co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

magdarynka

A ja ostatnio same ambitne dziela ;), cos o fryzjerach z NY ( tak rewelacyjne ze zapomnialam tytul ), a dzisiaj skonczylam " Mamuski gotowe na wszystko" ( momentami nawet zabawne ).
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

Cytat: Justynna w 22 Wrz 2009, 16:21:13Wypożyczyłam "Widnokrąg", przeczytałam 2 rozdziały i muszę przyznać, że już mi się bardzo podoba, wciąga mocno.

a mnie nie wciągnęła ta książka. może nie dałam jej szansy....
ja mam tak,że jeśli przez kilka pierwszych stron mnie nie wciągnie książka , to nie brnę dalej.

Dodany tekst: 30 Wrz 2009, 08:30:08

Cytat: mika w 25 Wrz 2009, 10:22:15"Namiętnik" Gretkowskiej

podoba się Tobie ?

tachogti

Na jesienna chandre "Szosta klepka" Musierowicz  :blush:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

szelma

Cytat: tachogti w 02 Paź 2009, 15:53:05
Na jesienna chandre "Szosta klepka" Musierowicz  :blush:

Też bym sobie poczytała, ale muszę sobie całą Jeżycjadę kupić teraz, bo zostawiłam rodzinie ;).

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

tachogti

Ja popozyczalam i teraz mi wielu brakuje szczegolnie starszych, jak bede miec kase to sobie odkupie :) ale "Szosta klepka" jest moja ukochana :D za to naj mniej lubie "Klamczuche", "Dziecko piatku" i "Opium w rosole" a w sumie nie wiem czemu  ;) szczegolnie ze w Klamczusze Tomcio i Romcia sa super  :point_lol:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Justynna

zwierzatko_mojej_mamy, oj tam, Jeżycjady nigdy dość :)
Ja zamawiałam z strony http://www.akapit-press.com.pl/ tu było najtaniej :)

zwierzatko_mojej_mamy

a ja kiedys nie lubilam kalamburki, a teraz coraz bardziej - dzizas, ile ja sie splakalam na tymi ksiazkami, to tego nie pobije zadna ania z zielonego, ani nic - ja mysle, ze to przez te wszystkie boze narodzenia w jezycjadzie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

tachogti

Dambo tez byl fajny :) no ale Robrojek to taki Jezycjadowy superhero  :thumbup:
No i odzywki Bernarda uwielbiam :D "Aniello kobieto z ustami" lol

wrobelek0403

a ja odgrzebałam hit sprzed 15 lat - Saga o Ludziach Lodu lol lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

effik

Jedna kura drugiej kurze wisiała na rurze!!! lol lol
oj uwielbiam. co jakiś czas sbie którąś czytam. Język Trolli rulez również :D

i... telefon milczał jak ciemny grobowiec lol

Dodany tekst: 03 Paź 2009, 21:22:59

kurde... odbiło mu czy próbuje promować książkę?

http://www.pudelek.pl/artykul/20060/wezma_slub_w_kosciele/

nionczka

Cytat: szelma w 05 Paź 2009, 00:18:01Tylko te buraczkowe włosy jakoś mniej mnie przekonywały .

Ja tam fisis sobie podkladalam jaki chcialam :-) Bohaterki tez mialy moja twarz w mojej swiadomosci ;-)

tusia

Życie jest dane człowiekowi tylko jeden raz, więc warto je przeżyć tak,
by nie odczuć męczącego żalu po latach spędzonych bez celu...

sonja

A ja na wakacjach zaczęłam czytać Rodzinę Borgiów M. Puza - jako lekka lektura wspaniale się sprawdza, bardzo mi się podoba. Polecam :)

szelma

Skończyłam kolejnego Wallandera i stwierdzam, że chyba jednak wolę Marininę. Wallander jest taki mroczny i ogólnie jakoś wzbudza we mnie niepokój. Chyba nie chcę jechać do Szwecji ;). Przestępstwa u Kamieńskiej też są raczej ciężkie, ale jednak jakoś pokazane tak, że się nie boję :hmm:. Tak czy siak - jeszcze tylko jeden Wallander mi został do przeczytania :( (ale jeszcze parę odcinków do obejrzenia :D).

inkageo

Widziałam w księgarni nową książkę Saramago - Miasto białych kart. Ciekawe czy jest taka fajna jak Miasto ślepców. Czytał już chto?
Imagine there is no hate

tachogti

sonja mnie sie Borgiowie bardzo podobali  :bravo:  :beer:

Wczoraj skonczylam "Hotel Transylvania" Chelsea Quinn Yarbro - takie czytadlo, ale wciagajace :)
Teraz jade "Klejnot Medyny" Sherry Jones, wciagnelo mnie ogromnie, pierwszy raz od dawna szlam ulica i czytalam, a jadac autobusem prawie przegapilam przystanek :D

zwierzatko_mojej_mamy

jezu , przeczytalam "klejnot medycyny" i mialam skojarzenie genitaliowe lol lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

tachogti

zwierzatko idz sie grzmotnij to nie bedziesz miala genitaliowych skojarzen  :rotfl: a tak btw to wg tej ksiazki to Mahomet byl niezly grzmociciel :P

sonja

tachogti odlałam za Borgiów :) a w dodatku ta książka nasunęła mi pomysł na temat licencjatu, ciekawe czy się uda  :hmm:

dragonfly

Cytat: tachogti w 05 Paź 2009, 16:44:34

Teraz jade "Klejnot Medyny" Sherry Jones, wciagnelo mnie ogromnie, pierwszy raz od dawna szlam ulica i czytalam, a jadac autobusem prawie przegapilam przystanek :D

o, tez czytalam ostatnio calkiem, swietne jest!

Teraz czytam "The good women of China" - bardzo smutme historie...

jusia

a ja mam nowego Akunina, szkoda ze nie ma panikaroli :( chlip, chlip
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

bozena.dp

właśnie skończyłam "córkę fortuny", o której tu już wcześniej dziewczyny pisały i bardzo mi się podobała :)
a za chwilę zabieram się za "portret w sepii"

szelma

Właśnie czytam Making History Stephena Fry'a - świetne :). Uwielbiam go po prostu - inne jego powieści też są super. Ma takie odjechane pomysły, że ach! :)