co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

mobka

martullek

i ja poproszę: martullek@poczta.onet.pl

w zamian mogę się podzielić tym co mam:
Światło, którego nie widać
Syn
Beksińscy.Portret podwójny
Rezydencja
Szczygieł
Blackout
Aleja tajemnic
W obronie innych
Ginekolodzy
Prawda o dziewczynie
Dziewczyna z pociągu

golinda

Cytat: martullek w 07 Sty 2017, 12:11:41w zamian mogę się podzielić tym co mam:
Światło, którego nie widać

to ja to poproszę, bo właśnie miałam kupić
ola.kossowska@wp.pl

zaraz prześlę swoje

salsa

to ja też poproszę
golinda wyślesz do mnie to wszystko (to co sobie zaklepalas tez ;) )
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

Jeszcze mam trochę science-fiction i fantasy, bo mąż czyta

salsa

golinda:party: :party:
dzięki !

a co masz fantasty? masz Pan Lodowego Ogrodu?

golinda

salsa

mam diune ale mi nie podeszło. ja nie jestem wielka fanka gatunku, ale czasem ktoś mi poleci cos naprawdę dobrego i wtedy od czasu do czasu chętnie przeczytam

malutenka

Cytat: salsa w 09 Sty 2017, 10:45:23
mam diune ale mi nie podeszło. ja nie jestem wielka fanka gatunku, ale czasem ktoś mi poleci cos naprawdę dobrego i wtedy od czasu do czasu chętnie przeczytam

Spróbuj Hyperiona.

martullek

golinda wysłałam :)

i dziękuję za wysłane mi

elve

Cytat: golinda w 09 Sty 2017, 10:34:47Jeszcze mam trochę science-fiction i fantasy, bo mąż czyta
A co masz?

glupio mi bo ja nie mam sie czym podzielić :blush:

golinda

mam jeszcze "Dwór czerwonego cara" - Montefiore - jeśli ktoś naprawdę lubi historię i okres stalinizmu, kawał dobrej książki, długa, prawie 1000 stron ;)
i "Sowietów" Zychowicza - to dużo lżej napisana książka, składa się z wywiadów z historykami (również z Montefiore'em) i felietonów. Bardzo interesująca!
i mam "Mercedes Benz" Huellego

wrobelek0403

zaczełam te Saszeńke i nie moge sie wciagnąc, wkurza mnie głowna bohaterka lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

no wlasnie sama nie wiem, wychuchana panienka kreująca sie na bohaterke :crazy: no, ale mało przeczytałam, do przesłuchania doszłam tylko.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 10 Sty 2017, 08:57:43
no wlasnie sama nie wiem, wychuchana panienka kreująca sie na bohaterke :crazy: no, ale mało przeczytałam, do przesłuchania doszłam tylko.
ach!!!!!!!!!! to mi przypomniało, że dawno nie byłysmy u armady, a tam dwa nowe odcinki!!!!!!! jaka radość!!!!!!!!! wiedziałam, że to będzie boski dzień!!!!!!! :D

http://niezatapialna-armada.blogspot.com/2016/12/324-sztorm-i-drag-czyli-burza.html
http://niezatapialna-armada.blogspot.com/2017/01/325-don-rauleone-czyli-wielki-bal-u.html
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

wrobelek0403

nie przekonuje mnie, dla mnie nie jest autentyczna (na razie).

golinda

ale takich kobiet w historii było mnóstwo
to właśnie cechuje powieści Montefiore - niby fikcja, ale silnie zahacza o fakty.
dalej jeszcze bardziej pokręcone są jej losy. i mogą dziwić i szokować, o ile nie zna się historii stalinizmu. niestety.... takie rzeczy się działy, przykładów jest wiele.

wrobelek0403

mobka

Mroza najnowszego czytam, ale żeby to było polskie House of Cards....

wrobelek0403

zaczełam czytać Chyłke Mroza i ... no mam mieszane uczucia. Głowna bohaterka już mnie irytuje. Ja chyba nie powinnam czytać ksiązek prawniczych lol Co innego obcesowy policjant, a co innego adwokat aspirująca do klasy sredniej, która jest po prostu chamska ;)