Watrobka na ostro

Zaczęty przez magdarynka, 27 Mar 2008, 09:07:20

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

magdarynka

30 dag. watrobki
dwie cebule
ostra papryczka ( chili lub peperoni )
dwa zabki czosnku
ciemny sos sojowy ( okolo trzech lyzek )
olej
na dno garnka wlewamy odrobine oleju, wrzucamy pokrojona w piorka cebule, watrobke, przecisniety przez praske czosnek, drobno pokrojona papryczke, dodajemy sos sojowy i troche wody (  1/4 szklanki ) i dusimy az cebula i watrobka beda miekkie, doprawiamy do smaku pieprzem i sola  :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magda_ok

A jaka watrobke? Drobiowa czy wolowa? Bo ja w sumie wole wolowa, ale jakos sie jej boje (bo tak groznie wyglada ;) )

magdarynka

ja robilam z drobiowej, ale nadaje sie kazda tylko wtedy dluzej trzeba dusic
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

hmmm ciekawe... ;) nie przepadam za watrobka, ale czosnek i chili w dowolnej potrawie od razu mnie kusza ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zuzia

mój brat po powrocie od Angoli (był tam 3 miesiące) poprosił właśnie o wątróbkę :)

magdarynka

zwierzatko_mojej_mamy zawsze mozna zmienic proporcje i zrobic czosnek i chili z watrobka  ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

czyli watrobke przez praske, a czosnek w glowkach!! :D super hihi :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę


http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Na pewno jest dobre i na pewno bym zjadła, ale surowej wątróbki nie dotknę nawet kijem!

magdarynka

jo_miekka jaka surowa ??? dusi sie to dosyc dlugo, no chyba ze tolerujesz tylko mocno wysmarzona
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magda_ok

Tak, ale zanim ja wrzucisz na patelnie to jest surowa ;) i wtedy trzeba ja dotknac ;)

magdarynka

Cytat: magda_ok w 01 Kwi 2008, 11:39:36
Tak, ale zanim ja wrzucisz na patelnie to jest surowa ;) i wtedy trzeba ja dotknac ;)
No chyba jak wiekszosc miesa przeznaczonego do obrobki cieplnej ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Cytat: magda_ok w 01 Kwi 2008, 11:39:36
Tak, ale zanim ja wrzucisz na patelnie to jest surowa ;) i wtedy trzeba ja dotknac ;)

Dokładnie o to mi chodziło :)
Moge dotknąć piersi kurczaka, względnie nóg oraz jakichś chudych wieprzowych części.
Reszta odpada neistety...

jusia

Cytat: jo_miekka w 01 Kwi 2008, 12:59:30
Cytat: magda_ok w 01 Kwi 2008, 11:39:36
Tak, ale zanim ja wrzucisz na patelnie to jest surowa ;) i wtedy trzeba ja dotknac ;)

Dokładnie o to mi chodziło :)
Moge dotknąć piersi kurczaka, względnie nóg oraz jakichś chudych wieprzowych części.
Reszta odpada neistety...
jo niezły z Ciebie świrus ;) a co powiesz na porcjowanie kurczaka (surowego) ? ostatnio ćwiczę ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

magdarynka

Cytat: jusia79 w 01 Kwi 2008, 14:32:34
Cytat: jo_miekka w 01 Kwi 2008, 12:59:30
Cytat: magda_ok w 01 Kwi 2008, 11:39:36
Tak, ale zanim ja wrzucisz na patelnie to jest surowa ;) i wtedy trzeba ja dotknac ;)

Dokładnie o to mi chodziło :)
Moge dotknąć piersi kurczaka, względnie nóg oraz jakichś chudych wieprzowych części.
Reszta odpada neistety...
jo niezły z Ciebie świrus ;) a co powiesz na porcjowanie kurczaka (surowego) ? ostatnio ćwiczę ;)

Ja szaleje z kurczakami, rybami. Ostanio filetowalam pstraga giganta, nie lubie tego ale jak pomysle co moj mezczyzna by z nim zrobil  lol
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

No niestety... Porcjowanie mięsa nie dla mnie. Jusia, kurczaka porcjujesz?! Wow! Impressed! Ja nie mogę skóry zdjąć z nogi kurczaka, bo się na dole zawija i się robi taka skarpeta - od razu mi się coś robi... :(
A już wkładanie rąk do wewnątrz martwego zwierzęcia celem nafaszerowania np. kaczki czy czegoś... o nie! To przekracza moje możliwości.
Kiedyś nie mogłam w ogóle do mięnego wchodzić!
Nie jestem jakaś specjalnie wrażliwa, ale po prostu z mięsem niebardzo... A taka ze mnie gospodyni niby ;-)

mobka

Zrobilam Bardzo dobra. polewam autorce przepisu :D