Efekty specjalne na ślubie/weselu...

Zaczęty przez kathrines, 20 Mar 2008, 10:15:25

kathrines

Dziewczyny, któraś wie jak wygląda od technicznej strony sprawa pękającego balonu (zaczepionego rozumiem przy suficie), z którego wysypują się mniejsze baloniki np podczas pierwszego tańca Młodej Pary.
Jestem zainteresowana takim bajerem, zastanawiam się tylko jak jest z przebiciem tego balonu. może któraś z dziewczyn miała takie cacko u siebie na weselu lub widziała u znajomych?

Kasia

tam jest jakiś zapalnik

poszukałabym na allegro

tak są aukcje szczegółowo opisane,
również kwestia zapalnika
no i zawsze można napisać do sprzedawcy prośbe o wytłumaczenie zagadnienia :)

kathrines

znalazłam instrukcje na allegro :)
http://www.allegro.pl/item330726170_balon_strzelajacy_300_balonikow_wesele_balony.html

Czy któraś z Was widziała to na żywo?

Kasia

no własnie w tej aukcji masz to z grubsza opisane :)

mignon

Moja siostra miała coś takiego. Mechanizmu działania dokładnie nie potrafię opisac, ale rzeczywiście jest tam jakiś zapalnik i ktoś z gości/obsługi musi to w odpowiednim momencie odpalić. U mojej siostry był z tym jakiś problem i balon wystrzelił niemal w ostatniej chwili, ale to za pewne nie jest reguła  ;)

kathrines

Dużo huku robi odpalenie takiego balonu? I czy ładnie to wygląda czy jest to raczej badziewie?

syrenka

tu jest filmik jak te baloniki spadają na parę młodą :)

Kasia

huk jak przy peknięciu balonu :)

u mojej koleżanki bardzo ładnie to wyglądało

ale jak jest dużo małych gości (dziecie0 to moze byc problem jak za wczesnie ten balon zostanie odpalony

bo bedziecie jeszcze tańczyć a dzieciaki rzucą sie na te małe baloniki

kathrines

Cytat: Kasia w 20 Mar 2008, 11:02:50

ale jak jest dużo małych gości (dziecie0 to moze byc problem jak za wczesnie ten balon zostanie odpalony

bo bedziecie jeszcze tańczyć a dzieciaki rzucą sie na te małe baloniki
Nie wiem jeszcze czy się zdecyduję na ten balon. A co do dzieci, to może kilkoro będzie. A niech sie rzucają..stawiam na spontan :)

kathrines

Cytat: syrenka w 20 Mar 2008, 10:52:00
tu jest filmik jak te baloniki spadają na parę młodą :)

Dzięki  syrenka :)

kathrines

dagi

ja byłam na weselu gdzie było coś takiego ale mnie się nie podobało. Po pierwsze jakieś tandetne mi się to wydaje (ale ja w ogóle nie lubię wystroju z balonami) poza tym jakoś z opóźnieniem to wystrzeliło i potem para młoda nadal tańczyła a dzieciaki i starsi !?! deptali te balony i był ciągły huk..
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Kasia

dagi chyba z przyśpieszeniem :)

mi sie podoba jak taki balon strzela na samym koncu pierwszego tanca :)

Kasia

ja samych balonów nie lubię więc ...

ale jak już ma byc takie balon to najbardziej mi sie podoba jak strzela on na samym końcu

balon mi sie nie podoba
ale mam preferencje co do momentu wystrzelenia ;)

Kasia

zresztą takie balon można zamówić np. z płatkami kwiatów (swiezymi) :)

cumberland

Cytat: Kasia w 20 Mar 2008, 12:33:55
ja samych balonów nie lubię więc ...

ale jak już ma byc takie balon to najbardziej mi sie podoba jak strzela on na samym końcu

balon mi sie nie podoba
ale mam preferencje co do momentu wystrzelenia ;)

no Kasia jak tylko do momentu wystrzelenia to rozumiem ;)

mika

Kasia a ile mam czekać na Twoje zdjęcia z sesji narzeczeńskiej co???

zwierzatko_mojej_mamy

a ja sie zastanawiam wlasnie nas tym - cala sale mamy bez balonow, bo nie lubimy takich dekoracji, ale wlasnie na youtubie ostatnio widzialam ten strzelajacy tylko z bialych-perlowych balonow + migoczace konfetti i kusi ;)
albo samo konfetti, tylko co wtedy z moim lbem bedzie? :> pewnie tam zostana juz do rana ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

cumberland

nie mam nic przeciwko świetlistemu, totalnie migoczącemu confetti spadającemu na dobrze już bawiących się gości plus młodych i cały rozgrzany parkiet
zabawa już rozkręcona, z głośników coś Abbowego się sączy i do tego taka niespodzianka z sufitu ;)

ale te balony podczas pierwszego tańca...hmmm..takie "lamówkowe" mi się wydają

sierpniowajulka

Cytat: mika9983 w 20 Mar 2008, 12:36:59
No, właśnie...?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

syrenka

Cytat: kathrines w 20 Mar 2008, 11:44:36
Tu ładnie wystrzeliły:

Hehe, śmiać mi się zachciało jak zamiast baloników, to pierwszy poleciał taki flak w tego dużego  ;D

Ja nie jestem zwolenniczką takich balonów, choć przyznać muszę, że pomysł ciekawy i efektowny :)

olgaaa1

gdzieś czytałam na jakimś forum, że ciężko jest wsadzić te małe baloniki do tego wielkiego balonu i że nie zawsze balon wybucha.
A tak na marginesie, to sporo po tym baloniku sprzątania :)

Kasia

Cytat: sierpniowajulka w 20 Mar 2008, 14:08:14
Cytat: mika9983 w 20 Mar 2008, 12:36:59
No, właśnie...?

julka ale o co chodzi?

wiecej juz nie mam ;)

zwierzatko_mojej_mamy

olgaaa1 - jak to wsadzac male do balonu ? :> myslalam, ze sie wsadza normalnie nienadmuchane i wtedy sie dmucha przy "ujsciu balona" a potem zawiazuje, a balon juz w srodku siedzi;) kwestie techniki dmuchania pomijam, bo moze sa jakies ulatwienia na te okolicznosc ;)

na pewno tez sprzedaja balony juz nadmuchane - na allegro tego pelno

o tutaj jest nadmuchany:
http://www.allegro.pl/item330726170_balon_strzelajacy_300_balonikow_wesele_balony.html
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl