co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

calla

Swiat wg psa - opowiesc jamnika Bolka, Doroty Suminskiej. Uwielbiam sluchac, jak ta kobieta opowiada :)
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

nionczka

Cytat: fasolka1980 w 11 Gru 2011, 21:16:24
" Ludzie na walizkach. Nowe historie" Szymona Hołowni

rozwaliło mnie to w piątek i trzyma do tej pory :(

a co to?

Dodany tekst: 25 Gru 2011, 21:14:58

Ja teraz czytam 1Q84 Murakamiego. Wczesniej przeczytalam 3 tomy komiksu Marzi. Swietna lektura. Ani tekst ani grafika nie powala, ale dla wspolnych z autorka i bohaterka przezyc, doswiadczen i wspomnien warto.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

golinda
co z twoją siostrzycą? bom ciekawa

mobka

A ja prawie koncze Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki. Wzialam w Swieta do pracy i nawet sie rozkrecilo. Takze negatywna wczesneijsza opienie muisze wycofac ;)

Dodany tekst: 30 Gru 2011, 07:32:07

A i nadrobilam, przeczytam w tym roku 3 ksiazki bodajze. Coz za wstyd ;D

ddu

i jak cmentarz?
słyszałam samo zło

czytam Manna i Maternę, ale średnio... sam Mann mnie bardziej bawił

mignon

Cytat: ddu w 30 Gru 2011, 14:22:02i jak cmentarz?
słyszałam samo zło

jeszcze za wcześnie żeby coś powiedzieć, przeczytałam raptem ze 20-30 stron, choć dla mnie na razie ok

sonja

Jako wielbicielka Andre Agassiego postanowiłam przeczytać jego autobiografię.
No słabizna... niestety. Fankom tenisa nie polecam ;)

margareta

Czytam "Służące". Jest to 51 książka w tym roku (nie licząc dziecięcych).

Justynna

Cytat: margareta w 30 Gru 2011, 15:25:58
Jest to 51 książka w tym roku (nie licząc dziecięcych).
nieźle :) ja czytałam dużo przed urodzeniem M., teraz nie ma się czym chwalić, chociaż książeczek dla dzieci czytamy sporo, niektóre non stop  :mocking:

calla

Cytat: mobka w 30 Gru 2011, 07:31:38
A ja prawie koncze Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki. Wzialam w Swieta do pracy i nawet sie rozkrecilo. Takze negatywna wczesneijsza opienie muisze wycofac ;)

Dodany tekst: 30 Gru 2011, 07:32:07

A i nadrobilam, przeczytam w tym roku 3 ksiazki bodajze. Coz za wstyd ;D

dostalam pod choinke. Zabiore sie za czytanie zaraz po powrocie :)

sweedee

skończyłam "Wyznania gejszy"; teraz czytam "Latarnika" C. Lackberg

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

claridad

Ja skończyłam "Drwala" Witkowskiego, zaczęłam "Chemię śmierci" Becketta, także radosne lektury :D

calla

magoo

dzisiaj skończyłam "Ja, diablica" K.B. Miszczuk
i przyznaję, że zarwałam z jej powodu noc ;)

sweedee

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

sonja

Zachęcona filmem O północy w Paryżu czytam Zeldę (aut. Nancy Milford). Bardzo interesująca biografia.

justynaaaa2

ja teraz czytam "historia białej masajki" - tak mnie wciągnęło, że aż żal mi kończyć ;D

niewiemjaka

Cytat: justynaaaa2 w 09 Sty 2012, 22:08:31że aż żal mi kończyć
e tam skoncz i przeczytaj kolejne czesci ;) ja nie czytalam ale moja mama wiec wiem ze dopisala kolejne

Anupka

S.J. Watson - Voor ik ga slapen (org. tyt. Before I go to sleep). Główny wątek to amnezja bohaterki. Miał być thriller, ale, no jakoś tak nudzi mnie miejscami.
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

mobka

Czytam "SIostrzyce". Jestem na 160str., wiec o ile bedzie spokoj, to pewnie dzisiaj skoncze ;) Jak dla mnei, to takie dosc lekkie czytadelko. Dobrze sie czyta, choc na poczatku slowotworstwo troche mnie denerwowalo.

justynaaaa2

Cytat: niewiemjaka w 12 Sty 2012, 22:13:00
e tam skoncz i przeczytaj kolejne czesci ;) ja nie czytalam ale moja mama wiec wiem ze dopisala kolejne

na ja już mam to wydanie z całością ;) wczoraj wieczorem skończyłam :)
i wcale na dobre mi to nie wyszło ;) siedziałam potem i szukałam na google maps tych miejsc gdzie to się działo  :rotfl:
a hotel do którego ona poleciała za pierwszym razem był zaraz obok naszego, chodziliśmy obok niego codziennie plażą, on teraz, od jakichś 4 lat jest zamknięty i niszczeje
pewnie gdybym nie była w Kenii nie zrobiłaby na mnie ta książka większego wrażenia, może w ogóle bym jej nie przeczytała ale przez to, że niektóre miejsca widziałam na żywo tak mnie ruszyło i bardzo bym chciała tam wrócić :)
dzisiaj mój M. zaczął ją czytać :D jutro obowiązkowy mail do naszych ziomów plażowych, tak nam się zatęskniło ;) :blush:

jusia

Cytat: golinda w 14 Sty 2012, 10:43:37
a mnie na początku zauroczyło, a potem już nie robiło wrażenia

a ja kupilam i poczatek mnie rozczarowuje (slowotworstwo to juz u Dukaja bylo i nie robi na mnie wrazenia, wrecz przeciwnie, irytuje i brzmi nieprzekonujaco, szczegolnie jesli narratorem jest dziecko), no nic musze skonczyc to sie wypowiem, najwyzej golinda nie dostanie piwa ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jusia

Cytat: golinda w 14 Sty 2012, 18:43:49
no nie porównuj Dukaja do tej książeczki
Dukaj to mistrz!
mistrz słowotwórstwa ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

panikarola

Cytat: margareta w 30 Gru 2011, 15:25:58
Czytam "Służące". Jest to 51 książka w tym roku (nie licząc dziecięcych).

ale super! robisz sobie jakaś listę przeczytanych rzeczy?

ktoś jeszcze pytał o mp3. dużo jest za darmo i legalnie do ściągnięcia na Wolnych Lekturach, przy czym są to klasyki: http://www.wolnelektury.pl/katalog/audiobooki/
więc może do Bogurodzicy niekoniecznie, ale do Księgi dżungli można by sobie np poćwiczyć :) sama zamierzam :)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.