co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

zosia2007

Cytat: calla w 03 Lut 2010, 17:29:24ja ta ksiazke czytalam dawno temu. Jest rewelacyjna!

Nie wiem czy juz jest, ale na pewno bedzie film na podstawie tej ksiazki (widzialam reklame w kinie). Strasznie jestem ciekawa czy bedzie tez tak dobry jak ksiazka.
calla musze cie zmartwic ale film jest beznadziejny :(

magoo

"Gringo wsrod dzikich plemion" Cejrowskiego

claridad

zwierzatko :) ale fajnie! wsrod moich znajomych nikt nie lubi pana samochodzika a to ksiazki mojego dziecinstwa :) Ja teraz czytam pana s. i zagadki fromborka :) niedawno kupilam brakujace stare wydania z ilustracjami kobylinskiego (za grosze w antykwariacie na dworcu w czestchowie). maz przejrzal allegro, zobaczy po ile niektore sa wystawiane i stwierdzil, ze popiera i ze zaczynam myslec perspektywicznie bo to juz nie zwyklt zakup ksiazki a inwestycja :D

zwierzatko_mojej_mamy

claridad lol lol no ja tez zbieram po allegro stare z dziecinstwa, ostatnio zdybalam szkole narzeczonych, i samochodziki musze skompletowac od nowa, bo widzialam w domu rodzinym, ze zniknely - wujos pewnie pdokradl dla siebie ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

w szpitalu przeczytalam "Komplikacje" A. Gawande - troche nudnawe ;)  "Chiński dysydent" N. Freudenberger - tez takie sobie, zaczelam Jodi Picoult "Przemiana"

szelma

Ostatnio dużo czytam (dzięki dojazdom do pracy ;)). Na początku stycznia skończyłam Millennium Larssona - BOOOOOOSKIE i tyle. Teraz czaję się na film, ale DVD strasznie drogie :(. Za bon podchoinkowy kupiłam sobie kolejne dwa Wallandery Mankella i właśnie kończę drugiego. A w kolejce czeka Follerr i Filary Ziemi :).

effik

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 16:35:50Ostatnio dużo czytam (dzięki dojazdom do pracy wink

ja prawie zawsze w drodze do i z pracy :)
teraz Dubravka Ugresić, "Czytanie wzbronione". Drugi raz, ale chyba kiedyś nie doczytałam do końca. Uwielbiam tę autorkę.

claridad

ja ostatnio "kamien na kamieniu". Ale po przeczytaniu "widnokregu" i "opowiesci o luskaniu fasoli" mam wrazenie, ze juz gdzies kiedys to było ;) Moja tesciowa tez czyta, ale ona gustuje w literaturze "namietnej" jak sama mowi :D

effik

Cytat: claridad w 21 Lut 2010, 16:51:24ale ona gustuje w literaturze "namietnej" jak sama mowi Cheesy

Danielle Steel? ;D :D

claridad

nie....no prosze cie! harlequiny kupione w kiosku pod domem :D

jusia

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 16:35:50
Ostatnio dużo czytam (dzięki dojazdom do pracy ;)). Na początku stycznia skończyłam Millennium Larssona - BOOOOOOSKIE i tyle
no ja sie wlasnie na nia czaje, tylko gabaryty mnie przerazaja i brak czasu (do pracy tylko10 min, i to 2 przesiadki ;) )
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

magoo

millenium zakupie obowiazkowo przy pierwszej wizycie w Pl

szelma

jusia, czyta sie BARDZO szybko :). Akurat przy III czesci sie rozchorowalam i lyknelam w jeden dzien w lozu bolesci ;).

jusia

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 21:00:40
jusia, czyta sie BARDZO szybko :). Akurat przy III czesci sie rozchorowalam i lyknelam w jeden dzien w lozu bolesci ;).
zmecze tylko Tokarczuk i to bedzie moj nastepny zakup :)

mayagaramond

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 16:35:50Millennium Larssona

zgadzam sie :) Tylko ja zaczelam czytanie trylogii od srodka i teraz zostala mi pierwsza czesc lol

Szkoda, ze facet nie zyje :(

Ale nesbo lepiej wyglada ;D
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

szelma

Ano szkoda, ze umarl :(. Ale w sumie Millennium tworzy fajna calosc, wiec niechaj bedzie, jak jest :).

claridad

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 21:52:30
Ano szkoda, ze umarl :(. Ale w sumie Millennium tworzy fajna calosc, wiec niechaj bedzie, jak jest :).

no wlasnie sie szykuje do larssona. wszyscy tak zachawaja, ze trzeba :)

Dodany tekst: 21 Lut 2010, 21:55:24

Cytat: jusia w 21 Lut 2010, 21:06:38
zmecze tylko Tokarczuk i to bedzie moj nastepny zakup :)

a co tokarczuk czytasz? te najnowsza?

szelma

claridad, tutaj 90% osob w pociagu czyta Larssona lol. A w sobote w ksiegarni widzialam co najmniej 10 osob, ktore kupowaly poszczegolne czesci :D. Zazdroszcze - fajnie jest miec to jeszcze przed soba :D.

claridad

Cytat: szelma w 21 Lut 2010, 21:57:35
claridad, tutaj 90% osob w pociagu czyta Larssona lol. A w sobote w ksiegarni widzialam co najmniej 10 osob, ktore kupowaly poszczegolne czesci :D. Zazdroszcze - fajnie jest miec to jeszcze przed soba :D.

no ja nie jezdze metrem wiec na larssona zem nie trafila ;) a szkoda, bo brzmi super. juz sie nie moge doczekac :D

jusia

Cytat: claridad w 21 Lut 2010, 21:54:56

a co tokarczuk czytasz? te najnowsza?
tak, magdalinska tez chyba czytala i pisala ze zakonczenie Ja zaskoczylo, no to czekam...mam pewne podejrzenia, ale wole zeby sie nie sprawdzily ;)

effik

a jak wam się ta Tokarczuk podoba? bo też się przymierzam :)