Madonna salon w Warszawie.

Zaczęty przez olgaaa1, 10 Mar 2008, 13:51:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

olgaaa1

No to czytając jeden z wątków na temat Madonny, ale chyba w Poznaniu trochę się przestraszyłam, a nawet baaardzo.
Chciałam zadać pytanie już żonką, które zamawiały i odbierały suknie w Madonnie w Warszawie, czy miałyście jakieś problemy np. podczas przymiarek, odbierania sukni?
Ja Pierwszą przymiarkę mam 1 kwietnia, ślub 26 kwietnia, mam nadzieje, że zdążą na czas, też miałyście tak późno pierwszą przymiarkę?

maroonbug

Cytat: olgaaa1 w 10 Mar 2008, 13:51:54
Ja Pierwszą przymiarkę mam 1 kwietnia, ślub 26 kwietnia, mam nadzieje, że zdążą na czas, też miałyście tak późno pierwszą przymiarkę?
Ja mam slub 9 sierpnia, a na umowie mam napisane, ze przymiarka "okolo 10 dni przed slubem". Mam miec wszywane miseczki, poglebainy dekolt z tylu i z przodu, doszywane guziki wzdluz suwaka z tylu i skracana i dopasowywana suknie. Powiedziano mi, ze tyle czasu wystarczy na wszelkie zmiany.
Dla swietego spokoju (mojego wlasnego) napisalam maila do Madonny z prosba o pierwsza przymiarke w czerwcu- ze wzgledu na dobor dodatkow, welonu etc. Czekam na odpowiedz na razie.
Wydaje mi sie, ze pierwsza i jedyna przymiarka 10 dni przed slubem to malo. Chcialabym moc zalozyc welon i bizuterie do sukni i zobaczyc, czy to co sobie wymyslilam, to nie jest porazka totalna. Wiec bede o wczesniejsza przymiarke walczyc.

mignon

Maroonbug, a płacisz za to dodatkowo?

ze_nitka

W moim przypadku pierwsza przymiarka jest około miesiąca przed ślubem a druga i ostatnia tydzień przed. W warszawskiej Madonnie za żadne przeróbki nie muszę dopłacać. A jest ich trochę: skrócenie, zwężenie, wszycie miseczek, wszycie z tylu klina i szelki na szyję. Zastanawiam się jeszcze o podłożeniu całego trenu satyną, żeby beton, lub cokolwiek innego nie prześwitywał przez tren...

maroonbug

Cytat: mignon w 10 Mar 2008, 14:34:33
Maroonbug, a płacisz za to dodatkowo?

Nie wiem. Nic nie wspomniano o dodatkowych kosztach, Pani po prostu powiedziala, ze to i to musi byc zrobione, a ja zamowilam sobie te guziczki z tylu dodatkowo. Na umowie mam calkowiy koszt sukienki i wymienione poprawki.
W sumie to dziwne, ze chca kase za wszyscie miseczek, jesli dopasowanie sukni jest za darmo- wiec chyba nie o czas krawcowej tutaj chodzi. Moze to koszt samych miseczek? Bo w sumie, jak by przyszlo kupowac odpowiedni biustonosz to chyba kosztowalby wiecej niz 40 zl  ::) ::)
Sama nie wiem...

ze_nitka

Moim zdaniem dopasowanie sukienki jest w cenie. U mnie było wyraźnie powiedziane że są w cenie. Zastanawiam się tylko czy takie podszycie trenu będzie kosztować... nie uzgodnione wcześniej...

Olga, pierwsza przymiarka prawie 4 tygodnie wcześniej nie jest zdaniem późno. Krawcowe się spokojnie wyrobią, a Tobie przez 2 miesiące figura może ulec zmianie. Przez 3 tygodnie niby też, ale raczej mnie prawdopodobne.

olgaaa1

ale ja mam pierwszą przymiarkę 3 tygodnie przed ślubem, a nie 2 miesiące przed?
A może żonki, które odbierały suknie się wypowiedzą, czy są zadowolene z salonu Madonna?

ze_nitka

Te 2 miesiące to była przykładowa data, znikąd wzięta ;) Czemu myślisz że 3 tygodnie to za późno? Ile wcześniej myślisz że powinna być przymiarka?

Cytat: olgaaa1 w 10 Mar 2008, 15:09:43
A może żonki, które odbierały suknie się wypowiedzą, czy są zadowolene z salonu Madonna?

To już się nie wymądrzam ;)

inkageo

Ja miałam przymiarki rozplanowane inaczej - dużo wcześniej pierwsza, na której porobiłam sobie fotki, przymierzyłam buty, welony, staniki, zastanowiłam się nad dodatkami, a później jeszcze dwie właściwe bliżej daty ślubu na których suknia była już dopasowywana.
Imagine there is no hate

olgaaa1

Cytat: ze_nitka w 10 Mar 2008, 15:18:11
Te 2 miesiące to była przykładowa data, znikąd wzięta ;) Czemu myślisz że 3 tygodnie to za późno? Ile wcześniej myślisz że powinna być przymiarka?

To już się nie wymądrzam ;)
Myśle, że jakieś 1.5miesiąca przed, pierwsza przymiarka, kolejna jakiś tydzień przed ślubem.

asia407

To macie komfortowo.
Ja zamowilam kiecke w Madonnie w Gdyni. Mieszkam za granica, a slub w Koszalinie, 260 km od Gdyni. Do Polski przyjezdzam tydzien przed slubem w niedziele.Dlatego przymiarke mam jedna. Wstepnie umowiona bylam na pierwsza w poniedzialek  i odbior kiecki w piatek. Doszlam jednak do wniosku,ze bedzie jeszcze w tym ostatnim tygodniu duzo zalatwiania i nie moge poswiecic dwoch dni na wyjazdy do Gdyni. Dlatego ostatecznie umowilam sie, ze bede w salonie w poniedzialek o 10, a sukienka bedzie gotowa tego samego dnia okolo 16. Spedzimy sobie z przyszlym mily dzien przedslubny w Trojmiescie  :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

ale ja mam pierwszą przymiarkę 3 tygodnie przed ślubem, a nie 2 miesiące przed?
Miałam przymiarkę 27.06., suknię odebrałam 11.07, a ślub był 27.07. (paniom w salonie podałam datę 21.07.) Nie masz się co martwić, czasu jest wystarczająco. No i kwiecień nie jest jeszcze tak strasznie obleganym miesiącem. :)

Za poprawki, wszycie miseczek i podpięcie trenu w Madonnie się nie płaci. Nie wiem, jak jest z wszyciem guzików na suwaku... ale podejrzewam, że są w cenie, jeżeli nie zostały wpisane z ceną na paragonie.