co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

inkageo

Skończyła wczoraj Marinę i mam mieszane uczucia.. Druga połowa lepsza, a końcówka już całkiem fajna :)
Imagine there is no hate

noki

Cytat: magdalinska w 28 Sty 2010, 07:46:42
noki  czytałas to jedz..... ? dla mnie tragedia ;)

Zone mormona skonczyłam, niby ok, ale czegos mi brakowało... spodziewałam sie chyba wiecej opisów z ich zycia (mormonów) a temat jakby tak został ogolnikowo przeleciany... niezle te kobiety musza miec mózgi sprane, zeby tkwic tyle lat w takim "zwiazku" i w skrajnej biedzie...

przeczytalam, bo miala same ochy i achy na jakims forum ksiazkowym, szkoda wydanych 29.90pln.

Wczoraj w ramach przygotowan do wakacji "Rowerem przez Chiny, Wietnam i Kambodze". 
Malo, szybko i jakos tak nieprzychylnie o Wietnamie, na temat ktorego mam zupelnie inne zdanie.

Nabylam Fourth Estate J. Archera, z poprzednich Kain i Abel wart przeczytania, Cora marnotrawna juz mniej.

dorcia

Przywitałam się, wiec zaczynam się udzielać!  :dance: Chciałam polecić Wam Koleżanki Wiedźmy, "Drania na kanapie" i "Jędzę w domu", książki już jakiś czas na rynku, ale ja dorwałam je dopiero teraz! Można z nich wyciągnąć wiele pozytywnych rad, szczególnie dla młodych mężatek  :dance: Spojrzeć trochę z dystansem na nas - kobiety (nasze humory i inne dziwne zachowania  ;)) no i spróbować zrozumieć zachowania płci brzydkiej, które często doprowadzają nas do furii  :zly: Moja mama stwierdziła, że żałuje, że nie przeczytała jej 30 lat temu :) (tym bardziej czuję, że muszę o nich tutaj wspomnieć)

jusia

Cytat: sweedee w 30 Sty 2010, 00:35:43
"Ewa Luna" I. Allende - polecam, zajebista!!!
o tak, bardzo bardzo fajna :) i jeszcze sa opowiadania Ewy Luny

Dodany tekst: 01 Lut 2010, 23:56:56

a ja wlasnie czytam nowa Tokarczuk...
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

malutenka

Połknęłam bardzo szybko 'W głębi lasu' H. Cobena, dobre jak zwykle, w napięciu trzyma, aczkolwiek któryś Coben z kolei zrobił się dla mnie strasznie schematyczny i muszę jakiegoś nowego autora thrillerów wygrzebać.

Justynna

malutenka, jeśli chcesz odpocząć od Cobena, to polecam tego pana: Jean-Christophe Grange. Przeczytałam na razie jego dwie książki "Imperium wilków" i "Przysięga otchłani". Według mnie jest dużo lepszy od Cobena :)

bozena.dp

właśnie skończyłam "nostalgię anioła" Alice Sebold, ogólnie polecam, choć pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu ;D
narratorką jest 14-letnia dziewczyna, która z nieba obserwuje swoich bliskich, a opowieśc zaczyna się w dniu jej śmierci-morderstwa

vobi

Cytat: bozena.dp w 03 Lut 2010, 12:13:34właśnie skończyłam "nostalgię anioła" Alice Sebold

o, kiedys o tym slyszalam, ale jakos nie wpadlo mi w rece :hmm:

Dodany tekst: 03 Lut 2010, 13:05:55

Cytat: dorcia w 01 Lut 2010, 00:30:22Moja mama stwierdziła, że żałuje, że nie przeczytała jej 30 lat temu

ha, no to jest konkretna rekomendacja! :D

Dodany tekst: 03 Lut 2010, 13:07:02

Cytat: Justynna w 02 Lut 2010, 11:38:06
malutenka, jeśli chcesz odpocząć od Cobena, to polecam tego pana: Jean-Christophe Grange. Przeczytałam na razie jego dwie książki "Imperium wilków" i "Przysięga otchłani". Według mnie jest dużo lepszy od Cobena :)

kojarze film "Imperium wilkow", i chyba nawet w napisach poczatkowych bylo cos o ksiazce na podstawie ktorej powstal film, to pewnie to :hmm:

Justynna

Dodany tekst: 03 Lut 2010, 13:07:02

kojarze film "Imperium wilkow", i chyba nawet w napisach poczatkowych bylo cos o ksiazce na podstawie ktorej powstal film, to pewnie to :hmm:
[/quote]
jest film, z Jeanem Reno, ale nie wiem czy dobry, bo nie oglądałam, za to książkę polecam bardzo :)

vobi

Cytat: Justynna w 03 Lut 2010, 13:20:01jest film, z Jeanem Reno, ale nie wiem czy dobry, bo nie oglądałam, za to książkę polecam bardzo

Justynna, to nadrabiamy - ja poszukam ksiazki, a Tobie polecam film, mi bardzo sie podobal, ale wiadomo - jesli najpierw czytalas ksiazke to potem film niekoniecznie trafia w Twoje wyobrazenia ;D

Justynna

Cytat: vobi w 03 Lut 2010, 13:21:08
Justynna, to nadrabiamy - ja poszukam ksiazki, a Tobie polecam film, mi bardzo sie podobal, ale wiadomo - jesli najpierw czytalas ksiazke to potem film niekoniecznie trafia w Twoje wyobrazenia ;D
to koniecznie muszę obejrzeć, był kiedyś na TVNie, ale był późno i nie dotrwałam, nie powinno się puszczać fajnych filmów po 22!! :)

calla

Cytat: bozena.dp w 03 Lut 2010, 12:13:34
właśnie skończyłam "nostalgię anioła" Alice Sebold, ogólnie polecam, choć pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu ;D
narratorką jest 14-letnia dziewczyna, która z nieba obserwuje swoich bliskich, a opowieśc zaczyna się w dniu jej śmierci-morderstwa

ja ta ksiazke czytalam dawno temu. Jest rewelacyjna!

Nie wiem czy juz jest, ale na pewno bedzie film na podstawie tej ksiazki (widzialam reklame w kinie). Strasznie jestem ciekawa czy bedzie tez tak dobry jak ksiazka.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

malutenka

Cytat: calla w 03 Lut 2010, 16:29:24Nie wiem czy juz jest, ale na pewno bedzie film na podstawie tej ksiazki (widzialam reklame w kinie). Strasznie jestem ciekawa czy bedzie tez tak dobry jak ksiazka.
Widziałam już ten film, dla mnei straszny gniot i masakra w ogóle, o ile książka byłą dla mnie bardzo wzruszająca i kilka razy czytałam, tak na filmie dwa razy przysnęłam i przewinęłam do końca tak z 10 minut, bo już miałam dość.

giga

Czytam "Jak zyc dlugo i zdrowo" Michala Tombaka.
Aby byc zdrowym nalezy:
1. dbac o kregoslup
2. prawidlowo oddychac
3. dbac o higiene wewnetrzna ciala
4. prawidowo sie odzywiac
5. pozytywnie myslec
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

tachogti

Ja sie wkrecilam ostatnio w Henninga Mankella i jego Wallanderowska serie :D dla wielbicielek kryminalow  :thumbup:
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

Justynna

Polecam bardzo książkę Oty Pavla "Śmierć pięknych saren" :)

effik

Kiran Desai, "Zadyma w dzikim sadzie". Pierwsze 40 stron zapowiada fajną książkę :)

wrobelek0403

dla osób lubiących "dziejowe spiski" - Zaginiony symbol Dana Browna - maż juz przeczytał, ja zaczełam i mocno mnie wcviagneło :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 prawie kupilam jak byla promocja za 30 zl z 45 ;) ale jakos nie wierze po aniolach, a po cyfrowej twierdzy to juz w ogole ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy a w co nie wierzysz???

w spisek, czy "wartosc" dzieła?? lol lol

M twierdzi, ze lepsze nawet niz Kod :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

wrobelek0403 no w wartosc ;) przy cyfrowej to juz czytalam z zamknietymi powiekami ;D

www.annawilk.pl

goga

zwierzatko_mojej_mamy ale Brownowi się poprawiło - całkiem ciekawe czytadło

może dlatego, że ja lubię o masonach czytać lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

goga

zwierzatko_mojej_mamy a to też i z wielką przyjemnością :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

zwierzatko_mojej_mamy

ja tydzien temu odswiezylam znajomosc z panem samochodzikiem i kapitanem nemo :D

www.annawilk.pl