PM 2008 podróże poślubne- planowane i już zamówione.

Zaczęty przez mary, 25 Mar 2008, 12:48:04

sonja

ale bo tu to wlasnie tylko zdjecia i opisy:) zeby sprawdzic jak hotel wygląda, a pisac to  do el mundo, apollotour, bon voyage i tuitam - gdzieś tam parę stron wstecz

ze_nitka

aaaa...widzisz jaka ze mnie ciemna masa ;)

Dzięki :D

Sonja Ty zdaje się dużo i często po Grecji podróżowałaś? Jak to z wyspami tam jest, ąłdne? piaszczyste, skaliste? czy okropny żwirek?

ze_nitka

I wynalazłam na tym Bon Voyage taką oferte: http://bonvoyage.pl/rb/page.php?id=691

Dominikana, 16 dni, wylot z Berlina, czemu to kosztuje ze wszystkimi opłatami niecale 4 tys za osobe? Czyli za 2 osoby niecałe 8tyś + podróż z wawy do berlina.
A w tui ten sam hotel: prawie 14 tyś: http://www.tui.pl/strony/92193.php?typ=WS&wylot=WAW&dor=2&dw=1211364000&d2=0&dzieci%5B0%5D=0&dzieci%5B1%5D=0

Wytłumaczcie mi czemu tak jest?

sonja

Ja też nie rozumiem czemu tak jest:( ale pewnie jest jakieś (ekonomiczne) wytłumaczenie:) ja wyspy greckie uwielbiam, zaczynam znów kombinować jak by tu;) chociaż wiem, że nie powinnam:) One są wszystkie przepiękne, a każda inna. Co do plaż to są różne i to nie zależy od wyspy, bo na każdej są i piaszczyste i kamieniste, to już trzeba patrzeć jak się hotel wybiera. Do leżenia to wiadomo lepszy piasek, ale żwirek też ma zalety - nie kurzy się, nie ma piasku w uszach;) krystalicznie czysta woda:) Wyspy są super bo można świetnie łączyć wypoczynek ze zwiedzaniem - i to nie tylko tej jednej, ale pływać na różne. Ja polecam z całego serca Korfu (b. romantyczne, choć to może dlatego, że tam spędziliśmy nasze pierwsze wspólne prawdziwe wakacje) i Kos (i koniecznie wycieczkę na Nissiros). Zaraz się poobnażam;) i zdjęcia z Kosa Ci pokażę:)

ze_nitka

Pokaż, pokaż :D

Szczerze mówiąc mnie nie piaszczyste plaże a bardziej skaliste kuszą... dlatego tak bardzo podobała mi sie chorwacja...

ze_nitka

Cytat: sonja w 05 Kwi 2008, 13:01:34
Ja też nie rozumiem czemu tak jest:( ale pewnie jest jakieś (ekonomiczne) wytłumaczenie:)
Ale ta różnica jest porażająca... 6 tysięcy... biuro tyle bierze w kieszeń?

Jeśli greckie wyspy bywają i piaszczyste i skaliste to może faktycznie udać się tym kierunku...

Sonja a z jakich biur podróży jeżdziliście?

sonja

Z Neckermanna (Kos i Korfu), ze Scan Holiday (Kreta) i na objazdówce z Itaką byłam

sonja

Nissiros

sonja

Miasto Kos

ze_nitka

O kurcze! Ale widoki. A krety nie polecasz?

Na tydzień jezdziliscie czy na 2? I jak ceny, drogo tam jest pewnie?

sonja

Asklepieion

A i jadąc do Grecji radzę zabrać legitymację studencką = większość zabytków za darmo:)

ze_nitka

Piękne! :D

A jak z temperatura wody w lutym? Kąpalaś się?

ze_nitka

Cytat: sonja w 05 Kwi 2008, 13:21:24
Asklepieion

A i jadąc do Grecji radzę zabrać legitymację studencką = większość zabytków za darmo:)

Już mi się przeterminowała :(

ze_nitka

sonja

Kretę też polecam:) przepiękna i duża jest, no i z Krety to koniecznie na SANTORINI. Na miejscu, moim zdaniem nie jest tak drogo. O hotelach najlepiej poczytać na tym holidaycheck.de słynnym (albo chociaż zdjęcia pooglądać). A no i ja jestem wielbicielką sałatki greckiej w ogromnych ilościach, więc jestem nieobiektywna;)

Na Krecie i Kosie byliśmy 2 tyg, na Korfu 1 - ZA KRóTKO!:)

sonja

ze_nitka

Sałatkę grecką to ja kocham ;)

Chcemy wziąć i tak opcję all in, a to dlatego ze w tunezji troche nam brakowalo tego trzeciego posilku pomiędzy sniadaniem i kolacją i przez to obrzeralam sie na kolacje jak ... prosię ;)

A jak z temperaturą wody... chcemy jechac w drugiej polowie maja.

sonja

Jak chcecie z All Inc. to polecam moje hotele na Kos Iberostar Hippocrates, a na Korfu Iberostar Regency Beach. Z wodą to nie wiem:( bo ja sierpień-wrzesień jeżdżę. Hmm ale to może lepiej na Kos/Kretę albo może Rodos, bo one na południu są:) a Centralwings ma tanie loty w tym roku na Kretę i Rodos, jak patrzyłam dla siebie na Rodos to przelot, tydzień w hotelu Iberostar Lindos cośtam z All i samochód kosztowałoby koło 2500. Albo 2 posiłki i na sałatkę do tawerny popołudniu. Chociaż, wiem to niepopularne, ja lubię AI:)

sonja

A i jak maj to może śledź też Dominikanę, ona o tej porze najtańsza i nie ma pory deszczowej jeszcze:)

marcheewka

OOO, jakie piekne zdjęcia!
My w tym roku też wybieramy się do Grecji, ale nie na wyspy, moze tylko wycieczka na Zakhintos....
Cudne widoki

mary

dziewczyny, korzystacie z portalu wakacje.pl ?
Znalazłam tam fajną wycieczkę do Brazylii, kusi nas bardzo.

ze_nitka

Mary ja z portalu wakacje .pl nie korzystałam ale ktora z forumek mówila ze korzystała, niestety nie pamietam kto taki ...

Ja natomiast jestem ciekawa czy ktos korzystal z www.bonvoyage.pl ... bo tam jest jedna piękna oferta :D, ktora kusi jak diabeł .

mary

Zenitka, a do jakiego kraju chcecie się udać w podróż poślubna? My rozważaliśmy Portugalię i teraz ta Brazylia zabrzmiała ciekawie ;)

mary

z tej Twojej strony Dominikana brzmi kusząco w maju

ze_nitka

właśnie marzy nam się Dominikana 21.05 z Berlina.