co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

jestynka i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

Cytat: wrobelek0403 w 26 Lis 2014, 13:53:09
ostatnio wciągam to :D

http://www.sklep.kacperryx.pl/mariusz_wollny_kacper_ryx_komplet.html?gclid=CJKz2_anmMICFUrpwgodU2EAAQ

zagadka, sensacja, kawal historii i opisy XVI-wiecznego Krakowa :D miodzio :D
cieszę się, ze mogłam Cię uraczyć czymś fajnym, tak jak Ty uraczyłaś mnie Dorą :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

Cytat: sputnik w 26 Lis 2014, 13:56:23Jeszcze są Krwawe Jutrznie, o synu Kacpra :).
ooo, nie wiedziałam ! dzieki !!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

Cytat: salsa w 26 Lis 2014, 15:56:26cieszę się, ze mogłam Cię uraczyć czymś fajnym, tak jak Ty uraczyłaś mnie Dorą

dziekowac, dziekowac :D

nionczka

Ja w szpitalu przeczytałam:
Balladyny i romanse,
Morfinę,
Zycie na wsi
Macierzyństwo non fiction
i coś jeszcze na kindle'u, ale nie pamiętam co ;-)

A wczoraj przeczytałam Dziecko bez kosztów

callja

Cytat: wrobelek0403 w 26 Lis 2014, 13:53:09zagadka, sensacja, kawal historii i opisy XVI-wiecznego Krakowa
Mówisz, że fajne?? Muszę się zainteresować, bo to moje klimaty :D
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

callja

Hmmm, Druona uwielbiam, podobnie jak Gravesa, lubię historię (będę wyłapywać nieścisłości lol ), więc zusammen do kupy raczej powinno być w moim guście :D
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

malutenka

Pochłonęłam nowego Kinga, dosłownie, nie mogłam się oderwać. Trzyma formę! Poza tym kupiłam pakiet horrorowy na Bookrage - Orbitowski jak zwykle dobrze, Kazimierz Kyrcz Jr. no cóż, nie jest to książka najwyższych lotów, ale takich "horrorów" mogłabym na pęczki, to jest dobre do czytania w komunikacji miejskiej, szybko, przyjemnie i nic poza tym. No i jeszcze w pakiecie była "Carmilla" nad która zarykiwałam się ze śmiechu.
A dla odmiany dziś zamówiłam sobie na bonito "Podglądając innego.  Polscy trawelebryci w Ameryce Łacińskiej"

magdalinska

kupilam dzisiaj dwie pierwsze dory, ale musze najpierw przeczytac dwie ksiazki pozyczone. w empiku chcieli mnie oszukac na 3zl, dziady. zamowie sobie jeszcze 3szt miloszewskiego i cukiernie pod amorem

nionczka

Cytat: jo_miekka w 30 Lis 2014, 15:55:55
I jak znajdujesz?

Nie wiem. Mam mieszane uczucia. Zupełnie nie moja tematyka, mam alergię na mundurowych, uciekam od tematów wojennych. Ciekawe było dla mnie czytanie historii o tym jak osobista sytuacja może się mieszać z polityką. Od razu sobie wyobraziłam jakby nasza rodzina odnalazła się w jakimś europejskim konflikcie. A tak w ogóle to sięgnęłam po książkę, bo ojciec bohatera mieszka w kamienicy, w której pracuję :-). Dobrze mi się to czytało, a to dla mnie w lekturze prawie najważniejsze.
Na pewno nie mam wrażenia wyrzuconych pieniędzy ani straconego czasu. Czyli na +!

jo_miekka

No właśnie ja miałam czytać, miałam czytać i nie zaczęłam nawet. Bo w międzyczasie moja Sis się za to wzięła i właśnie stwierdziła, że męcząca narracja. I uległam opinii. Zła jestem, bo nie lubię tak, ale jakoś się już zebrać nie mogę.
W ogóle mało czytam ostatnio.
Teraz się wzięłam za Knausgarda, ale też nie wiem, czy zmęczę. Mam do nadrobienia mnóstwo.

nionczka

Jo_miekka, nie uprzedzaj się. Ja w ogóle staram się nie słuchać negatywnych opinii. Pozytywne mogą być zachętą i warto je zweryfikować, ale negatywne potrafią człowieka skutecznie zniechęcić. Wiem, że opinia siostry to jednak coś innego, sama też ufam swojej, ale widzę, ze czasem są rozbiezności i te same rzeczy potrafimy inaczej odbierać. Moze to też jest kwestia momentu kiedy coś czytamy/oglądamy, ale czasem się nie zgadzamy :-)

jo_miekka

No wiem. Ja mam trzy osoby, którym opiniom ufam w tej kwestii. No i tu właśnie były rozbieżne. Pożyczę znów, to się przekonam może. Na razie Knausgard.

szelma

Właśnie skończyłam dziś Bezcennego Miłoszewskiego. Baaaaaardzo fajne :D I w głównej roli moja wyobraźnia widziała sputnika, haha :D

Przeczytałam też ostatnio The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer - świetnie napisane, czyta się szybko jak kryminał, a dużo można się dowiedzieć. Teraz na tapecie mam książkę o łamaniu szyfrów i o twierdzeniu Fermata.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

jo_miekka

Miloszewski jest ok, chociaż Uwikłanie było najlepsze a później niestety już nie trzyma poziomu moim zdaniem. No ale i tak całkiem całkiem.

szelma

Bezcenny w zupełnie innym klimacie niż Szacki. A z kryminałów polecam Katarzynę Bondę - Pochłaniacz fajny i Tylko umarli nie kłamią (też o profilerze).

jusia

Ja zaczęłam Morfine i stanęłam,bardzo mnie zmeczyla:(
W ogóle ostatnio mam dużo zaległości,w czytaniu również:( Skończyłam biografię Korczaka teraz zaczynam Kapuścińskiego,muszę odpocząć od Dory;)
Muszę się stwierdzić,że w 2014 nie kupiłam żadnej książki:( było to świadome,ostatnimiennie laty nakupowalam tyle,że wyczytuje starocie,po drugie szkoda mi pieniedzy na to do czego już ponownie nie wrócę:(
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

golinda

czy ktoś może posiada Miasteczko Middlemarch?!?

szelma

Oryginał jest w domenie publicznej, ale pewnie tłumaczenie Cię interesuje?