co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

golinda

Cytat: aja w 26 Kwi 2012, 00:48:39wiec moze teraz coś przyjemnijeszego

to może horrory Kinga? ;)

"Sklepik z marzeniami" jest super!

szelma

W sumie z ostatnio przeczytanych książek to najprzyjemniejsze były kryminały Ćwirleja - dawno się tak nie usmiałam przy książce :D. Boski jest - mam nadzieję, że niedługo znowu coś napisze.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

szelma

Chyba nigdy mi się nie zdarzyło dać sobie spokój w połowie książki, ale z tym Fuentesem nie zdzierżyłam i odłożyłam. Niech spada na drzewo.

malutenka

Czytam 'Opowieść Zombilijną' :rotfl:
Cytat: golinda w 26 Kwi 2012, 09:54:16to może horrory Kinga? "Sklepik z marzeniami" jest super!
Golinda, a czytałas 'Dallas 63'? Ja się nie mogłam oderwać!

jestynka

Cytat: Justynna w 27 Kwi 2012, 10:56:53
szelma, też muszę dokończyć książkę, choćby była strasznie nuda ;D

wyrozumiała jesteś,ja daje książce szanse przez pierwsze 20 stron, jak mnie nie wciągnie to biorę inną
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: jestynka w 27 Kwi 2012, 16:35:51
wyrozumiała jesteś,ja daje książce szanse przez pierwsze 20 stron, jak mnie nie wciągnie to biorę inną
nawet lektury szkolne prawie wszystkie przeczytałam. Prawie, bo w podstawówce nie skończyłam "Uczniów Spartakusa" oraz drugiego tomu "Krzyżaków" :D A w liceum to chyba wszystkie przeczytałam ;D

jestynka

ja nie zdzierżyłam "Puc Bursztyn i goście", to była pierwsza ksiązka którą odrzuciłam,a potem poszło to z górki :D

Dodany tekst: 27 Kwi 2012, 16:53:39

ja nie zdzierżyłam "Puc Bursztyn i goście", to była pierwsza ksiązka którą odrzuciłam,a potem poszło to z górki :D

Justynna

Cytat: jestynka w 27 Kwi 2012, 16:53:35
:D

wrobelek0403

Cytat: jestynka w 27 Kwi 2012, 17:53:35"Puc Bursztyn i goście",

powaznie??? ja ją tak lubilam :D teraz bym sobie chetnie przeczytała :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

wrobelek0403

jestynka no czytałam ja z 20 lat temu :D szczegółów nie pamietam, ale pozytywne wrazenie zostało :) moze tez dlatego, ze dziadkowie mieli takie wesole kundle w domu i jak ciotka kiedys przywiozła pekinczyka, to zachowywał sie podobnie do Tiuzdeja lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jusia

"Niemiecki bękart" Lackberg  :thumbup: :thumbup: chyba najlepsza z dotychczas przeczytanych, trzyma napiecie, a najlepsze jest, ze wyjasnienie dopiero na samym koncu, a wczesniej zero domyslow...polecam
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

golinda

Cytat: malutenka w 27 Kwi 2012, 13:34:28Golinda, a czytałas 'Dallas 63'? Ja się nie mogłam oderwać!

a nie :)
no ale na to półrocze mam już książkę lol

mobka

Ja nie przeczytalam do konca tylko Ferdydurke. No nie dalam rady. W pustyni i w puszczy zaczynalam chyba z 5 razy i w koncu przebrnelam.

Zafon mi nei podszedl.

Potrzebuje czegos na urlop. Ze 3 sztuki. Co polecacie?
MAm Cos neibieskiego Griffin, ale obawiam sie, ze dzisiaj przeczytam, a jak nie dzis to jutro, wiec potrzebuje cos specjalnei na wyjazd.

mobka

Jak dla mnie, to z tej listy tylko ewentualnie pierwsza i 3 od konca. Ale dzieki!

szelma

Niezmiennie polecam Ćwirleja. A oprócz tego to moje urlopowe klasyki to zawsze Chmielewska :D.

mika

Cytat: szelma w 30 Kwi 2012, 22:49:58A oprócz tego to moje urlopowe klasyki to zawsze Chmielewska .
moje też :D

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malutenka

Cytat: golinda w 30 Kwi 2012, 14:01:05no ale na to półrocze mam już książkę
Ja zjadłam w tydzień, no ale miałam spokojne popołudniówki w pracy :D

mobka

A wiecie, ze ja Chmielewskiej jeszcze nic nie czytalam? Znaczy sie, kiedys cos zaczelam u rodzicow, ale nei wciagnelo mnei na tyle, zeby zabierac ze soba. Moze i to jest jakies wyjscie :)

didi_loczek

mobka spróbuj J. Chmielewskiej!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ja ją kocham miłością nieskończoną. Pierwszą książką jaką przeczytałam był "Lesio". Rżałam ze śmiechu lol lol lol.

szelma

Ej, no to Chmielewska jak nic :D. Lesio, Klin, Wszyscy jesteśmy podejrzani, Romans wszech czasów, Wszystko czerwone - od zarypania tego jest :D. Tylko bierz te starsze - nowsze to niestety jednak nie to :(. Ja rżałam najbardziej na Lądowaniu w Garwolinie chyba :D.

Angie

skończyłam kwiaty na poddaszu ...
smutna książka  ....

muszę poszukać filmu, bo widziałam go chyba z 15 lat temu ;D