co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

wrobelek0403

Cytat: golinda w 07 Wrz 2012, 21:58:46
kiedy wy macie czas na to czytanie?

czy wy na poczcie pracujecie, czy gdzie?!?!?!?!??!?!

a roznie, najczesciej w lózku, przed pojsciem spac, albo jak mam wolne popoludnie w weekend :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Cytat: golinda w 07 Wrz 2012, 22:58:46kiedy wy macie czas na to czytanie?
jak mam zmianę popołudniowa to mam spokój w pracy, zero roboty to czytam. w łóżku przed snem czytam. Jak mam wole popołudnie to też czytam.

A dziś kupiłam sobie Deavera 'Rozbite okno' :)

tiliam

Cytat: magoo w 04 Wrz 2012, 18:13:46so
Cytat: magoo w 04 Wrz 2012, 17:13:46
tiliam :D
a podoba Ci sie chociaż?

podobała mi się!

Dodany tekst: 12 Wrz 2012, 16:08:09

latem to często siadałam w fotelu bujanym na tarazie  i czytałam
ale to w weekendy

w tygodnoiu czytam często wieczorami, jak mąż akurat gra :P

jo_miekka

"Muzyka dla kameleonów" T. Capote - podobało się, ale mi opowiadania słabo idą
Teraz czytam "Piątą kobietę" - mój pierwszy Mankell. Nie powiem, wciągające.

szelma

Ja skończyłam ostatnio The Complete Short Stories Roalda Dahla, a teraz czytam La mujer de las nueve lunas - taka tam powieść o Hildegardzie z Bingen, służy mi do niezpominania hiszpańskiego ;)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

nionczka

kochana, w autobusie. Jak się dojeżdza do pracy przez całą Wawę, to się czyta.

Dodany tekst: 13 Wrz 2012, 19:39:12

ja się teraz zaczytuję w Somozie. Wcześniej nie tykałam, bo jeden z ulubionych autorów męża. A on ma spaczony gust. Okazuje się, że jednak nie do końca. Czytam już 3 powieść jego, a widzę, że cała półka jeszcze czeka.

Znikająca Dafne, polecam!

Justynna

Cytat: nionczka w 13 Wrz 2012, 19:36:38
kochana, w autobusie. Jak się dojeżdza do pracy przez całą Wawę, to się czyta.
Też czytałam w autobusie, ale teraz jeżdżę do pracy samochodem. Szybciej na miejscu, ale mniej książek czytam :(

wrobelek0403

widze, ze same mądre ksiazki czytacie, to ja sie wyłamie :D Wampir z M-3 Pilipiuka, niezłe i mozna sie posmiac :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 13 Wrz 2012, 22:51:35Wampir z M-3 Pilipiuka, niezłe i mozna sie posmiac
jest to mocarne, szczególnie babcia :D na dokładkę proponuję 'Wampira z przypadku' Kseni Basztowej.

Norka

Cytat: wrobelek0403 w 13 Wrz 2012, 22:51:35widze, ze same mądre ksiazki czytacie, to ja sie wyłamie  Wampir z M-3 Pilipiuka
Ej, co masz do Pilipiuka? :P

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 13 Wrz 2012, 21:57:16
jest to mocarne, szczególnie babcia :D na dokładkę proponuję 'Wampira z przypadku' Kseni Basztowej.

:beer: babcia Anastazja rulez lol lol

Dodany tekst: 13 Wrz 2012, 22:08:04

Cytat: Norka w 13 Wrz 2012, 22:00:49
Ej, co masz do Pilipiuka? :P

no wiesz, Kapuscinski to to nie jest, ale ja uwielbiam :D

magoo

tez sie wyłamię: "Nie mów nikomu" Harlana Cobena

wrobelek0403

Cytat: Norka w 13 Wrz 2012, 22:55:08
Ja za Kapuścińskim nie przepadam, może dlatego ;)

heheh, ja czytalam tylko Heban i to w liceum, do reszty jakos nie moge sie zabrac, choc u rodzicow cały zestaw. zawsze mam cos ciekawszego :D

Justynna

Cytat: Norka w 14 Wrz 2012, 14:33:00
O to to :rotfl: :beer:

To chyba oczywiste, że domowych (własnościowych) książek się nie  czyta, bo to te, które "są i czekają" ;D

vobi

Norka

Cytat: Justynna w 14 Wrz 2012, 15:42:26To chyba oczywiste, że domowych (własnościowych) książek się nie  czyta, bo to te, które "są i czekają"
Ja mam na półkach tylko te, które czytałam i do których wracam - na resztę szkoda mi miejsca ;D Jak mam ochotę coś przeczytać to zaczynam od recenzji i często mi przechodzi :P

Justynna

Cytat: Norka w 14 Wrz 2012, 15:08:22
Ja mam na półkach tylko te, które czytałam i do których wracam - na resztę szkoda mi miejsca ;D Jak mam ochotę coś przeczytać to zaczynam od recenzji i często mi przechodzi :P
Często mam tak, że kupuję sobie książkę, która mi się spodobała, zachwyciła, którą polubiłam. I tylko od czasu do czasu coś nieczytanego. Ale zawsze czytam pierwsze w kolejności te z biblioteki, a te moje leżą i leżą ;D

Norka

Cytat: Justynna w 14 Wrz 2012, 16:12:55Ale zawsze czytam pierwsze w kolejności te z biblioteki
Kolejność bardzo szlachetna, aż ci poleję :beer: Zdarzało się, że miesiącami czekałam na jakąś książkę, bo ktoś nie mógł skończyć i nawet kary miał w nosie :(

wrobelek0403

Cytat: Justynna w 14 Wrz 2012, 14:42:26
To chyba oczywiste, że domowych (własnościowych) książek się nie  czyta, bo to te, które "są i czekają" ;D

a nie, to chodziło raczej o "poziom ciekawosci" :D :D

nionczka

A ja czytam tylko własne, bo nei nadaję się na klienta biblioteki. jestem z tych wyklętych czytelników, na których nie działają nawet kary. Więc dla dobra ludzkości czytam tylko własne. Zresztą na półkach lubię mieć wszystko przeczytane.