co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

mary

Dziewczyny, co warto wziąć na 2tyg. wakacje z dzieckiem (czyli coś łatwego w odbiorze, bo wiadomo, czytanie będzie przerywane i poziom skupienia pewnie też nie za wysoki)? Tak sobie myślałam, że w sumie nie czytałam nic Joanny Chmielewskiej - możecie polecić coś konkretnego? A może innego autora?

szelma

Przejrzyj ostatnich pare stron wątku - znajdziesz duzo propozycji. Konkretne tytuły Chmielewskiej tez juz sie pojawiły.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

malutenka

Cytat: nionczka w 18 Wrz 2012, 21:43:10ja czytam tylko własne, bo nei nadaję się na klienta biblioteki. jestem z tych wyklętych czytelników, na których nie działają nawet kary. Więc dla dobra ludzkości czytam tylko własne.
Nionczka :highfive: Mam wilczy bilet do bibliotek :D
A czytam teraz "Przenośne drzwi" Toma Holta

mary

Cytat: szelma w 19 Wrz 2012, 13:02:25Przejrzyj ostatnich pare stron wątku - znajdziesz duzo propozycji. Konkretne tytuły Chmielewskiej tez juz sie pojawiły.

właśnie przeglądam. Na razie znalazłam jeden tytuł Wielki Diament, ale czytam dalej wstecz, więc pewnie znajdę więcej.
Zapisałam też sobie Somoza polecanego przez Nionczkę, ciekawe jak tam zaopatrzenie naszej biblioteki?

szelma

Wszystko czerwone, Wielki diament cz. II, Wszyscy jestesmy podejrzani, Klin, Romans wszech czasów, Krokodyl z kraju Karoliny, Całe zdanie nieboszczyka (uwielbiam :D ), Upiorny legat, seria o Janeczce i Pawełku (bardziej młodzieżowa, ale też lubię - Nawiedzony dom jest przeboski) oraz o Okrętce i Teresce, Lądowanie w Garwolinie (nigdy się tak nie śmiałam przy książce). Lubię też Najstarszą prawnuczkę, Przeklętą barierę, Harpie, Krowę niebiańską i Lesia z pochodnymi ;)

mary

Justynna

szelma,
Cytat: szelma w 19 Wrz 2012, 13:02:46
Wszyscy jestesmy podejrzani, Klin, Romans wszech czasów, Krokodyl z kraju Karoliny, Całe zdanie nieboszczyka
Teraz z tych coś sobie wybiorę i "odświeżę" :D

szelma

Lubię te typowo Joannowe :D Ogólnie to większość lubię - tak do 2000 r. ;)

mary

wrobelek0403

mary_popins wez sobie Kuzynki, Dziedziczki i Księzniczkę Pilipiuka. Lekkie, zabawne, troche fantasy :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Polecam tez kryminały Ryszarda Ćwirleja - Upiory spacerują nad Warta, Trzynasty dzień tygodnia, Ręczną robotę i Mocne uderzenie.

mary

dzięki laski! mam już zrobioną dłuuugą listę do biblioteki ;)

jo_miekka

Niezły był ten Mankell!

Teraz mega czytadło Charlotte Link "Dom sióstr" - trochę sagi rodzinnej, trochę psychodramatu. Wciąga a stron 650 :D

margareta

jo_miekka

Ja nie wiem, czy polecam. Ale czyta się przyjemnie ;)

jo_miekka

Joh Irving, Małżeństwo wagi półśredniej. Podoba mi się. Zapomniałam o Irvingu w ogóle.

malutenka

nionczka

Wzięłam się za Irvinga, bo 3 Somozach i Gretkowskiej. Kupiłam coś z Twisted River w tytule. Fajne. Grube jak diabli, ale czyta się szybko. Swietna lektura do autobusu o 6.50

wrobelek0403

ja jestem monotematyczna ostatnio :D "wołanie w górach" M. Jagiełły. opowiesc o wyprawach TOPRu.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

Cytat: Justynna w 01 Paź 2012, 18:27:46
Jose Saramago "Miasto ślepców"

Oooooo! Jedna z moich top of the top.

Ja nudno - kolejna Ch. Link, Echo winy.

Justynna

Cytat: jo_miekka w 02 Paź 2012, 13:46:14
Oooooo! Jedna z moich top of the top.
Już po kilkunastu stronach czułam, że to jest TO! Czytam z przyjemnością, tylko czasu mało na czytanie.
Takie książki lubię :)

malutenka

"Horror Show" Orbitowskiego. Czekam na nowego Gordona Dahlqista, ciągle zmieniają datę premiery :crying: