Stylizacja stołow

Zaczęty przez asko8, 23 Mar 2008, 10:54:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asko8

Witam,
Macie jakies ciekawe pomysły na stylizację stołów weselnych? wiem oczywiście, ze zajmuje się tym własciciel restauracji, ale dlaczego by nie urudniac mu życia kreatywnymi pomysłami?:) Jak na razie wymyslilam rozsypanie na stołach cekinów w kształcie kwiatuszków (bordowe i zlote- takei same wsypuje po kilka sztuk do zaproszeń slubnych).
Dodaje jedno zdjecie, przyznam ze sporo inspiracji czerpie z zalaczonych relacji lsubnych.
Pochwalcie sie swoimi aranzacjami
pozdrawiam
asko8

kamelia04.08.2007

standardem są kwiaty, lepiej w niskich wazonach. Te na twoim zdjęciu są za wysokie. kwiaty nie powinny emitować jakiegoś duszącego zapachu, albo żeby pyłki z nich opadały na stół.
Można też stawiać świece na stole.
Stół z reguły jest zastawiony jedzeniem, wiec ja bym nie sypała tych cekinów, bo po pierwsze walory estetyczne są wątpliwe, bo drugie nie chciałabym wydłubywać tego z sałatki czy z jajek.

U mnie na stolach oprócz zastawy, serwetek oraz jedzenia i picia, były niskie kwiaty w kolorze oranż i białym, winietki i menu.
Resztą nie ma sensu zawalać stołu, bo się robi bajzel i przestaje być ładne/eleganckie.

Wygrzebałam moje zdjęcie
http://images13.fotosik.pl/65/602d94adb2ab2c7dmed.jpg
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

nionczka

Im mniej tym lepiej. U nas zadne jedzenie nie stalo na stole przez caly czas a i tak byl zastawiony. Mielismy obrusy w kolorze ecru, bukiety bialo-zielonych kwiatów (niskie), jakies swiece, woda, wino biale i czerwone, komplet lampek, talerzy i sztucców dla kazdego i juz pelno. I jeszcze menu, serwetki...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

u nas prawdopodobnie będą dwie lub trzy grube świece różnej wysokości
a naokoło nich jakieś kwiatowe stroiki :)

Kasia

a temat już gdzieś chyba był :)

trzeba poszukać na strefie :)

Kasia

siog

z dekoracji u mnie byly bardzo wysokie cienkie wazony z kwiatami,  menu zrolowane, swiece fioletowe i zlote, rozsypane krysztaly w kolorze fioletowym i zlotym oraz zrolowane teksty o fiolecie. poza tym : tylko talerze, sztucce,kieliszki, dzbany z woda oraz koszyczki z chlebem/maslem. Na stole nie bylo jedzenia i napojow oprocz wody. Wino bylo serwowane przez kelnerow.

kwiaty-aga

ja lubie proste i jasne dekracje :)

zosanka

kwiaty-aga a do drewnianej chaty jakies dekoracje mozesz polecic?

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

kwiaty-aga

kwiaty-aga

albo coś z dyniami jeśli ślub jesienią..

zosanka

slub jest we wrzesniu, ale lokal jest ciemny i chciala bym go rozjasnic. I bukiet bede miala kremowo-rozowy i chciala bym aby kolory te powtorzyly sie w wystroju. Zastanawiam sie ewetntualnie nad wprowadzeniem zieleni. Ale wszytko w pastelowych odcieniach.
tu jest moj watek http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,750.0.html
dzieki i polewam za pomoc :D

Mężczyźni działają na mnie bez przerwy, czasem na zmysły, częściej na nerwy...

sierpniowajulka

Cytat: zosanka w 29 Kwi 2008, 13:00:47
slub jest we wrzesniu, ale lokal jest ciemny i chciala bym go rozjasnic. I bukiet bede miala kremowo-rozowy i chciala bym aby kolory te powtorzyly sie w wystroju. Zastanawiam sie ewetntualnie nad wprowadzeniem zieleni. Ale wszytko w pastelowych odcieniach.
tu jest moj watek http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,750.0.html
dzieki i polewam za pomoc :D

Zosanka, wg mnie dekoracja w takich kolorach zginie Ci w drewnianym wnętrzu... Takie miejsca potrzebują bardziej wyrazistej oprawy. Nie można w nich serwować dekoracji w kolorystyce sprawdzającej się w jasnych, tynkowanych wnętrzach - masz drewnianą chatę, więc dekoracje powinny pasować do niej klimatem. Propozycje Agi są jak najbardziej na miejscu (u mojej sis będziemy wykorzystywać chyba właśnie dynie i jabłka w dekoracjach + motywy ludowe jako powtórzenie z zaproszenia).

claridad

Cytat: sierpniowajulka w 03 Maj 2008, 09:46:30

Zosanka, wg mnie dekoracja w takich kolorach zginie Ci w drewnianym wnętrzu... Takie miejsca potrzebują bardziej wyrazistej oprawy. Nie można w nich serwować dekoracji w kolorystyce sprawdzającej się w jasnych, tynkowanych wnętrzach - masz drewnianą chatę, więc dekoracje powinny pasować do niej klimatem. Propozycje Agi są jak najbardziej na miejscu (u mojej sis będziemy wykorzystywać chyba właśnie dynie i jabłka w dekoracjach + motywy ludowe jako powtórzenie z zaproszenia).

Oj, to ja czekam na relacje i inspiracje :) Sama myślę o podobnych klimatach, tyle tylko, że salę mamy hiper super nowoczesną i gubię się w rozmyślaniach czy to będzie pasowało.
Myślałam o zbożach, owocach + elementach etnograficznych, więc jak już będziecie mieli koncepcję to będę wdzięczna za informacje :)