co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

tiliam

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Ależ mnie zirytowała Fusun z "Muzeum Niewinności"! W końcu, po kilkuset stronach, kiedy wreszcie jest z Kemalem, powoduje wypadek i rozbija się na drzewie!

tiliam

Inferno Dana Browna - mnie sie podobało, ale ja lubie jego książki ;)

Dodany tekst: śro, 16 paź 2013, 08:13:20

Zabieram sie teraz z Grę Endera - chcę przeczytać przed filmem, a ma być w listopadzie

jusia

Przeczytałam "Dom Augusty" Majgull Axelsson, przejmująca książka, teraz zaczęłam czytać jej "Drogę do piekła" chyba muszę sobie zrobić przerwę, bo bardzo poruszające są te książki, ale absolutnie polecam, świetnie napisane i dają do myślenia, oj i to bardzo
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

iksa_nl

Wlasnie skonczylam Chodorkowskiego "Wiezien Putina" (ciesze sie, ze mieszkam w troche bardziej normalnym kraju) no a teraz cos lzejszego od tej lektury: S.Simons "Serge Gainsbourg"

ddu

Cytat: tiliam w 16 Paź 2013, 09:12:40Zabieram sie teraz z Grę Endera - chcę przeczytać przed filmem, a ma być w listopadzie

uważaj!!!!

czytałam to ze 20 razy
to jest książka, kt. kiedy się zaczyna... czytam ją, chodząc po herbatę i do toalety

boję się filmu

a ja dorwałam się do Gry o Tron. w tej chwili nie jestem w stanie skoncentrować się na poważnej literaturze.
Tolkien to nie jest, ale czyta się świetnie

Dodany tekst: 30 Paź 2013, 16:10:49

Cytat: iksa_nl w 30 Paź 2013, 13:40:10no a teraz cos lzejszego od tej lektury: S.Simons "Serge Gainsbourg"
znasz jego piosenki?
czytałam trochę... "beznamiętnie", bo nie znam w ogóle jego twórczości
świadectwo czasu, niesamowita osobowość, ale wolę biografie osób, których życie, twórczość mówi mi więcej

fasolka1980

Cytat: sputnik w 30 Paź 2013, 16:14:51A teraz czytam po długiej przerwie ponownie "Autostopem przez Galaktykę", klasyk Cheesy

oj klasyk :)

w pracy magisterskiej ja nawet umiesciłam :D

malutenka

Cytat: sputnik w 30 Paź 2013, 16:14:51A teraz czytam po długiej przerwie ponownie "Autostopem przez Galaktykę",
A ręcznik masz? :D
Ja sobie nabyłam "Ocean na końcu drogi" Gaimana i jest cudowny i wspaniały, tylko mało go strasznie :)

szelma

Też uwielbiam Hitchhiker's Guide :D I polecam Dirk Gently's Holistic Detective Agency - pięknie absurdalno-surrealistyczne :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 31 Paź 2013, 09:50:05a ja czekam na premiere i mam nadzieje, ze sie nie zawiode
Ja nie czekam, bo czuję po kościach, że zawiodę się tak, jak przy nowych "Achajach" Ziemiańskiego. Szczególnie, że autorzy ten sam typ :/

wrobelek0403

malutenka łamiesz mi serce, do trylogii husyckiej i wiedzmina wracam do tej pory, ech...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Ja po prostu wolę nie czekać z niecierpliwością, bo już czekałam.

wrobelek0403

hmmm, w sumie jak kupie ksiazke za 4 dychy i sie rozczaruje, to bede bardzo zła :/

to moze lepiej sie nie nastawiac :D

rudasekawf

Dostałam od T. Inferno, uwielbiam książki Dana Browna, więc liczę, że i ta będzie świetna.

mada1981

rudasek, czytaj, czytaj
ja już zaliczyłam i w sumie nie zawiodłam się na Brownie, książka bardzo w jego stylu

szelma

Cytat: ddu w 30 Paź 2013, 16:09:12a ja dorwałam się do Gry o Tron. w tej chwili nie jestem w stanie skoncentrować się na poważnej literaturze.
Tolkien to nie jest, ale czyta się świetnie

Tolkien jest poważniejszy, ale Gra jest świetna :D Wciąg  jak hoho. I pozostawia potem taką straszną czytelniczą pustkę ;) Po skończeniu przez miesiąc czytałam tylko gazety i magazyny, bo nie mogłam się za żadną książkę zabrać :D

malutenka

Cytat: rudasekawf w 05 Lis 2013, 09:56:34Dostałam od T. Inferno, uwielbiam książki Dana Browna, więc liczę, że i ta będzie świetna.
o jestem dwie książki Browna do tyłu :)
Ja przeczytałam wczoraj "Baba i góry. Zapiski z wypraw" -  książka jest urocza :)
A dziś wieczór zaczynam nowego Kinga :D

szelma

Ja przeczytałam pierwsza książkę Browna i nie powtórzę juz tego błędu :D

salsa

Cytat: szelma w 05 Lis 2013, 18:14:45
Ja przeczytałam pierwsza książkę Browna i nie powtórzę juz tego błędu :D
szelma :D mam to samo przeczucie względem siebie  :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jusia

Cytat: salsa w 06 Lis 2013, 00:25:53
szelma :D mam to samo przeczucie względem siebie  :P
ja też : D
mijam szerokim łukiem ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

rudasekawf

Cytat: malutenka w 05 Lis 2013, 18:12:56o jestem dwie książki Browna do tyłu Smiley
koniecznie trzeba nadrobić :)

Cytat: szelma w 05 Lis 2013, 18:14:45Ja przeczytałam pierwsza książkę Browna i nie powtórzę juz tego błędu Cheesy

Cytat: salsa w 06 Lis 2013, 00:25:53szelma Cheesy mam to samo przeczucie względem siebie  Tongue

Cytat: jusia w 06 Lis 2013, 00:28:41ja też : D
mijam szerokim łukiem

Nie lubicie takiego stylu pisania, całej otoczki wokół tych książek, czy po prostu się Wam nie podobały i już? Serio mnie to ciekawi, bo raczej ludzie wypowiadają się jeśli nie dobrze, lub bardzo dobrze, to chociaż neutralnie.

salsa

Ruda całość - a zwłaszcza styl pisania, język , dialogi ,styl opowiadania ,sama ta historia która była mocno naciagana
Dla mnie Ogólny odbiór jest slaby

To po prostu w moim odczuciu słaba literatura,książka była co najwyżej z kategorii "pociagowej"

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)