"wykończeniówka" - ostatnie godziny panieństwa...

Zaczęty przez feeling.good, 19 Mar 2008, 16:37:38

feeling.good

Chyba nigdy nie usłyszałam tylu komplementów  :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Cytat: balbina w 22 Lip 2008, 14:38:03
feeling.good wyglądasz zjawiskowo, jak z plakatu reklamowego  brawo

w kwestii bizu brałabym tą od N. nawet gdybym była przekonana że ta druga lepiej pasuje , napewno dla niego będzie to coś wyjątkowego jeżeli założysz komplecik od niego :)

w kwestii welonu , to teraz ja mam taki sam problem , jak go zamówić ???
jaką długośc powinny mieć warstwy i jak napsiac do tej pani z welonów o co mi chodzi by mnie zrozumiała??? byłam na tej stronie i kompletnie nie rozumiem tych rozmiarów :hammer: jak ty zamiawiałaś ???

Ja nie zamawiałam welonu z tej formatki na stronie.
Najpierw zadzwoniłam do tej pani, powiedziałąm o jaki welon mi chodzi, a ona kazała pójść do salonu i zmierzyć długość od miejsca, w którym będę chaciała wpiąć welon do końca trenu. U mnie wyszło prawie 280 cm. Pozostałe warstwy są mniej więcej standardowe, ale podałam jej jeszcze długości jakie bym chciałą, mierząc je na szybko centymetrem krawieckim.
Wcześniej zrobiłam rozeznanie wśród forumek kate.zet 1   i dagi81 jakie one miały długości, więc już wszystko wiedziałam:)

Welon przyszedł ekspresowo - bodajże na drugi dzień po zamówieniu.

feeling.good

a Michał na pewno ucieszyłby się, że ma w Was takie wsparcie:)

Polewam w jego imieniu:)

isabelles

ślicznie wyglądasz - jak tak szybko welon przyszedł to może i ja się skuszę i zamówię :)

nika

Cytat: sputnik_sweetheart w 22 Lip 2008, 15:18:38
o jak ładnie :) faktycznie mołabyś z marszu ruszyć ślub brać :)
potwierdzam :)
i zdecydowanie biżuteria od narzeczonego brawo
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
url=http://www.slub-wesele.pl]Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

balbina

dziękuję  :drunk:
a jeszcze jedno pytanie , czy obie krótsze warstwy są równe ???

dobrze że tak szybko realizują zamówienie  bo ja mam pierwszą przymiarkę dopiero 2tyg.przed ślubem i chciałam zamawiać welon wcześniej i dobrze że nie będę musiała .wogóle to przez tą późną przymiarke mam straszny metlik w głowie i działam po omacku 

dagi

cieszę się, że wymiary mojego welonu się przydały :)
wyglądasz pięknie, z resztą to było pewne, bo śliczna z Ciebie dziewczyna, pozdrawiam  :flowers:
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

Chermelle

Chermelle

tez chwale   :) fajna z Ciebie niewiasta  :D

welon na twarzy super

feeling.good

Cytat: balbina w 23 Lip 2008, 08:25:29
dziękuję  :drunk:
a jeszcze jedno pytanie , czy obie krótsze warstwy są równe ???

dobrze że tak szybko realizują zamówienie  bo ja mam pierwszą przymiarkę dopiero 2tyg.przed ślubem i chciałam zamawiać welon wcześniej i dobrze że nie będę musiała .wogóle to przez tą późną przymiarke mam straszny metlik w głowie i działam po omacku 

Nie, ta przekładana na twarz jest krótsza. Dłuższa sięga trochę poniżej talii, a krótsza za ramiona.

Cytat: Chermelle w 23 Lip 2008, 12:23:45
feeling.good gratuluje emgieera

Bardzo dziękuję:) Z niecierpliwością czekam na dyplom, a co za tym idzie, dodatkowe dni urlopu ;)

feeling.good

Przyszła i pora na próbną fryzurę. Bardzo chciałam coś na bazie kucyka i się udało. Zapuszcaną od kilku miesięcy grzywkę chyba jednak wolę upiąć - na pewno będzie wygodniej.
Fryzura ma niedociągnięcia głównie pod spodem (za słabo naciągnięte włosy), ale na właściwej już nie będę się spieszyć do pracy:)
Spałam w niej i trzymała się cały następny dzień:)

Jak Wam się podoba?

tachogti

Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

cumberland

REWELACJA! fryzurka bardzo mi się podoba
szkoda że welon praktycznie całą ją zasłania, ale po północy możesz być pewna że będzie szałowo! :)

a propos - wzięłaś do fryzjera jakieś "wzory" ? będę wdzięczna za wklejenie wszystkich inspiracji-stawiam piwko-bo mam wrażenie że w kontekście fryzurki myślimy bardzo podobnie! :)

rilla

fryzurka jest bardzo ładna, oryginalna, masz piękne włosy... ale niestety według mnei do twojej sukni + welon nei pasuje:/ welonem ją zakryjesz i będzie CI tylko pod welon widać długi ciemny kucyk... na zdjęciach moze być dziwacznie:/

Twoja suknia + kwiat we włosach byłoby ok, pamiętam podobno stylizację z gazety. Ale z welonem nio jakoś mi nie pasuje niestety. Choć zaznaczam fryura mi się podoba! super do krótkiej sukienki na jakąs ważną impreżę.... ale to tylko moje zdanie

feeling.good

Inspiracje były dwie:) Fruyzura ślubna mojej koleżanki sprzed 3 lat i jedno zdjęcie znalezione gdzieś na forum. Chciałam tylko, żeby "banan" był wyżej niż u koleżanki i bez tych wystających pejsików na górze:)
Welon, ktory mam na zdjęciach, to welon od sukni, ale nie ten będę miałą na ślubie. Ten właściwy jest dużo delikatniejszy i może będzie widać coś więcej, a jak nie to pokażę fryzurkę po oczepinach:)

oto zdjęcia

sznapkowa

feeling.good ty to chyba kogoś oskalpowałaś  ... tyle masz tych włosów.....

mika

elve

matko jakie włosy!!!!!!!!!!!!!
cudne
szkoda welonem zakrywać!

feeling.good

Cytat: rilla84 w 01 Sie 2008, 13:10:05

Twoja suknia + kwiat we włosach byłoby ok, pamiętam podobno stylizację z gazety. Ale z welonem nio jakoś mi nie pasuje niestety. Choć zaznaczam fryura mi się podoba! super do krótkiej sukienki na jakąs ważną impreżę.... ale to tylko moje zdanie

Cytat: elvelve w 01 Sie 2008, 15:10:41
matko jakie włosy!!!!!!!!!!!!!
cudne
szkoda welonem zakrywać!

Nie wyobrażam sobie bez welonu:) i chyba za nic w świecie bym z niego nie zrezygnowała. Nie wiem jak długo na weselu będę go nosić, ale do koćioła musi być:)

Cytat: sznapkowa w 01 Sie 2008, 14:41:59
feeling.good ty to chyba kogoś oskalpowałaś  ... tyle masz tych włosów.....

Hahaha ;D Przez ponad 23 lata, troszkę się ich nazbierało, aczkolwiek kila lat temu było ich jeszcze więcej.

Bardzo się cieszę, że fryzura się podoba, tym bardziej, że ja nie do końca widzę siebie w innej. Na przymiarce skni miałam zwukły kucyk i nawet z nim dobrze się czułam, a ta fryzura jest taka bardziej "wyrafinowana":P
Mam nadzieję, że w całości wszystko będzie dobrze wyglądać, ale o tym przekonamy się za 3 tygodnie:)

mona_liza

Super fryzura, bardzo elegancka! Faktycznie szkoda jej zakrywać, ale jak welon mus, to nie ma wyjścia ;)

feeling.good zerkij na pytanko do Ciebie http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,2393.30.html

feeling.good

martullek

feeling.good pięknie i rzeczywiście szkoda zakrywać. zainspirowałaś mnie, ale niestety nie mam na tyle długich włosów :'(

feeling.good

Czasu ostatnmio coraz mniej żeby tutaj zaglądać - do ślubu został tydzień...
Przeprowadziliśmy się wreszcie do naszego mieszkanka, a tam netu niestety brak.

Dziś wieczory: kawalerski i panieński - później łączone. Niestety większość znajomych z obu stron zawiodła i będziemy bawić się w kameralnym, acz bardzo sympatycznym gronie.

Trudno uwierzyć, że zostało jeszcze 7 dni...