co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

magdalinska

claridad

Cytat: magdalinska w 22 Lut 2010, 18:48:37
o taka sobie, na kolana mnie nie powaliła

mi sie oblednie podoba tytul. Ale tez slyszalam, ze bez rewelki. Troche jak luskanie fasoli mysliwskiego.

A teraz bencki dostaje szelma bo przez nia kupilam dzis larssona   :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa:

jusia

Cytat: claridad w 22 Lut 2010, 22:59:57
mi sie oblednie podoba tytul. Ale tez slyszalam, ze bez rewelki. Troche jak luskanie fasoli mysliwskiego.

A teraz bencki dostaje szelma bo przez nia kupilam dzis larssona   :aaaa: :aaaa: :aaaa: :aaaa:

tytuł jest bardzo fajny
do Mysliwskiego to temu daleko, ale mnie tez do konca daleko, wiec pozwolcie, ze sie nie wypowiem...
BTW mnie sie Tokarczuk zawsze trudno czyta, chyba za gooopia jestem, ale pod tym wzgledem to chyba najbardziej przystepna ksiazka z dotychczasowych
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

claridad

zaczelam larssona, o maj gad....gdyby nie to, ze musze isc do pracy to nic by mnie nie odwiodlo od czytania....

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

chyba musze sie za tym porozgladac, skoro mowicie ze takie fajne :)

inkageo

Ja mam Larssona w kolejce do czytania, ale boję się zacząć, bo taka gruba :D
Imagine there is no hate

szelma

Trzy grube - i to jest w tym wszystkim najlepsze :D.

inkageo

No to w przyszłym tygodniu, bo w tym się intensywnie uczę ;)
Imagine there is no hate

claridad

no ja wlasnie poszukiwalam mega grubej, wciagajacej lektury. Wkurzaja mnie cienkie (do 200 stron) ksiazki bo za szybko koncze i koniec frajdy. A tutaj tak apetyczne grube dziela. mniam mniam mniam :D juz teraz mysle co by wrocic asap do domu i czytac. aaaaaa.... jak mi tego brakowalo :D

magdarynka

Zaczelam Slepa wierzba i spiaca kobieta. Pieknie sie zapowiada.

effik

magdarynka

szelma

Przeczytałam Kafka on the Shore i miałam takie koszmary, że :crazy:. Nie mogę czytać takich książek, bo potem mi mózg w nocy wariuje ;).

magdarynka

effikosie wpisalam zle tytul, trzeba bylo mnie poprawic.
Ja chyba bede sklonna polubic.

mayagaramond

Cytat: claridad w 23 Lut 2010, 10:08:14
zaczelam larssona, o maj gad....gdyby nie to, ze musze isc do pracy to nic by mnie nie odwiodlo od czytania....

czytalam zamiast pisac prace ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sweedee

tak wychwalacie, to zamówiłam Millenium  ;)

a teraz czytam "Ta, którą nigdy nie byłam" Majgull Axelsson - rewelacyjna, jak wszystkie inne tej autorki, polecam!!! M.A. w swoich książkach pokazuje przekrój społeczny Szwedów, od nizin do wyżyn, gdzie bohaterowie mają nieźle pokaleczone życiorysy. To tak ogólnie rzecz ujmując...

www.foto.adtwinzz.com
www.adtwinzz.com

szelma

Widzę, że literatura szwedzka rzondzi ;). U Mankella też mało pozytywny obraz społeczeństwa się rysuje. A Wallandera mi tak strasznie szkoda :crying:.

claridad

ja murakamiego nie przelknelam. Jak to u mnie bywa zakochalam sie w tytulach, z groscia gorzej.

jo_miekka

Ja ostatnio w ogóle nie mogę powieści... Tylko non-fiction mi wchodzi i to niewiele :(

effik

Cytat: szelma w 23 Lut 2010, 12:26:33
Przeczytałam Kafka on the Shore i miałam takie koszmary, że :crazy:. Nie mogę czytać takich książek, bo potem mi mózg w nocy wariuje ;).

ja Kafki póki co nie czytałam, bo mnie najmniej temat interesował. Ale "Po zmierzchu" super, "Norwegian Wood", "Sputnik Sweetheart" i ze dwie jeszcze, których teraz nie pomnę :)

Dodany tekst: 23 Lut 2010, 18:53:50

Cytat: magdarynka w 23 Lut 2010, 12:35:05
effikosie wpisalam zle tytul, trzeba bylo mnie poprawic.
Ja chyba bede sklonna polubic.

oj, nie zauważyłam :)

Kasia

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 16:35:50Millennium Larssona - BOOOOOOSKIE i tyle

czaka i sie doczekać nie może na przeczytanie, kurdę za szybko dojeżdżam do pracy!

twinnie77

A kto już przeczytał tego Larrsona i może mi pożyczyć???