co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

Justynna i 1 Gość przegląda ten wątek.

sweedee

w oczekiwaniu na realizację zamówienia czytam "Język dwulatka"
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

wrobelek0403

Narrenturm Sapkowskiego - super się czyta, soczysty jezyk, a przy okazji kawałek dobrze opisanej historii (sie facet musiał naszperać w śląskich archiwach :D )
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

konwalia

a ja w tematyce niby egipskiej ;) prezczytałam Wilbura Smitha Boga Nilu i Siódmy papirus

tachogti

wrobelek masz pod Narrenturm  :beer: :agreed:

Kupilam dzis nowego Akunina i "Zmije" Sapkowskiego juz sie ciesze  :bravo:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

sweedee

"Dom Augusty" Majgull Axelsson, tej od "Kwietniowej czarownicy"
powiem tak: mózg mi lekko wykręca na drugą stronę i pokazuje zupełnie inny obraz Szwecji, a raczej Szwedów niż ten, który do tej pory sobie wyobrażałam, ale BARDZO mi się podoba i polecam!

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

effik

skończyłam "Klub Dumasa" i myślę, co by tu dalej :hmm:

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

effik

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 01 Lis 2009, 23:08:40
effik to o tych zbrodniach krwawych ? :D

i książkach i diabłach :D

wersja filmowa: Dziewiąte Wrota ;)

giga

Czytam książkę: J.Gray "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus".
I tu zacytuję autora "Nasze związki są pełne niepotrzebnych utarczek i konfliktów, bo zapomnieliśmy, że mężczyźni i kobiety się różnią"

nionczka

Ja czytam opowiadania mojego meza :-) I jeszcze jedna ksiazke, ktora napisal, ale to jest historia do gry (RPG). Historia kryminalna w bostonskim pensjonacie w latach 30.

magoo

o dawno tutaj nie zagladalam, ale w sumit to, co czytalam ostabnio nie bylo ciekawe, wiec nie mam o czym pisac

nioneczka twoj maz jest pisarzem??

nionczka

Cytat: magoo w 04 Lis 2009, 21:54:19nioneczka twoj maz jest pisarzem??

Nie, nie jest pisarzem i nie zyje z tego. Zreszta nawet niczego nie opublikowal. Do tej pory pisal do szuflady i na warsztaty pisarskie. Ale teraz wyciaga to wszystko i chce cos z tym zrobic. Tym bardziej, ze mamy kilku znajomych, ktorzy publikuja wiec tez by chcial.

jo_miekka

nionczka no to brawo i powodzenia dla męża!

Ja wciąż czytam, co muszę.
Ostatnio krymnalno-thrilerowate historie.

Oraz z boczku, ale powoli z braku czasu: "Małżeństwo. Krucha więź" A. Y. Napiera. Relacja i analiza psychoterapii małżeńskiej.
Czytałam poprzednią książkę tego autora ("Rodzinna karuzela") i bardzo mi się podobało, choć nie jestem zwolenniczką amrykańskiego spojrzenia na psychoterapię, ale naprawdę ciekawa rzecz. Można się bardzo dużo dowiedzieć!

effik

Souad, Spalona żywcem. Nareszcie. Ale kłują mnie w oczy niektóre kwestie językowe. Na razie czytam, później się zastanowię, z czego to wynika.

Z wczorajszych odkryć planuję jeszcze zakup "Zupy z granatów" i "Dobrych kobiet z Chin". Zobaczymy, czy dobre.

Dodany tekst: 05 Lis 2009, 09:26:47

Cytat: nionczka w 04 Lis 2009, 22:45:40

Nie, nie jest pisarzem i nie zyje z tego. Zreszta nawet niczego nie opublikowal. Do tej pory pisal do szuflady i na warsztaty pisarskie. Ale teraz wyciaga to wszystko i chce cos z tym zrobic. Tym bardziej, ze mamy kilku znajomych, ktorzy publikuja wiec tez by chcial.

polewam za męża :D :beer:
mój też "z tych" ;)

jo_miekka

effik "Zupę z granatów" czytałam. Takie seee było dla mnie.

effik

Cytat: jo_miekka w 05 Lis 2009, 09:31:35
effik "Zupę z granatów" czytałam. Takie seee było dla mnie.

czyli nie zrobili z tego "Czekolady" w irańskimi kulinariami w tle? :D

dragonfly

effik ja przeczytalam te "Dobre kobiety z Chin" w ang wersji i splakalam sie strasznie....

effik

Cytat: dragonfly w 05 Lis 2009, 11:08:32
effik ja przeczytalam te "Dobre kobiety z Chin" w ang wersji i splakalam sie strasznie....

liczę na tę książkę bardzo, bardzo. Moja przyjaciółka od dobrych paru lat zajmuje się Chinami, często z nią rozmawiam i wspominałam jej o tej książce. Zobaczymy.
A czytałaś "Dzikie łabędzie - trzy córy Chin"? Nakłady wyczerpane, a chciałabym ją mieć.

:beer:

effik

Cytat: dragonfly w 05 Lis 2009, 11:24:25
nie, nie czytalam... chyba zamowie sobie - sa na amazon

ja właśnie zamówiłam Dobre kobiety, bo w empiku wczoraj nie znalazłam. Ale na empik.com:)

nionczka

Ja czytam teraz Les yeux jaunes des crocodiles (http://ksiazki.tv/n/1054). Kupilam nic o tej ksiazce nie wiedzac bo to byla jedyna z TOP10, ktorej nie czytalam. Dobra lektura dla niewyspanych, nie trzeba za duzo myslec :-)

effik

Souad masakruje, naprawdę. To przerażające, w jakich warunkach żyją te kobiety, w jakim społeczeństwie i z czym stykają się na co dzień.

zwierzatko_mojej_mamy

ja wczoraj zlapalam pierwsza z brzegu nieczytana i jest to "labirynt" kate mosse - zajebiscie nudna ksiazka aspirujaca do swietych graalow i takich tam modnych po kodzie leonarda.. niechze ona sie skonczy, bo mnie zanudzi na smierc.. pan samochodzik przy tym to przynajmniej jak hichcock wypada ;)

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

ale powiem Ci, ze to jest  po prostu smutne, ze takiego gniota 1. w sensie pomyslu, 2. w sensie akcji, 3. polotem w opowiadaniu to ona w ogole nie grzeszy, jakies zdania beznadziejne, nawet opis miecza w akcji jest nudniejszy niz kroku zolwia... I TO ktos WYDAL i to jeszcze z pompa.. no to ja ide pisac w takim razie..

www.annawilk.pl