co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ddu

Cytat: malutenka w 10 Lut 2026, 21:38:31Słuchałam ostatnio audiobooka "Pomoc domowa", film ma być albo już jest ale matkooo jakie to przewidywalne. Po pierwszych rozdziałach wiedziałam jak się skończy, nic mnie nie ruszyło, odtwórcze strasznie.

widziałam film,
jest ok.
ja dałam się złapać na początku ;) ale fajnie pokazuje schematy, daje argumentyy do dyskusji, jak to się dzieje, że ci biali bogaci faceci kumplowali się z Epsteinem i jak to mozliwe, że dziewczyny w to szły.

w USa na do kina poszły jakieś rekordowe tłumy

ddu

Cytat: wrobelek0403 w 06 Lut 2026, 14:37:55Zaczełam się zastanawiać, czy to jakiś poblazliwy przytyk w stosunku do ludzi czytajacych książki bez "odpowiedniej do wieku głebi"  :rotfl:

:D
nie, ale Hela się zaczytywała ostatnio w takich książkach o wyborach księżniczek ;)
dużo fabuły, tła zerżniete z Igrzysk śmierci
przeczytałam, bo chcialam jej przyjemnosc zrobić, czyta się szybko, nawet jak człowiek jest zmęczony, ale... nuda straszna
mysle, że to jest typowa książka dla zakochanych nastolatek ;)

ddu

Cytat: jo_miekka w 09 Lut 2026, 15:59:06Ja ciągle nie lubię nie kończyć książek. Ale juz się tak nie biczuję.
@wrobelek0403 apropos Repatrlandu - czy Ty czytałas 1945 Grzebałkowskiej? To jest cudowna książka!

ja zostawiłam po 200 stronach!!! Demona Copperheada
ale odkłądałam tę książke co kilka stron i scrollowałam, aż mnie ciało bolało
uznałam, że nie ma co się tak sresować książką. koniec.

malutenka

Cytat: ddu w 18 Lut 2026, 09:26:09widziałam film,
jest ok.
ja dałam się złapać na początku ;) ale fajnie pokazuje schematy, daje argumentyy do dyskusji, jak to się dzieje, że ci biali bogaci faceci kumplowali się z Epsteinem i jak to mozliwe, że dziewczyny w to szły.

w USa na do kina poszły jakieś rekordowe tłumy

ja raz do roku jak mi nie podchodzi nic do czytania to biorę te głośne thrillery i stąd wiem że musi być twist i spodziewam się jaki. Jak ktoś mało takich rzeczy znał to mu się spodoba.

A Rywalki znam  :rotfl:

ddu

margareta

Ostatnia zapałka - bardzo, bardzo polecam. Dawno nie czytałam książki, która by mnie tak wciągnęła i tak zaskoczyła.

jo_miekka

Cytat: Justynna w 03 Kwi 2026, 17:55:42Jenny Erpenbeck "Kairos". Polecam.
O, cieszę się, że komuś też się podobało.
Przeczytałam potem jeszcze "Opowieść o starym dziecku", ale to już zupełnie inny klimat.

Teraz czytam "Wojenkę" Grzebałkowskiej i jest świetna, jak wszystko, czego się tknie!

Justynna

Cytat: jo_miekka w 24 Kwi 2026, 08:59:21O, cieszę się, że komuś też się podobało.
Przeczytałam potem jeszcze "Opowieść o starym dziecku", ale to już zupełnie inny klimat.

Teraz czytam "Wojenkę" Grzebałkowskiej i jest świetna, jak wszystko, czego się tknie!
"Wojenkę" miałam kiedyś z biblioteki, ale nie wyrobiłam się w terminie i nie przeczytałam i oddałam z zamieram wypożyczenia jej wkrótce. Dobrze, że mi przypomniałaś o niej.

Justynna

Choć mam spory stos książek do przeczytania i tylko czasu mało, zwłaszcza jak ruszył sezon ogrodowy 😁

fasolka1980

ja muszę coś do samolotu ogarnąć, po południu ruszam do biblioteki, dzięki za polecajki!