescil.....
tutaj jedyne 900.000PLN :-)
no cena zwala z nóg....moja kuzynka ma dom w Zielonkach (gm. Stare Babice) to chyba gdzieś niedaleko Ciebie, tam już też mało kto się buduje, bo działki sa właśnie w takiej cenie, oni kupili dom już gotowy, ale parę lat temu, więc ceny wówczas, a dziś...no cóż bez porównania
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

golinda

Cytat: inkageo w 29 Mar 2008, 15:12:32
Golinda geodeta (jeżeli nie jest ustalone inaczej) wyznacza obrys parteru z planu realizacyjnego, nie fundamentów (których wymiar jest węższy od wymiaru rzutu parteru), może stąd to nieporozumienie?

nie, Inka, nieporozumienie stąd, że ten skretyniały geodeta mając wszystkie wymiary źle je dodał - po prostu machnął się w rachunkach
gdyby nie to, że szef ekipy to zauważył, może za parę lat kazaliby nam zburzyć dom, bo byłby za blisko płotu, więc wbrew przepisom

golinda

Cytat: mary_popins w 29 Mar 2008, 15:08:15
Golinda, ile pokoi będzie w Waszym domu? Wydaje się bardzo duuuży.

6 z tego co pamiętam

zuzia

Cytat: golinda w 29 Mar 2008, 13:21:15
ale mam lepszą akcję - wczoraj widzieliśmy ofertę "promocyjną" w apartamentowcu koło Parku Saskiego52mkw. za jedyne 3.000.000
myślałam, że z krzesła spadnę ze śmiechu!

mojemu K., jak szukaliśmy mieszkania, podobal się ten blok. Cena, 2 lata temu, byla powalająca - ok. 15.000 zl/m2

a ten apartament to chyba ten :)
"Apartament w Rezydencji Opera w okolicy Ogrodu Saskiego ma 120m2 powierzchni. Mieści się na siódmym, ostatnim piętrze apartamentowca, który wybudowany został w 2005 roku. Mieszkanie ma dwie duże sypialnie, jedną z garderobą i łazienką, łazienkę gościnną, dużą nowoczesną kuchnię, która oddzielona jest od salonu z kominkiem przesuwanymi drzwiami. W apartamencie tym zamontowana jest klimatyzacja, a jego dodatkowym atutem jest piękny widok na Pałac Jabłonowskich.

Cena: 3 000 000 zł" - info z LuxLux :)

wrobelek0403

golinda, bardzo ładny domek :)

my sie przymierzamy do czegos odrobinę mniejszego, tak 180-200 m, bo to i posprzątać trzeba i ogrzać - a ja wychowana w blokach nie znosze zimna w domu ;)

swoją droga, ceny w wawie są zabójcze. W Posen mieszkania już staniały, dzis widziałam apartamenty pod poznaniem (swietny dojazd, prawie jak z miasta po drugiej stronie warty) po 3700 -4 tys za metr. Ziemia tez tanieje i dlatego ostatecznie wstrzymujemy się jeszzze ze 2 miesiace.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

brawurka

wiecie ile kosztuje u mnie na prowincji mieszkanie? ok 2500 za metr i da sie jeszcze targować

brawurka

dodaa ale i zarobki są mniejsze, 1200 zl to jest taka przecietna pensja

brawurka

mój mąż niestety tak pracuje:( jutro wyjeżdża na 2 tyg

marax

golinda gratulacje i powodzenia

golinda

chłopaki idą jak burza!
to zdjęcia z soboty, ja w gustownych kaloszkach i chłopaki, którym chyba bardzo gorąco było :)

Kasia

no golinda kaloszki niczego sobie, tym bardziej że całkiem dobrze dopasowane w łydce :)

tak sobie pomyslałam że ładnemu to i w kaloszach dobrze ;)

a to pomieszczenie za tobą to co?
salon? kuchnia?

mayagaramond

Ty tak tam nie stoj tylko chlopakom cegly podawaj!

A kalosze sa bardzo modne (czy tez byly w poprzednim sezonie, jakos nie sledzilam tego trendu :D )
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

to za mną to tzw. gabinet, czyli pokój, który będzie pewnie gościnno-komputerowy
a kaloszki należą do moejgo męża i są rozmiaru 43, nie są dopasowane w łydce, tak mi się stanęło ;)

Kata

świetne fotki ,a kaloszki to mogłabyś z powodzeniem reklamować po godzinach zwykłej pracy, zawsze to by jakaś ekstra kasa na przyjemności być mogła :)

a praca jak widać po Panach - wre i to nieźle, skoro im tak gorąco
Pozdrawiam

Kata

foszek

Cytat: Kata w 14 Kwi 2008, 09:21:14
a praca jak widać po Panach - wre i to nieźle, skoro im tak gorąco
No w zasadzie to ja sie caly czas zastanawiam, czy oni tacy rozebrani, bo tak pilnie pracuja, czy dlatego ze kierowniczke zobaczyli.... Moj brat stawia ze to chyba wina tych ladnych nozek :)

golinda

foszek, stawiam piwko! bratu! :)

mika

Golinda ty leć oglądaj moje bąble i się zapatrz to nie długo też będziesz w ciąży hihi :D

foszek

Cytat: golinda w 14 Kwi 2008, 19:24:51
foszek, stawiam piwko! bratu! :)
Brat sie pyta o adres, chce przyjechac osobiscie odebrac :)

marax

pieknie golinda pieknie :):):)haha widze ze tez budujecie z porotherma-ja jakos nie moge zdjec swojej fortecy zrobic

golinda

Cytat: foszek w 14 Kwi 2008, 21:18:06
Brat sie pyta o adres, chce przyjechac osobiscie odebrac :)

powiedz bratu, że ja zła kobieta jestem i niech lepiej ze mną nie zaczyna ;)

mika, już się zapatrzyłam, ale póki co wychowanie królika mnie przerasta, a co dopiero bliźniaki  jupi

maroonbug

Golinda super! Sliczny domek bedzie :)