sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

bozena.dp

konwalia i ja uważam, że sukienka ładna i twoja siostra ładnie w niej wygląda, tylko może posłuchaj rady elizy co do przyciemniania (szczególnie usta niech nie są takie blade) ;)

elizapj

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malybob

Bardzo fajna sukienka i siostra ładnie wygląda, dziewczęco, ale i elegancko!

konwalia

Dzięki za porady lasencje, leję wszystkim  :drunk:

katgoli

Teraz ja prosze was o pomoc. A wiec ide w tym roku na dwa wesela jedno na Slasku i jedno w Gdansku. Kupilam sobie ta sukienke. Przy czym uslyszalam ze na slaskie wesele to ona jest za malo elegancka i wogole to sie "u nas" inaczej na wesela chodzi. Ja juz fakt dlugo nie bylam na weselu w Polsce ale co wy na to?

panikarola

hm, katgoli, ja nie bylam na slasku na weselu, jak to inaczej? odkad jezyk slaski jako odreby zarejestrowano i powstaje wikipedia slunska :D to ja uwierze we wszystko, co ludzie mowia, ze na Slasku jest inaczej ;)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

katgoli

panikarola tez bym chciala wiedziec wiec pytam was  ;D

malutenka

Mnie tam się sukienka podoba, na wesele pasuje ;)

zosia2007

katgoli ja tam ze śląskiem mam tyle wspólnego co słoń z zyrafą :)

sukienka ok i uważam, że powinnaś w niej iść, co to jakieś bale na tym śląsku i trzeba w sukniach balowych chodzić??? a może tam, jak w meczecie - ramiona trzeba zakryc :P

katgoli

dzieki dziewczyny...utwierdzam sie powoli w moim wyborze..... i stawiam piwko tym co odpowiedzialy

Jakie dodatki i fryzure polecacie?

zosia2007

ja bym dała cos delikatnego na szyję bo dekolt w V ale nie za dużą biżu bo kiecka w mazaki :)

Kasia

dziewczyny warszawianki w szczególności

gdzie można kupić ŁAdną sukienkę na (cudze) wesele?

znalazłam nawet fajną ale jakoś nie mam ochoty wydawać 430zł na jeden raz
i nie wiem czy to normalna cena za sukienkę? czy może tylko mi sie wydaje ze to dużo?

chciałam znaleźć coś tak do 300zł max ............

i byłoby idealnie gdybym mogła załozyć moje stebrne buty menbura :)

POMOCY POMOCY !!!!!!!!!!!!

zosia2007

Kasia ja ostantni szłam Chmielną i tam jest taki sklepik - nie znam nazwy, ale znajduje sie zaraz koło Bordo. Nie wiem jakie tam sa ciuchy ale widziałam na wystawie dwie fajne kiecki

Kasia

zosia2007 nooooooooooooo własnie mi przypomnialaś gdzie fajne kiecki widziałam :)

Na Nowym Świecie !!!!!!!!!!!!!!!

a wczoraj cały dzień sie głowiłam gdzie toi było, gdzie to było  ???

:drunk:  :flowers:

zosia2007

Cytat: Kasia w 10 Lip 2008, 13:13:38
zosia2007 nooooooooooooo własnie mi przypomnialaś gdzie fajne kiecki widziałam :)

Na Nowym Świecie !!!!!!!!!!!!!!!

a wczoraj cały dzień sie głowiłam gdzie toi było, gdzie to było  ???

:drunk:  :flowers:

Nowy Świat też spoko a teraz jeszcze wyprzedaże :) :) :)

Kasia

no własnie dobrze nie pamietm ale idąc od świętokrzyskiej w stronę chmielnej Lewą troną Nowego światu to gdzieś tam widziałm fajne kiecki przeceione 50%
kosztowały w granicach 200-300zł :)

i na Chmielnej na odcinku od Nowego Światu do Marszałkowskiej też były kiecki - po lewej stronie

wis

Cytat: katgoli w 10 Lip 2008, 10:51:33
Teraz ja prosze was o pomoc. A wiec ide w tym roku na dwa wesela jedno na Slasku i jedno w Gdansku. Kupilam sobie ta sukienke. Przy czym uslyszalam ze na slaskie wesele to ona jest za malo elegancka i wogole to sie "u nas" inaczej na wesela chodzi. Ja juz fakt dlugo nie bylam na weselu w Polsce ale co wy na to?

Ej no jako rodowita ślązaczka protestuję ! Proszę z nas nie robić jakichś dziwoloągów i nie wiadomo co :D
Ja mam śląskie wesele i moja mamunia będzie miała w kościele czarną spódniczkę i kremowy żakiet, a na salo krótką sukienkę z simple - zaręczam, że nie jest balowa :)

martullek

Kasia, idż jeszcze do sklepu nook w arkadii - mają tam chyba same sukienki

Kasia

golinda

Cytat: martullek w 13 Lip 2008, 18:50:24

teraz sklep Nook wygląda jak gorszej klasy lumpeks, wszystko porozwalane, burdel na kółkach i 20 osób w kolejce do przymierzalni
w ogóle ten sklep jest za mały jak na to ile ciuchów tam mają

martullek

ciuchów rzeczywiście jest na maksa napchane. ja byłam rano w sobotę dwa tygodnie temu i kieckę na sierpniowe wesele mojego brata ciotecznego kupiłam :) ale ludzi trochę już tam było. na przymierzalnię czekałam ok. 5 minut.

elve

Ale wśród wielu okropnych sukienke można pare perełek znaleźć....

jeśli coś to w weekend zaraz po otwarciu, sama przetestowałam

katgoli

Cytat: wis w 13 Lip 2008, 10:48:09

Ej no jako rodowita ślązaczka protestuję ! Proszę z nas nie robić jakichś dziwoloągów i nie wiadomo co :D
Ja mam śląskie wesele i moja mamunia będzie miała w kościele czarną spódniczkę i kremowy żakiet, a na salo krótką sukienkę z simple - zaręczam, że nie jest balowa :)

ja tez slazaczka i tez slaskie wesele  :D ale juz dlugo nie bylam na slaskim weselu z tego moje pytanie  :D

justynaaaa2

Cytat: martullek w 13 Lip 2008, 18:50:24

Ja odkryłam ten sklep całkiem niedawno i strasznie się ucieszyłam, że tyle sukienek w jednym miejscu, ale po 2 wizytach tam jestem rozczarowana  :(
Raz w weekend stałam równo 40 minut do przymierzalni, bo jak jakaś laska była z mamą czy koleżanką to jedna drugiej donosiła kolejne kiecki do mierzenia i przeciągało się to w nieskończoność, ja oczywiście dla siebie nie wybrałam nic  :(
Potem pojechałam w tygodniu, w ciągu dnia, bo akurat miałam wolne i niestety także była wielka kolejka i większość tych kiecek jakaś taka nijaka była, namierzyłam się jak głupia i wyszłam zła  >:( bo nie dość, że nic mnie nie przekonało to jeszcze rozmiary lipne czyli 36 za małe a 38 za duże.
Wie ktoś może z jaką częstotliwością mają tam dostawy?

malybob

A ja na wesele znajomych kupowałam sukienkę w Galerii Centrum w Galerii Mokotów. Polecam! Za niecałe 200 zł., dość prosta granatowa za kolanko - i miałam do niej właśnie srebrne buciki :)