co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

emcia

Cytat: callja w 30 Mar 2012, 21:07:32
Oj, czytałam, wieki temu - klimaty mocno... przerażające. A przede wszystkim - tragicznie smutne :(
świetna

Angie

uwielbiałam film ;D
chyba skuszę się na książkę  :hmm:

ddu

słucham audiobooka Uli dudziak . chyba bez sensu czytać, tylko słuchać, bo śpiewa w trakcie rozdziałów :)

do szpitala, w kt. nie mogę palić światła do czytania, cudowne rozwiązanie

mignon

odkopałam ostatnio Milana Kunderę i teraz czytam "Życie jest gdzie indziej"

iksa_nl

teraz czytam Bernadette McDonald "Ucieczka na szczyt"
wlasciwie to glownie po rekomendacji redaktora Nogasia jakis czas temu no i maz lubi takie.
Musze powiedziec, ze mi sie podoba, ciekawa, wyprawy, pasja, natura czlowieka...no i mozna poznac zwykla historie tych ludzi, inna niz to co slyszalam o nich w wiadomosciach jeszcze jako dzieciak ;) (m.in. Jerzy Kukuczka, Wanda Rutkiewicz, Krzysztof Wielicki, Wojciech Kurtyka).
polecam.

szelma

Cytat: iksa_nl w 05 Kwi 2012, 10:56:12Wojciech Kurtyka

Ha, poznałam osobiście i gdzieś mam kartkę z Himalajów z autografem :).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Cytat: szelma w 05 Kwi 2012, 09:59:03
Ha, poznałam osobiście i gdzieś mam kartkę z Himalajów z autografem :).

ale fajnie :dreaming: ja sobie ucieczke zamierzam nabyc w przyszłym miesiacu :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mobka

Duzo czytacie ;D Mi wychodzi 3-5 ksiazek rocznie. Pocieszam sie, ze i tak wiecej niz przecietny Polak. Choc w tym roku mam juz chyba 4 czy 5 na koncie.

Wlasnei zaczelam Erynie Krajewskiego. I nie wiem co po nim ;D Moze za te kryminaly Lajakiejstam sie wezme ;)

feeling.good

mnie bardzo brakuje czytania. W ciągu dnia Nie mam czasu, a wieczorem zasypian po przyłożeniu głowy do poduszki.

rudasekawf

Cytat: feeling.good w 09 Kwi 2012, 14:51:07mnie bardzo brakuje czytania. W ciągu dnia Nie mam czasu, a wieczorem zasypian po przyłożeniu głowy do poduszki.
Z innych powodów niż Tobie, ale również mi brakuje chwili z książką (beletrystyką). Jeszcze niedawno czytałam trzy, cztery książki w miesiącu, w wakacje więcej, teraz nie miałam książki w ręku od miesiąca, czy dwóch

ishka82

ojj, ja się czytelniczo bardzo zaniedbałam, od narodzin Domi prawie nic nie przeczytałam...nie mam  czasu, ochoty...ale zaczyna mi tego brakować, więc pewnie niebawem wrócę do czytania :) chociaż tyle co niektóre z Was nigdy nie czytałam ;)

malutenka

Ciąg dalszy cen książek.
'Pomnik cesarzowej Achai' Ziemiańskiego 49,9. Popierniczyło ich.

magoo

Cytat: malutenka w 09 Kwi 2012, 20:15:12
Ciąg dalszy cen książek.
'Pomnik cesarzowej Achai' Ziemiańskiego 49,9. Popierniczyło ich.
masakra
dlatego ja ostatnio jak biorę się za jakieś ksiązki, które z założenia przeczytam raz i raczej do nich nie wrocę wybieram ebooka
szkoda mi tyle kasy i miejsca na półce
praktycznie cała Lackberg przeczytałam na ebookach, kupiłam tylko jedną cześć

malutenka

Zrobiło mi się strasznie przykro, bo Achaja to była jedna z pierwszych fantastyk, które przeczytałam, po tylu latach kontynuacja, a tu zonk. Mam trzy poprzednie tomy na półce z cenami co najmniej 20zł niższymi. Będę czekać na używaną na allegro, bo nie potrafię się przemóc i wydać tyle na książkę, którą przeczytam w dwa dni.

ddu

ja bym chętnie jakiegoś ebooka nabyła.
ale ceny są kosmiczne...
po co mi ten czytnik :(

czytam biografię Gainsbourga. fajnie się czyta, lekko, szybko

wrobelek0403

Cytat: magoo w 09 Kwi 2012, 21:18:13ksiązki, które z założenia przeczytam raz i raczej do nich nie wrocę wybieram ebooka
szkoda mi tyle kasy i miejsca na półce

ja szperam na allegro, jakos nie moge sie przekonac do czytania z monitora :knuje:

za to przyuwazyłam całą serie Gry o tron za 200 zł, wiec mam juz zamowienie od siostry :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

ddu

ja dostałam od męża
i lubię go, kiedy hela wymaga, żeby przy niej siedzieć w nocy, mogę czytać
i do pociągu fajnie , kilka książek można zabrać w jednej

suegro

Cytat: suegro w 28 Mar 2012, 22:50:46
Zaczęłam "Kobietę w lustrze", początek ciekawy.

Skończyłam, podobała mi się.

A teraz czytam "Cmentarz w Pradze".
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 10 Kwi 2012, 21:12:30czytam biografię Gainsbourga. fajnie się czyta, lekko, szybko
ja juz chyba cala przejechalam z trojka ;) fajnie sie slucha tez ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jusia

ja tez myslalam o czytniku, tzn. M wlasciwie myslal...ale nie jestem przekonana, ksiazka to ksiazka
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

szelma

Mnie łatwiej znaleźć ciekawe i tanie książki niż ebooki - to mój główny argument przeciw czytnikowi jednak.

A co do Gainsbourga to polecam film - faaaaaajny.

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Justynna

Odnośnie książek, to mam takie jedno małe spostrzeżenie, tytuły na grzbietach powinny być ustawowo drukowane tylko w jedną stronę. Zawsze mnie boli szyja, bo wizycie w bibliotece :D :D :D

zwierzatko_mojej_mamy

ale to wystarczy dobrze ustawic ;D poza tym jak ustawowo w jedna strone to jeszcze ustawowo ustawiac ksiazke na nogach, a nie na glowie :D bo wtedy co Ci z ustawowej strony? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Też jestem za tym, żeby ustawowo, bo jak się ustawi na głowie, to ten znaczek wydawnictwa, co powinien być na dole "pod tytułem", jest na górze i to jest z dupy :P.