Pierwszy taniec...

Zaczęty przez wisienka, 14 Mar 2008, 16:23:34

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

....czyli raczej nie to że to walc, ale zatańczyć walca da się..
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

aha, no jak ja licze to mi wychodzi kulawy ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

feeling.good

Mój narzeczony tańczyć uwielbia, ale niestety nie potrafi. Kiedyś nawet chodził na kurs, ale poza tym, że nauczył się sztywnych kroków, niewiele mu to dało. Początkowo planowałam pójście na jakiś kurs, ale po zastanowieniu się, uznałąm, że nie ma sensu.
Przy pierwszym tańcu będzie przytulaniec, a później to już częśćiej inne panie będą się meczyć z moim mężem;)

salsa

rubin, ja juz nie wiem - zatoczyłam sobie włałsnie do tego kroki walca i wyszło mi super, żadne tam koślawe
fakt, nie ejst to wolne, ale w tej materi to juz wybór piosenki raczej
nota bene jak robilismy sobie wprawki z walca to m.in na tej piosence i kilku innych sinatrach robił nam kolega rozliczenia, zebyśmy w kółko jednego nie słuchali

choc oczywiscie nie polecam tanczyc szybkiego walca gdy się dopiero uczy-lesze jest bujanko, powaznie:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sierpniowajulka

do Strangers in the night to chyba quickstepa się zatńczyć powinno. Tak nam powiedziała instruktorka tańca, gdy pytaliśmy się o ten utwór. Koniec końców zdecydowaliśmy się na spektakularnego :P przytulańca przy tej piosence, gdyż nie mieliśmy czasu na naukę jednego z najtrudniejszych tańców towarzyskich.

kathrines

tym najtrudniejszym nie jest foxtrot julka?

rubin04

Julka - też mieliście to na 1 taniec???

No my wybraliśmy to bo nie dość ze b.ładne to jeszcze tekst jakby taki trochę o nas :)

No ale my tam żadnego walca i nic takiego tańczyc nie będziemy.. Tylko przytulano-bujany.

sierpniowajulka

Cytat: rubin04 w 21 Mar 2008, 09:08:06

No my wybraliśmy to bo nie dość ze b.ładne to jeszcze tekst jakby taki trochę o nas :)

No ale my tam żadnego walca i nic takiego tańczyc nie będziemy.. Tylko przytulano-bujany.
wybraliśmy ten utwór, bo słowa są dokładnie o naszym poznaniu (w 100%)... :)

kamelia04.08.2007

Cytat: kathrines w 20 Mar 2008, 19:10:10
tym najtrudniejszym nie jest foxtrot ?

jeden i drugi zaliczany jest do trudnych. Foxtrot i quick step mają taki sam krok podstawowy, różnią się tempem. Schody w jednym i drugim zaczynają się przy już przy figurach.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

maadzia28

My bedziemy smigac walca angielskiego ;) Kursujemy juz od wakacji...a walc szczegolnie pieknie nam wychodzi :)

blackcofffeee

My też będziemy tańczyć walca, tyle że wiedeńskiego. Ukochanemu szczególnie i mi też bardzo podoba się walc Barbary z "Nocy i dni". Trochę się zastanawiałam czy melodia ze smutna historią w tle to dobry wybór, ale w końcu dałam sobie spokój. Skoro nam się podoba, obojgu, dobrze nam się przy tym tańczy to najważniejsze, prawda? :)
Co do kursu tańca, to nawet na zdrowie nam to wyszło. Zapisaliśmy się na prywatne lekcje z myślą o ślubie, ale na którejś lekcji pani pokazała nam dla odmiany tango argentyńskie... Wychodzi nam świetnie, właściwie nie uczymy się już niczego innego... :) :)

zwierzatko_mojej_mamy

blackcoffee - a ile juz sie uczycie??

www.annawilk.pl

eva_luna

my rowniez tanczylismy wiedenskiego, do kukulskiej. Troche czasu zajelo nam nauczenie sie, ale wyszlo bardzo fajnie. Do tego kolezanka, ktora nam pomagala wprowadzila nam mala figure, wiec efekt byl naprawde niezly.

sierpniowajulka

Cytat: kathrines w 20 Mar 2008, 19:10:10
tym najtrudniejszym nie jest foxtrot julka?
dlatego napisałam o quickstepie, że jest jednym z najtrudniejszych a nie najtrudniejszym. :)

sierpniowajulka

Cytat: sierpniowajulka w 21 Mar 2008, 11:11:23
Cytat: rubin04 w 21 Mar 2008, 09:08:06

wybraliśmy ten utwór, bo słowa są dokładnie o naszym poznaniu (w 100%)... :)
Tak się rozmarzyłam, bo dzisiaj sporo o podróżach poślubnych tutaj było i mi się przypomniało, że podczas naszej podróży towarzyszył nam cały czas utwór Sinatry "Strangers in the night". Niezależnie od nas... był puszczany w radiu, grany przez zespoły w kafejkach i barach, do których zaglądaliśmy, towarzyszył nam w wieczornych spacerach po plaży...
było to bardzo miłe...  :) :) :)

mary

Cytat: maadzia28 w 21 Mar 2008, 12:19:37
My bedziemy smigac walca angielskiego ;) Kursujemy juz od wakacji...a walc szczegolnie pieknie nam wychodzi :)
a do jakiego utworu ten walc będzie tańczony?

blackcofffeee

Zwierzątko uczymy się już dosyć długo bo od września, ale z przerwami. Walc "czujemy" i dobrze się go nam tańczy. Najgorzej niestety jest z kondycją :) 2,5 minuty porywającego walca i ledwo zipiemy :) :)

zwierzatko_mojej_mamy

blackcofffeee - no to mnie nie pocieszylas ;) my jeszcze kroku nie zrobilismy a to JUZ zaraz ;)

www.annawilk.pl

dragonfly

my wybralismy na pierwszy taniec 'Speak softly' z Ojca Chrzestnego, bez nauczyciela, jakos nam na razie wychodzi;)

marcheewka

A my zaczęlismy chodzić na kurs. Najpierw myślelismy o walcu angielskim, nawet fajnie nam wychodzi. Ale wczoraj uczyliśmy sie wiedeńskiego i... ten tez jest fajny, ale męczący.
Poza tym uczymy sie czaczy i samby.

Dziewczyny, do czego tańczy się czaczę???
Nauczyliśmy sie już krokow podstawowych, obrotu i "niujorków" , ale mi ta czacza wybitnie nie leży. Moze jak znajde do niej praktyczne zastosowanie , czyli konkretne utwory, to sie przekonam.

Myśleliśmy o walcu angielskim do "Oczarowania", ale ostatnio usłyszalam piękną muzykę z filmu Romeo i Julia i bardzo mi sie podoba.

Kasia

walc wiedeński to dla tych z dobrą kondycją :)

cha-cha jakoś mnie nie porywa,

podoba mi się rock&roll :)
i walc angielski

no i disco samba :)  hehe :)

jo_miekka

Cytat: marcheewka w 26 Mar 2008, 08:36:46

Dziewczyny, do czego tańczy się czaczę???
Nauczyliśmy sie już krokow podstawowych, obrotu i "niujorków" , ale mi ta czacza wybitnie nie leży. Moze jak znajde do niej praktyczne zastosowanie , czyli konkretne utwory, to sie przekonam.

Ooo! Nasz pierwszy taniec to była właśnie cha-cha!
Tańczyliśmy do utwory "Sway" M. Bublee (jest wiele wykonań). Najpierw upoierałam się, żeby to był Bary White "You're the first, you're the last", ale jakoś potem znaleźliśmy Sway i lepiej nam się do niego tańczyło.
Wyszło fajnie, pasowało mi do kiecki bardziej niż walc ;)
A wyraz zaskoczenia na twarzach gości, którzy spodziewają się walca lub "bujanego" - bezcenne!

Jest dużo fajnych "czacz", do czego tańczycie na zajęciach? Teraz nei pamiętam ani jednego tytułu, ale często w radio słyszę rytm czaczy. Jak mi się cos przypomni, to dopiszę.

maadzia28

Mary bedziemy tanczyc do : http://ggaba.wrzuta.pl/audio/wDeWMV3IBU/walc_angielski_-you_light_up_my_life
Slowa sa dla mojego narzeczonego :)
Dziewczyny wybierzcie ten taniec ktory Wam dobrze wychodzi a nie ten ktory jest ladny. Wazne jest ,zeby tanczyc ..nie chodzic !! Krok podstawowy i 1 figura to zdecydowanie za malo.. z zamierzonego WOW moze wyjsc klapa. Oczywiscie polecam kilka lekcji prywatnych :)

jo_miekka

Cytat: maadzia28 w 26 Mar 2008, 13:10:57
Jest wiele mozliwosci, cha cha jest prosta i bardzo efektowna ;)

Popieram w całej rozciągłości, chociaż są też nieco trudniejsze figury w tym tańcu ;)