sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

pani ma na pewno fejsbuka, mozna to wrzucic jako "tekst profesjonalnej krawcowej". żałosne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

Cytat: inkageo w 27 Wrz 2015, 11:12:37Ja myślę, że to częściowo wina tego, że Golinda ma wyjątkowo wąskie, szczupłe plecy i ramiona, a ja z kolei szerokie. Więc przy moim 82 cm w biuście, a Golindy 94 nadal nosimy ten sam rozmiar 34 i wbijamy się w te same sukienki.

no, ale dobra krawcowa to powinna wiedziec, ze nie tylko obwód biustu, ale tez pod biustem, i obwód ramion.

ja wg tej pani mam biust 40, talie 38 a biodra 34 (sic!), ciekawe jak na mnie uszyłaby sukienke :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

Cytat: wrobelek0403 w 27 Wrz 2015, 22:59:01ja wg tej pani mam biust 40, talie 38 a biodra 34 (sic!), ciekawe jak na mnie uszyłaby sukienke

no coś podobnego o wymiarach pisałam wcześniej-dlatego  odpuszczam szycie u niej!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

inkageo

Znalazłam swoją korespondencję, podawałam sporo wymiarów, ale ramion nie, sukienka była za mała i dostałam odpowiedź, że zwykle klientki źle mierzą biodra, czyli, że moja wina ;) Sukienkę kupowałam na egzamin, ze stresu byłam wtedy bardzo chuda, a podałam szerokość w biodrach 89 cm.
Imagine there is no hate

inkageo

Oooo zamiast się szykować do egzaminu, to ja się stresowałam sukienką ;) Nie dało się jej opuścić niżej na biodrach, a na plecach była torba.
Po poprawce było niewiele lepiej. W końcu sprzedałam na allegro po jednym założeniu.
Imagine there is no hate

goga

No to jak te biodra mierzyć? W najszerszym miejscu nam np. 87, a nad nimi zaczyna się za chwilę brzuch, ti musualabym od talii do ud podawać wymiary co centymetr w dół i zaznaczać na rysunku poglądowym. ;). Najgorsze że jej kiecek chyba nie ma gdzie przymierzyć?

inkageo

Ja podawałam talię, 10 cm poniżej talii i najszersze miejsce.
Od talii do karku, od talii do podłogi, do środka kolan, wymiarów sporo było.
Imagine there is no hate

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 27 Wrz 2015, 22:50:55Golinda mam nadzieje, ze jej cos napisałas porządnie!

a jak myślisz? :D

golinda

Cytat: doda w 27 Wrz 2015, 22:37:30a czy ona prosiła Ciebie o inne wymiary?>
czy tylko o biust, talię i biodra?
trochę mało chyba

biust, pod biustem, talia, biodra, od talii do końca i od góry do talii

golinda

Cytat: magdalinska w 27 Wrz 2015, 21:26:29jezu taka piekna sukienka :( mam nadz ze krawcowa ją poprawi

nie wiem. ja już pogodziłam się z myślą, że idę w zarowej, ale kto wie? może będzie miłe zaskoczenie...
żadna z was nie skomentowała. czyli, że co? słabo? ;)

didi_loczek

Cytat: golinda w 28 Wrz 2015, 09:54:41
biust, pod biustem, talia, biodra, od talii do końca i od góry do talii

Mało wymiarów jak na szycie sukienki "na miarę". Kozia dupa a nie krawcowa ;).

Idę paczać gdzie ta zarowa sukienka.

niewiemjaka

eee no co w zarowej świetnie jak zwykle ;)
szkoda, ze ma taki maly dekolt,
jak ona z tylu wyglada ten zamek jest czarny? masz foto?
planujesz cos jeszcze na szyje?

didi_loczek

No, zarowa leży idealnie :) Jak się nie uda tamtej poprawić, masz super alternatywę :).

wrobelek0403

Cytat: golinda w 28 Wrz 2015, 09:55:57żadna z was nie skomentowała. czyli, że co? słabo?

ale ze zarowa?? ja napisałam ze nawet bardziej mi sie podoba :D

goga

a bo wszystkie sie zafiksowały na źle uszytej od Zapaly - a w zarowej - wiadomo - idealnie :)

golinda

Cytat: niewiemjaka w 28 Wrz 2015, 10:06:04jak ona z tylu wyglada ten zamek jest czarny? masz foto?

nie, zamek jest złoty, widoczny - odpinany od góry i od dołu - zależy jaką kto będzie miał fantazję :D

na szyję nie. na rękę mam od inki bransoletkę - perełki na żyłce. kolczyki też perły. i tyle
jasna perłowa kopertówka, czerwone peep toe i koniec

M mówi, żebym miała rozpuszczone włosy, ale wiadomo... po 2h będę wyglądała jak wiedźma. może częściowo spięte tylko. zobaczę, co mi fryzjerka doradzi.

dzięki za aprobatę. jakoś mi lżej. choć taki tu zapieprz, że zapomniałam o pani kasi :D

golinda

Odpowiedź K. Zapały:

"Nie widzę na zdjęciach luzów od talii w dół, sukienka opina ciało, jest
dopasowana. Jedynie góra sukni jest luźna z racji źle zdjętej miary-
prosze zmienić krawcową jeśli ona jest temu winna lub zarządać u niej
darmowej poprawki.
Zaręczam Pani że nie zmieściłaby się Pani w nasz rozmiar 36 z biustem
92-93cm, proszę się nie upierać, jeśli ma Pani sukienkę Jolanda w 36,
musi Pani mieć maksymalnie 86cm w biuście, inaczej ta sukienka w 36 by
na Panią nie weszła. Nie kwestionuję czy ma Pani biust czy nie,
interesują mnie podane wymiary. Tył odstaje bo cała góra sukienki jesty
za luźna, zatem plecy będą wisieć, wyobraża sobie to Pani inaczej?
Widze jednak ze zna się Pani na szyciu lepiej niż my, mogła sobie Pani
zatem sama tą suknię uszyć, dlaczego zleciła ją Pani nam?
Znamy swoje modele i swoją tabelę wymiarów doskonale. Gdybyśmy ponosiły
odpowiedzialność za wynikłe niezgodności, przyznałabym to Pani, i
zrobiłabym wszystko żeby była Pani zadowolona. Bardzo nam na tym zależy,
jednak nie moze Pani przenosić na nas odpowiedzialności w tym przypadku."

golinda

Ona mnie rozwala.

Jakim cudem zatem noszę stanik 65F-G przy obwodzie pod 69cm?
Pewnie za duże kupuję i sobie wypycham, nie? ;)

wrobelek0403

matko, ale ona jest arogancka :crazy: w zyciu nic tam nie zamówie :crazy:

niewiemjaka

dżizas co za brak profesjonalizmu :crazy:

ŻE NA DA

i poziom rozmowy :crazy:

widać jak byk, że sukienka wisi i odstaje!!! jakim cudem jest uszyta na miare? nawet obok rozmiaru golindy nie stała, jezeli chciala sie wstrzelić w rozmiar :crazy:

justynaaaa2

O masakra
Normalnie wsiadłabym w samochód i pojechała pod te kielce żeby sama cię obmierzyła
Aż niewiarygodne  :idiota:

golinda

Odpisałam jej, że kolejne pismo dostanie z kancelarii i że wszędzie z cytatami opiszę jak się u nich szyje "na miarę" i jak się traktuje klienta. I że nie odpuszczę im tej fuszerki.

Angie

Ale żenada  :szok: :szok: :szok:

skoro to było na miarę, to powinno być na miarę, a nie z tabeli rozmiarów