co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

Norka

Nie wiem, gdzie wkleić, ale może tu. Krótka animacja o czytelnictwie - ja się wzruszyłam ;)

magoo

Cytat: jusia w 29 Mar 2012, 12:23:26
ja czytam kolejna Lackberg "Niemiecki bękart", strasznie szybko sie te kryminaly czyta...
o tak, ostatnio "księżniczkę z lodu" przeczytałam jednego dnia
w ten weekend planuję "kaznodzieję"

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 29 Mar 2012, 11:52:53zaczełam wczoraj kuzynki Pilipiuka  wciagające
Ale tylko trzy tomy są, co uważam za niesprawiedliwość, bo to mogłoby się tak ładnie ciągnąć... :)
Czytam 'Błazna' Moore'a ponownie, a w drodze do pracy słucham 'Igrzysk Śmierci'. Ciągle miałam wrażenie, że taki temat już był i w końcu sobie przypomniałam, że te Igrzyska to taki 'Wielki Marsz' Kinga.

magdarynka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 30 Mar 2012, 09:39:44Ale tylko trzy tomy są, co uważam za niesprawiedliwość, bo to mogłoby się tak ładnie ciągnąć...

jedną juz prawie przeczytałam, matko jak to wciaga :D :D

malutenka, a czytałas cos Kossakowskiej???? ja mam siewce wiatru i zbieracza burz i strasznie mi sie podobało :D i sie zastanawiam, czy reszta bedzie równie dobra :knuje: np. zakon krańca świata.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Justynna

Jestem w połowie książki Tokarczuk: "Prowadź swój pług przez kości umarłych". Podoba mi się bardzo :)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 30 Mar 2012, 10:44:59malutenka, a czytałas cos Kossakowskiej? ja mam siewce wiatru i zbieracza burz i strasznie mi sie podobało  i sie zastanawiam, czy reszta bedzie równie dobra  np. zakon krańca świata.
Grillbar Galaktyka jest super. Zakon Krańca świata dobry, ale w innym klimacie niż Siewca i pochodne, taki postapokaliptyczny.
Do tej anielskiej serii jeszcze bym ci poleciła taki wcześniejszy zbiór opowiadań Rycerze Królestwa, bo masz tam dużo zdarzeń sprzed Siewcy i bohaterów, którzy później schodzą na drugi plan. Nie znam tych zbiorów opowiadań Kossakowskiej, które później powychodziły, ale opowiadania ja średnio lubię, bo wolę, jak się akcja ciągnie przez 800 kolejnych stron :D
Ja bym sobie Achaję Ziemiańskiego od nowa przeczytała, ale pożyczyłam chłopakowi siostry i trzyma trzeci miesiąc.

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 30 Mar 2012, 11:15:30zbiór opowiadań Rycerze Królestwa

tez mam :D

a to tego Grillbaru poszukam :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

W ogóle Fabryka Słów mnie wkurza, bo śrubują ceny książek coraz bardziej, a ostatnio mam wrażenie, że więcej jest wydań Pilipiuka w nowych okładkach niż nowości.

szelma

Ja czytam właśnie Italo Calvino "Jeśli zimową nocą podróżny". Książka jest absolutnie boska. Sam pomysł jest tak szczwany, że nie można się oderwać potem :). Nie chcę zdradzać, na czym polega, więc tylko polecę bardzo :).
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 30 Mar 2012, 11:37:42bo śrubują ceny książek coraz bardziej,

no niestety, za dosc cienkie trzy ksiazeczki kuzynki itd. zapłaciłam ponad 100 zł :crazy:

niewiemjaka

Justynna

niewiemjaka, czytałam lata świetlne temu (koniec podstawówki, czy na początku liceum) i część drugą też.

malutenka

Cytat: Justynna w 30 Mar 2012, 12:08:37Czy to ten Moore od "Najgłupszego anioła" i "Brudnej roboty"?
Ten sam :)
Cytat: wrobelek0403 w 30 Mar 2012, 12:04:56no niestety, za dosc cienkie trzy ksiazeczki kuzynki itd. zapłaciłam ponad 100 zł
W ogóle jak wchodzę do księgarni, to mało która ksiązka ma cenę poniżej 35zł, dzisiaj w Matrasie jest nowe wydanie 'Starcia Królow' i oczywiście 49zł :crazy: stare 39 - 25%

jo_miekka

Cytat: szelma w 30 Mar 2012, 10:41:41
Ja czytam właśnie Italo Calvino "Jeśli zimową nocą podróżny". Książka jest absolutnie boska. Sam pomysł jest tak szczwany, że nie można się oderwać potem :). Nie chcę zdradzać, na czym polega, więc tylko polecę bardzo :).

oj świetne to jest, świetne!

margareta

Cytat: malutenka w 30 Mar 2012, 12:08:43
Ten sam :) W ogóle jak wchodzę do księgarni, to mało która ksiązka ma cenę poniżej 35zł, dzisiaj w Matrasie jest nowe wydanie 'Starcia Królow' i oczywiście 49zł :crazy: stare 39 - 25%

Dlatego ja już nic nie kupuję tylko korzystam z bibliotek. Teraz, gdy można zamawiać sobie książki przez internet jest to naprawdę bezproblemowe.

malutenka

Ja się staram na allegro z odbiorem w Krk, ale nie wszystko znajdę :]

malutenka

Justynna

Cytat: malutenka w 30 Mar 2012, 13:02:21
ja kupiłam w Auchan za 9,90 :)
No i to jest dobra cena za książkę :) Ja kupiłam niedawno kilka książek na Dedalusie po 7 zł, 8 zł i 9 zł :)

malutenka

Cytat: Justynna w 30 Mar 2012, 14:05:12Ja kupiłam niedawno kilka książek na Dedalusie po 7 zł, 8 zł i 9 zł
Dedalus to w ogóle wymiata jeśli chodzi i o ceny książek i o to jakie ksiązki sprzedają, bo ilekroć do nich zachodzę, to znajdę coś do czytania i często jest to nadal na półce empikowej z nowościami. A Auchan zrobił jakiś czas temu wyprzedaż ksiązek, tylko trzeba było w koszach grzebać, ale własnie Błazna stamtąd mam (drugiego, pierwszego koleżanka pożyczyła i udaje, że go oddała), Salvatore z fantastyki i jeszcze cośtam Szanowny sobie wybrał.

mignon

Cytat: szelma w 30 Mar 2012, 10:41:41

o tak! czytałam jeszcze w liceum :)

callja

Cytat: niewiemjaka w 30 Mar 2012, 11:34:17
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/49449/kwiaty-na-poddaszu
brr czytała ktoras moze?
Oj, czytałam, wieki temu - klimaty mocno... przerażające. A przede wszystkim - tragicznie smutne :(
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /