sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

golinda, jak sie krawcowej uda to załozysz tamtą. Jak dobra krawcowa, to mysle, ze da rade.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

justynaaaa2

golinda, gdzie ta zapała to szyje? Może da się do niej pojechać i pokazać jak krowie na rowie
Ale się zbulwersowałam
Żal bo sukienka mogłaby być piękna :( z tą ceną też nieźle pojechała

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 27 Wrz 2015, 15:48:27golinda, gdzie ta zapała to szyje?

gdzieś jakieś zadupie pod Kielcami

tiliam

Golinda

Ta z zary tez fajna!
Prawda jest taka, ze nie ważne co założysz w sumie, i tak swietnie bedziesz wyglądać!

margareta

Cytat: wrobelek0403 w 27 Wrz 2015, 15:30:31szkoda, ze nie mozna umieścic gdzies komentarza, jak na all.
Ja bym napisała opinię na facebooku.
golinda, reklamuj, kurde, to nie jest kiecka za 100 zł żeby odpuścić. Może uda Ci się chociaż częściowo odzyskać kasą.

golinda

Cytat: margareta w 27 Wrz 2015, 16:15:51
Ja bym napisała opinię na facebooku.
golinda, reklamuj, kurde, to nie jest kiecka za 100 zł żeby odpuścić. Może uda Ci się chociaż częściowo odzyskać kasą.

ja już jej takiego maila napisałam, że....
ostatecznie poproszę kolegę, żeby mi wysłał pismo z kancelarii. nie odpuszczę jej tej fuszerki

szkoda, bo ma na stronie naprawdę piękne niektóre rzeczy

goga

Golinda, ale to jakieś jaja są, nie po to podajesz wymiary, żeby ci kroila z rozmiarówki 38.... No do cholery....

Przynajmniej wiem, że nie mam tam z czym startować, bo biust mam wg niej z 38, talię z 36, a bioder nie ma w rozmiarówce moich, bo ponizej 90cm, to ciekawe co by mi przysłała lol  . No trudno, a już myślałam że u niej zamówię na slub, ale jak mam potem przerabiać, a chciałam koronkę, którą potem trudno przyciąć to dziękuję za takie cuda...

A ty reklamuj!!!
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

margareta

golinda

Cytat: goga w 27 Wrz 2015, 16:21:12Golinda, ale to jakieś jaja są, nie po to podajesz wymiary, żeby ci kroila z rozmiarówki 38.... No do cholery....

no durna jakaś! napisałam jej, że aż nie wierzę, że coś takiego pisze projektantka... ta sukienka jest uszyta na transwestytę - wielka góra, szerokie bary i plecy i dość wąska dupa

marax

Ona wcale nie szyje na miarę . Ma wykryje gotowe dla rozmiarów i po prostu gore wzięła z rozmiaru 38 dół z 36 i koniec pieśni.

golinda

Cytat: marax w 27 Wrz 2015, 16:28:43
Ona wcale nie szynę na miarę . Ma wykryje gotowe dla rozmiarów i po prostu gore wzięła z rozmiaru 38 dół z 36 i koniec pieśni.

dokładnie to zrobiła. zresztą napisała tak w mailu

goga

no właśnie, to co to za szycie na miarę :crazy:

wrobelek0403

goga, a jaką chcesz te kiecke?

cos takiego mi ostatnio w oko wpadło :)
http://shop.prettyone.pl/produkt/8378xe-011-42-sukienka

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

no coś w tym stylu jak wkleiłaś :)

u niej ta - http://butik.kasiazapala.com/sukienki/292-juliette.html
tylko chciałam inny  kolor koronki - nie granat!

goga

w Polsce  jest ta -  http://www.pronovias.fr/robes-soiree/robe-fidgy-courte-decollete-dos   ale cena....

bo najlepsza    :dreaming: to ta  :)

wrobelek0403

Cytat: goga w 27 Wrz 2015, 16:35:15
no coś w tym stylu jak wkleiłaś :)

u niej ta - http://butik.kasiazapala.com/sukienki/292-juliette.html
tylko chciałam inny  kolor koronki - nie granat!

piekna! jestem pewna, ze jakas poznanska krawcowa sobie z tym poradzi :)

callja

Cytat: goga w 27 Wrz 2015, 17:35:50bo najlepsza
Miałam tak wykończony dekolt w sukni koncertowej - dobrej jakości koronka + dobra krawcowa... hmmmmmm... sprawa nie jest beznadziejna!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zwierzatko_mojej_mamy

golinda, no ciekawe, jak to bedzie z Twoja sukienka, ma w regulaminie:

"7. Istnieje możliwość zamówienia ubrania wg własnych, niestandardowych wymiarów. W przypadku zamawiania odzieży wg indywidualnych wymiarów (poza tabelą wymiarów zamieszczoną na stronie butiku), niezbędne jest podanie prawidłowych wymiarów. Zamówienie indywidulane to również zmiana koloru lub tkaniny. Termin realizacji tego typu zamówień będzie wydłużony, zwykle trwa do 14 dni. Należy wybrać opcję 'szycie na zamówienie', i podać wszystkie niezbędne wymiary. Zamówienia takie są droższe od 30 do 70zł, w zależności od modelu, oraz nie podlegają zwrotom ani wymianie."
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

golinda

zwierzatko_mojej_mamy

a tak, o tym nie wspomina

poza tym nie ma nic w regulaminie, ze szycie na zamowienie to skladak z istniejacych form
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

goga

No ale dla mnie niestandardowe wymiary to indywidualne każdego, a nie góra 38 i dół 36. Dla mnie podstawa do reklamacji jest!

wrobelek0403

Cytat: goga w 27 Wrz 2015, 19:02:50
No ale dla mnie niestandardowe wymiary to indywidualne każdego, a nie góra 38 i dół 36. Dla mnie podstawa do reklamacji jest!

dokładnie!

magdalinska

jezu taka piekna sukienka :( mam nadz ze krawcowa ją poprawi
tylko wtedy juz chyba nie bedzie mozna jej reklamowac?

zuzia

Cytat: golinda w 27 Wrz 2015, 15:27:42"Biust 92cm to rozmiar pomiedzy 38 a 40, a Pani ma z tego co
widać ok. 85cm. Oczywiście że tył będzie odstawał, bo cała góra sukienki
skorojona jest z rozmiaru 38 +2cm, zatem jest za szeroka i ma na Panią
za długi stan."
jak dla mnie - jest.
bo widac, że ona nie szyje na miarę tylko szyje pod jeden wymiar - w tym wypadku biust i nie liczy się z pozostałymi wymiarami.

wrobelek0403

Cytat: golinda w 27 Wrz 2015, 15:27:42"Biust 92cm to rozmiar pomiedzy 38 a 40, a Pani ma z tego co
widać ok. 85cm. Oczywiście że tył będzie odstawał, bo cała góra sukienki
skorojona jest z rozmiaru 38 +2cm, zatem jest za szeroka i ma na Panią
za długi stan."

ja pieprze, nie widziałam tego fragmentu :crazy:

ja pierdole, co za tekst. ja mam w biuscie 91, ale POD biustem 68-70. i jakos wchodze w swietne skrojone sukienki preetyone w rozmiarze 36! jak pani chce szyc sztampe, to niech nie pisze o indywidualnych projektach.

Golinda mam nadzieje, ze jej cos napisałas porządnie!