jestem zadowolona z.............

Zaczęty przez eva_luna, 27 Mar 2008, 21:49:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

zainspirowana watkiem Maraxeli proponuje, zebysmy dzielily sie rowniez roznymi "strzalami w dziesiatke", ktore zastosowalysmy w domach. Ja jestem w trakcie wykanczania mieszkania i chetnie uslysze o dobrych pomyslach.

Ja np. polece do kuchni cos, co wiekszosc osob uwaza za obciach: Wykladzina. w komforcie mozna kupic wykladzine Novilon, latwo dostac wzor podobny np do wzoru blatu, jest ciepla, nie ma odpryskow jak cos na nia spadnie no i przede wszystkim nie widac brudu.

Ponadto jestem dumna z polek, ktore stworzylismy w duzym pokoju:

zwierzatko_mojej_mamy

paaaani - alez masz pieeeekne polki!!!!

co masz na podlodze??
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

eva_luna

podloga to panele, kasztan dosc ciemny. Polki znalezlismy podobne w gazecie a tesc nam je dopasowal. Z ksiazkami wygladaja bosko. W nowym mieszkaniu zrobilismy dokladnie takie same, tylko jeszcze nie pomalowalismy desek.

zuzia

ja polecam dluuuuuuugą pólkę pod szerokim lustem w lazience. nie mam takiego na calą ścianę, ale jest dość duże i jak mój K. się goli to jak mogę sobie obok wlosy ukladać i się mieścimy. A na pólce, mimo, że dluga, to i tak brakuje miejsca :)

zuzia

Poza tym, w moim mieszkaniu, dobrym rozwiązaniem jest pralka w kuchni. Lazienkę mamy malą, niby pralka się mieści, ale..... po co się kisić? w kuchni pralka jest ok.

eva_luna

to ja a propos polki w lazience powinnam odezwac sie w jestem niezadowolona z.... Tak bylismy zaaferowani innymi sprawami, ze... zapomnielismy o polce w lazience. Jest wielkie, fajne lustro tylko co ztego, skoro nie ma gdzie polki juz zrobic i nie wiem gdzie bedziemy trzymac np. szczoteczki do zebow..

foszek

Skoro jestesmy w temacie lazienki... W Berlinie mielismy na scianie taki grzejniczek, pogrzewacz (?) recznikow, boska sprawa !!
eva_luna a nie dasz rady dac np takiego przedluzonej umywalki?? Wtedy wszystko na niej zmiescisz.

zuzia

Cytat: foszek w 28 Mar 2008, 09:14:51
Skoro jestesmy w temacie lazienki... W Berlinie mielismy na scianie taki grzejniczek, pogrzewacz (?) recznikow, boska sprawa !!
my też to chcemy w nowym mieszkaniu :)

foszek

To ja sie przemieszcze do kuchni: mamy tam zainstalowane oprocz gornego swiatla, takie swietlowki: jedna nad zlewozmywakiem, a druga nad blatem, gdzie najczesciej przyrzadzamy potrawy, swietnie sie u nas sprawdzaja :)

golinda

Cytat: foszek w 28 Mar 2008, 09:14:51

też to mamy
dla mnie podstawą w mieszkaniu są zamykane szafy, nie znoszę gratów powystawianych na zewnątrz, one zawsze sprawiają wrażenie "burdelu"
pralkę w poprzednim mieszkaniu też mieliśmy w kuchni, w szafce, nie było jej widać
i uwielbiam ciemny parkiet albo deski na podłodze (ale do tego wnętrze musi mieć swój metraż, bo inaczej się optycznie zmniejsza)

fasolka1980

Ja jestem bardzo zadowolona z mebli kochennych - szafa typu cargo i ogromne szuflady z przegródkami - wszystko sie tam mieści!
Sprawdziło się tez u nas ogrzewanie podłogowe w kuchni łazience - zwłaszcza wczesna jesieną i wiosną - jak juz przestają grzać.

magda_ok

W niemczech jest ten plus ze grzeja caly rok, jak "odkrecisz" kaloryfer w sierpniu to jest cieply :) Juz raz tak grzalismy  :D

mayagaramond

Cytat: golinda w 29 Mar 2008, 13:54:06
też to mamy
dla mnie podstawą w mieszkaniu są zamykane szafy, nie znoszę gratów powystawianych na zewnątrz, one zawsze sprawiają wrażenie "burdelu"

tez bym najchetniej wszystko pochowala. Nam by sie przydala jeszcze jedna duza szafa, ale nie mamy gdzie jej wstawic.

Eva_luna - super regal!!!!!!!!!!! My bysmy chcieli kiedys tam taka cala sciane z cegly, nieotynkowana.

pralka - u nas pralka stoi w piwnicy, tam jest pralnia. Sa 3 pralki i 2 albo 3 suszarki. Moim zdaniem to dobre rozwiazania, bo po 1. pralka mi miejsca nie zajmuje, po 2. nie musze sie martwic, jak sie cos zepsuje itp. bo robi to administracja.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zosanka

eva_luna super ten regal!! Mi sie bardzo takie podobaja a le nie chciala bym tego miec w domu. Wpadala bym w szl przy kazdym sprzataniu :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

jo_miekka

eva_luna a ten fotelik w salonie to skąd masz? Zamówiliśmy właśnie coś podobnego albo nawet identycznego + sofa narożna.

Ja jestem bardzo zadowlona z dodatkowej szafy wnękowej w salonie, która została nam po poprzednich właścicielach mieszkania i na początku jej nie lubiłam, wydawała mi się niefunkcjonalna i taka "po nic". Ale okaząło się, że mieści w sobie mnóstwo rzeczy, na które inaczej nie byłoby miejsca: alkohol, szkło, serwis i mnówstwo innych rzeczy.

eva_luna

zosanka regal jest teraz caly zastawiony ksiazkami, wiec sie nie kurzy :-) (caly kurz przejmuja niestety ksiazki)

A fotek plus 2 kanapy (2+3) kupilismy w Bydgoszczy, sa ze skory. Niestety teraz jest moda dawania tylko 3 zaglowkow (w wielu sklepach to widzielismy, nawet w Klerze) wiec domowilismy pozostale 3 bo z nimi duzo wygodnie.