PM 2008 podróże poślubne- planowane i już zamówione.

Zaczęty przez mary, 25 Mar 2008, 12:48:04

mayagaramond

lenka - w Austrii jest co robic i latem i zima. Masz gory, jeziora, 5* spa, hotele w ktorych podaja tylko zywnosc ekologiczna albo tylko potrawy wegetarianskie itp. Do wyboru do koloru.

Przepieknie jest tez w pld. Tyrolu,  np. Meran.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

aaa, ok lenka27 ;) Ja myślałam, że jesteś PM 2008 ;)

lenka27

i tak się cieszę, że będę 2009:):):)
a namiary postaram się jak najszybciej zdobyć;)
lenka

asko8

Cytat: Tulipanna w 25 Mar 2008, 19:03:13
Cytat: asko8 w 25 Mar 2008, 17:28:36
My zdecydowalismy sie na miesiac w stanach- bilety kupione zostaly w zeszlym tygodniu. Nie mozemy sie jeszcze zdecydowac na konkretnym kierunkiem (calosci sie nie da;))- ja jestem z aopcja wschodnia;) -georgia, atlanta (klimaty przeminelo z wiatrem:) ) a potem floryda i luizjana. druga opcja to go west - parki narodowe, itd. wersja peirwsza wydaje mi sie ciekawsza i mniej oklepana.
pozdrawiam
asko8

Alez wspaniale!! Bardzo, baaardzo polecam pierwsza opcje, poludnie jest takie piekne! Wycieczka na mokradla Louisiany, podpatrywanie aligatorow, wspaniale wille z tarasami, niesamowita przyroda i ta pogoda cudna. A w jakim miesiacu planujecie jechac?

niestey srodek lata - lipiec
dla mnie poludnie to przede wszystkim kraina moich ulubionych autorow
taka podroz sentymentalna;)

Majeczka

Julka ta willa w naleczowie wylada bardzo ale to bardzo zachecajaca :) napewno kiedys do niej zajzymy. a ja wlasnie takiego miejsca szukam ale we Wroclawiu, aby tak milutko zaszyc sie na kilka dni. moze ktos wie o takim miejscu- moga byc takze okolice wroclawia.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

pinko

Julka, dziekuje bardzo za odpowiedz, juz planuje week w Nałęczowie i Kazimierzu, jeszcze raz wielkie dzieki!

sznapkowa

rubin 04

Że tanio to wiem - koleżanka pociągami, autostopem i pieszo jeździła po  Krymie cały miesią i wydała niecale 1000zł a co najważniejsze mówi że to był jej najpiękniejszy urlop.

Nie wiem skąd u mnie przekonanie, że tam niezbyt bezpiecznie jest:)

isabelles

My wybieramy się do Grecji - możecie polecic jakiś hotel ***/****? Kurcze jak czytamy opinie na stronach biur to czasami są sprzeczne i nie wiadomo co jest prawdą a co nie.   

sonja

Isabelle podstawa to www.holidaycheck.de tam i duzo zdjęć i opinii + www.tripadvisor.com. A gdzie chcecie lecieć? Grecja kontynentalna czy jakaś wyspa?

isabelles

Jeszcze nie sprecyzowaliśmy - w sumie 1 raz lecimy do Grecji - niestety słyszałam że z hotelami bywa różnie - a wolałabym podróży poślubnej nie spędzać z współlokatorami w czarnych pancerzykach :)

sonja

Nie no tak źle nie jest:) ja Ci powiem tak, na pobyt staramy się żeby była kategoria A (raz było B i też ok). Byłam na objeździe i hotele były różne, najgorszy tradycyjnie w Atenach, alezwykle były to małe rodzinne hoteliki, bardzo przyjemne:) W jednym balkon był obrośnięty winoroślą, w innym był piękny widok na zatokę.  Nigdzie ale to nigdzie nie spotkałam karalucha, czasem na balkonie przebiegła jaszczura. Ja Wam bardzo serdecznie polecam Kos i hotel Iberostar Hipocrates - bardzo sympatyczna atmosfera:) Albo Kretę i wtedy koniecznie wycieczkę na super romantyczne Santorini:)

isabelles

sonja bardzo dziękuję za cenne rady - stawiam piwko :)

sonja

Dziękuję:) a dla zamącenia w głowie jeszcze zdjęcia z Korfu dla Ciebie:) to piękna chociaż mało grecka wyspa:)

sonja

I ostatnie, z najbardziej znaną Mysią Wyspą

dagi

url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

wrobelek0403

ech, widze piekne plany podrózowe, :)

a my oczywiscie mamy dylemat. Po pierwsze finansowy, po drugie pogodowy.

Powoli rozgladamy sie za działką i jesteśmy zdecydowani zfinalizować transakcje przed wakacjami, wiec wymarzona Islandia odpadła  :'(

W dodatku mozemy jechac wyłacznie w sierpniu, potem nie dostane urlopu. Co oznacza, ze odpada pełna egzotyka, bo sie usamazymy tudzież udusimy tudzien zaleje nas monsun ;)
Udało nam się w zeszłym roku z Pirenejami (Andora) w lipcu - pogoda była idealna na wedrówki, wiec chyba też postawimy na gory, może Szwajcaria, a może tym razem Pireneje zachodnie i Portugalia??

A propos,  dla osób, które musza sie podzielić pomiedzy czas na lezakowanie i "łażenie" - zestaw Pireneje plus wybrzeże Hiszpanii/Francji polecam z całego serca :)

Nionczka, a Ty gdzie bywałaś w Portugalii?? Co warto zobaczyć, i przy okazji nie natknąc się na hordy turystów??

Czy któraś z Was była może na mniej poularnych wyspach kanaryjskich np. na LA Palma?? Słyszałam, że warto, bo mało turystów, a wyspa piękna.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rubin04

Wróbelek - ja na Kanarach będę w październiku :-)
Robimy z M. rejs po Wyspach Kanaryjskich, planujemy ruszyć właśnie  z  Gran Canarii i  potem na Furventure, Lanzarote, Tenryfę, La Palmę i la Gomerę. A ja starczy czasu to jeszcze na El Hierro...

martullek

ja mam ślub w październiku - większość typowych lokalizacji wakacyjnych w biurach podróży jest wtedy już niedostępna - pojedziemy chyba na Maderę albo do Maroka.

wrobelek0403

Cytat: martullek w 30 Mar 2008, 22:51:57
ja mam ślub w październiku - większość typowych lokalizacji wakacyjnych w biurach podróży jest wtedy już niedostępna - pojedziemy chyba na Maderę albo do Maroka.

martullek, ale to wtedy masz wieksze pole manewru z krajami gorącymi: Egipt (sezon w sumie cały rok) i Maroko, Wyspy Kanaryjskie, W. Zielonego Przyladka, Kuba, Dominikana, wszelkie azjatyckie kraje typu Indonezja, Tajlandia. Ech, co ja bym dała za urlop w październiku/ listopadzie...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mary

mi opcja jesienna też by się podobała bardziej, ale nie chcemy tyle czekać od ślubu ;)

ze_nitka

Zachorowaliśmy na Dominikane... ale kurcze kosztowna to impreza, z tui nie mniej niż 11 tys za dwie osoby. Na forum GW czytałam że dobrze podróżować z niemieckimi biurami podróży. Tyle że ani ja ani przyszły ani me ani be po niemiecku. Poza tym z warszawy do jakiegokolwiek miasta niemieckiego jest daleko, trzeba dojechać.

sonja

ze_nitka pisz maila na te adresy co podawałam mary:) tu wszystko załatwicie po polsku a w niemczech i na dominikanie to już się da po angielsku:) taka opcja jest najlepsza, z polski sie zupelnie nie oplaca:(

ze_nitka

Sonja, dzięki za info, przegrzebie watek i poszukam tych adresów...

ze_nitka

Hmmm... wiesz co... tu: http://www.holidaycheck.pl/ wiekszosc ofert nie ma... pokazuja mnostwo hoteli ale nic nie maja do zaproponowania.