co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

jo_miekka

rudasekawf

Słyszałam kilka razy świetne opinie o "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy" i druga część "Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy" Argov Sherry. Czytałyście może?

Opis i opnie wydają się zachęcające.

martullek

na wakacjach przeczytałam: "Kamieniarz" Lackberg i "Wiek cudów" Karen Thompson

inkageo

Cytat: rudasekawf w 07 Paź 2012, 09:14:44Słyszałam kilka razy świetne opinie o "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy"
Ja to dostałam na urodziny od Zwierza i Su :D Fajna!
Imagine there is no hate

rudasekawf

Cytat: inkageo w 07 Paź 2012, 20:21:14Ja to dostałam na urodziny od Zwierza i Su Cheesy Fajna!
koniecznie chcę wypożyczyć, jesli będzie fajna to na prezent kupię siorze lub mamie

jo_miekka

Eshkol Nevo, "Do następnych mistrzostw"

Okładka sugeruje jakąś literaturę młodzieżową, a to super powieść o czwórce przyjaciół z Izraela. Polecam!

goga

jest nowa Chmielewska - "Krwawa zemsta" - czytała któraś?
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

Chmielewskiej nie czytałam, ale zastanawiam sie nad Musierowicz. choc bardziej chyba z sentymentu, bo same wiecie, te nowe czesci to cien dawnej Jezycjady ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sonja

Z moich wakacyjnych lektur polecam Pacjentów J. Thorwalda (czyta się jak dobry kryminał) oraz Gorzkie cytryny Cypru L. Durella - tym, którzy byli, wybierają się albo po prostu lubią południowe klimaty (wyjątkowo malownicza książka, świetne poczucie humoru autora).

Ja nową Musierowiczową pewnie kupię i przeczytam, z sentymentu.

malutenka

Cytat: sonja w 09 Paź 2012, 10:37:29z sentymentu
Ja pewnie też, cena mnie nie przekonuje trochę, prawie 4 dychy :crazy:
A aktualnie czytam 'Christine' Kinga po raz nie wiem który, wciąga.

Justynna

malutenka, rany, jak ja dawno nie czytałam Kinga. W liceum się zaczytywałam ;) "Sklepik z marzeniami" to jedna z moich ulubionych.

malutenka

Ja takw racam od czasu do czasu, to sa ksiązki, które można czytać po kilka razy i się nie nudzą :) Moja ulubiona to 'Bastion', ale to jest cegła do czytania w domu, bo do torebki za ciężka :D

szelma

Dostałam urodzinową paczkę od rodziców, a w paczce McDusię Musierowicz. Łyknęłam oczywiście szybciutko. Faaaaaaajna :) Taka fajnie w starym stylu Musierowicz w sumie. Motyw książek od Dmuchawca był fajny i Pyziak wredot. Podobała mi się :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Justynna

Cytat: szelma w 23 Paź 2012, 13:21:25
Dostałam urodzinową paczkę od rodziców, a w paczce McDusię Musierowicz. Łyknęłam oczywiście szybciutko. Faaaaaaajna :) Taka fajnie w starym stylu Musierowicz w sumie. Motyw książek od Dmuchawca był fajny i Pyziak wredot. Podobała mi się :)
O to super! Polewam za zachęcającą recenzję  :beer:

golinda

Cytat: Justynna w 20 Paź 2012, 10:56:43"Sklepik z marzeniami" to jedna z moich ulubionych.

:highfive:

czytałaś Rose Madder?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 23 Paź 2012, 13:21:25
nie wiedzialam, ze juz jest :D czyli wiem, co przeczytam dzisiaj w wannie :D senkju :D nie wiem, czy pyziaka zdzierze, skoro wredot znowu :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

goga

McDusia

dostałam od mamusi mojej, przeczytałam zaraz oczywizda ;) i po koszmarnych i druzgocących recenzjach na forum Musierowicz spodziewałam się okropnego gniota, ale nie było najgorzej - owszem - pewne elementy denerwujące - ale ogólne wrażenie pozytywne :)   
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)