co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

zwierzatko_mojej_mamy

inkageo jak dobrze kojarze to ten taki, co zawsze z rozwianym wlosiem na okladce stoi nonszalancko ? :> jakos ilosc ksiazek na raz wydaneych przez niego na stojaku mnie zawsze odrzucala od kupna i czytania, ale jak ktos mi podrzuci to moze rzuce okiem :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Imagine there is no hate

szelma

Dokładnie :D. Clarke ma zawsze jakiegoś ślimaka albo dwa na okładce :).

vobi

zwierzatko_mojej_mamy, jak chcesz to Ci moge pozyczyc "Merde Actually" (to druga czesc jest). Pierwsza, "A Year in the Merde" moge od siostry wycyganic (tez na pozyczenie), ale nie wiem czy ma u siebie czy jest "w trasie"

nionczka

Ja jak czytalam to sie bardzo identyfikowalam z Francuzami, jak zawsze. I mimo to nie wukrzal mnie Angol. Nie wiem czemu, moze to kwestia nastroju.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

ups ;D

vobi dzieki, nie pali sie - dalej mam zakolejkowane zaleglosci ;)

www.annawilk.pl

inkageo

Cytat: nionczka w 26 Mar 2009, 21:16:51
Ja jak czytalam to sie bardzo identyfikowalam z Francuzami, jak zawsze. I mimo to nie wukrzal mnie Angol. Nie wiem czemu, moze to kwestia nastroju.
Co racja, to racja, miałam okres jak czytałam  :mocking:
Imagine there is no hate

calla

Ja dzisiaj wciagnelam "Coraz mniej milczenia" Marty Fox. Czytala ktoras z Was jej inne ksiazki?? Bo ta mnie sie bardzo podobala.

Polecic moge jeszcze "Wybor" Nicolasa Sparksa. Pierwsza czesc ksiazki to takie troche romansidlo, sasiad poznaje sasiadke i sie w niej zakochuje. Natomiast druga czesc jest o eutanazji. Po raz pierwszy poplakalam sie czytajac ksiazke. Zazwyczaj zdarza mi sie to jak ogladam filmy.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

szelma

Ja najbardziej ryczałam nad Ogniem i Mieczem lol lol lol.

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 26 Mar 2009, 09:37:08
Skończyłam wczoraj Pokutę Iana McEwana i jestem pod wrażeniem :) Pierwsze 100 stron było dla mnie trudne do przebrnięcia, ale ciąg dalszy interesujący, a zakończenie nieszablonowe :) Czekam teraz z niecierpliwością na film, w kwietniu ma być na Canal+.

ooo, ja tez niedawno przeczytałam, poczatek meczyłam ze 3 miechy po pare stron, a potem juz poszło :D i bardzo mi się podobało :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

kocham MIkołajka! nie wiedziałam, ze ma byc ekranizacja .... torche sie boje takich eksperymentów ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

vobi

szelma

Nie - byłam załamana śmiercią Podbipięty :D.

zwierzatko_mojej_mamy

szelma moze zalozymy watek 'smierc ktorego bohatera literackiego wstrzasnela Toba najbardziej i dlaczego ? ' :D

www.annawilk.pl

szelma

zwierzatko_mojej_mamy, z chęcią, bo takich więcej było :D.

zwierzatko_mojej_mamy

albo w ogole - traumatyczna scena z ksiazki, ze szczegolnym uwzglednieniem takich, ktore z zalozenia nie powinny byc takie ;) tzn wiesz o co chodzi ;) nie w sensie smutnych ksiazek o zyciu, tylko roznych glupot ;)

www.annawilk.pl

salsa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Mar 2009, 22:50:32
szelma moze zalozymy watek 'smierc ktorego bohatera literackiego wstrzasnela Toba najbardziej i dlaczego ? ' :D

BORYNY lol lol lol

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

szelma

zwierzatko_mojej_mamy, to dobry wątek może być  :champaign:.

sonja

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 26 Mar 2009, 22:50:32

Wertera. Fascynowało mnie to, że mózg mu długie godziny wypływał lol

jo_miekka

Cytat: sonja w 27 Mar 2009, 20:06:50
Wertera. Fascynowało mnie to, że mózg mu długie godziny wypływał lol

a to nie Roland był przypadkiem? ;)
a może obaj?
bo ja to Wertera chyba niezbyt uważnie...

panikarola

Cytat: golinda w 10 Mar 2009, 10:32:18
nie, znaczenie ma właśnie konkretny cytat

golinda, mialas rzucic cytatem! dajże go!!! też jestem ciekawa.

sorry, że wygrzebuję, ale nadrabiam!

i gratuluję suwaczka :)

Dodany tekst: 29 Mar 2009, 11:20:51

Cytat: tachogti w 23 Mar 2009, 14:37:48
"Stuhrowie.Historia rodzinna" Jerzego Stuhra a nastepna jest biografia Leni Riefenstahl http://www.literatura.gildia.pl/newsy/archiwum/2008/09/riefenstahl-biografia-wab bo podobno swietna! :)

i jak ten Stuhr???

Dodany tekst: 29 Mar 2009, 12:21:49

Cytat: szelma w 24 Mar 2009, 10:54:44
dragonfly, ciągle za mało  :blush:. Ale zboczenie zawodowe nakazuje mi czytać książki w oryginale, o ile to możliwe :).

no dobra, to ile tych języków i jakie to studia? i zawód? nie bądź taka i dawaj pw!!!!!

Dodany tekst: 29 Mar 2009, 13:23:21

Cytat: szelma w 26 Mar 2009, 22:48:58
Nie - byłam załamana śmiercią Podbipięty :D.

no! ja też. jeszcze winnetou podobnie opłakałam.

Trylogia jest super bajką dla takich trochę większych dzieci :)

Dodany tekst: 29 Mar 2009, 14:24:06

Cytat: jo_miekka w 27 Mar 2009, 23:18:06
a to nie Roland był przypadkiem? ;)
a może obaj?
bo ja to Wertera chyba niezbyt uważnie...

no właśnie, mózg się Rolandowi sączył, Werter się postrzelił w kamizelkę żółtą przecież...
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

sonja

Muszę zaprotestować po raz kolejny, Werter strzelił sobie w głowę i wybił mu mózg oto dowód - cytat

"Lekarz nadbiegł szybko, zbadał leżącego na ziemi i stwierdził, że nie ma ratunku. Puls bił jeszcze, ale całe ciało było porażone. Strzelił ponad prawym okiem, kula przeszła na wylot, a mózg wystąpił na wierzch otworem. Puszczono mu krew na ramieniu. Szła obficie, a on oddychał ciągle. Znaleziono krew na oparciu krzesła, przeto wywnioskowano, że popełnił samobójstwo siedząc przy biurku, potem zaś osunął się na ziemię i konwulsyjnie okręcił się koło krzesła. Leżał twarzą zwrócony ku oknu, na plecach, zupełnie ubrany i obuty i miał na sobie błękitny frak i żółtą kamizelkę.

W całym domu, w sąsiedztwie i mieście powstało wzburzenie. Albert zjawił się. Położono Wertera na łóżku i przewiązano mu czoło. Twarz miał podobną zmarłemu i nie poruszał żadnym członkiem. Płuca rzęziły strasznie, czasem słabo, czasem głośniej... co chwila oczekiwano końca."

No!  :zly: :zly: :zly: Jak nie chcecie mi wierzyc to teraz czytajcie :D

gatka2804

Ostatnio, bedac w poradni u chirurga, jak przystalo na nasz piekny i uroczy NFZ, oczekiwanie sie przedluzalo, tablica ogloszen zostala przeze mnie przeczytana od deski do deski, w telefonie porzadek w sms-ach i spisie telefonow juz zdazylam porobic, zapoznalam sie ze wszystkimi twarzami chorych dookola - uznalam ze czas wziac cos do czytania do reki. Zwykle nie mam zwyczaju kupowac takiej prasy ale padlo na Przekroj. A tam prosze! Calkiem w temacie o czytaniu ciekawy artykul.

Polecam:
http://www.przekroj.pl/publicystyka_kurkiewicz_artykul,4382.html

zwierzatko_mojej_mamy

gatka2804  :rotfl: :rotfl: :rotfl: swietne ;D

"Za gruba, rozumiesz???" :D

www.annawilk.pl